M. Prokop 14.
D. Nobst 89. (p.)
2:1
(1:1)
2. D. Matyáš (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 17:00

21.kolo, Divize B, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Třaskavé mostecké derby nakonec lépe zvládla Souš


Branky


14. M. Prokop , 89. D. Nobst (p.) - 2. D. Matyáš (vl.)
10

V 21. kole došlo na očekávané derby dvou mosteckých klubů. Dosavadní průběh soutěže dodal zápasu na zajímavosti. Oba týmy se totiž nacházejí na opačných pólech tabulky a tak měli o co hrát. Rčení, že derby nemá favorita, pltilo i tentokrát. Z vítězství se ale nakonec přeci jen radovala favorizovaná Souš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

MFK překvapil domácí rychlou brankou

Nastoupila proti sobě řada hráčů, která si v průběhu své kariéry vyzkoušela jaké to je stát na druhé straně barikády.Tento fakt jen dodal na zajímavosti zápasu.

 

Diváci se ani pořádně nestačili usadit na svá místa v krásném areálu Baníku Souš a padla první branka utkání. Dlouho očekávané mostecké derby začali lépe hosté. Po chtře zahraném rohovém kopu si míč do vlastní sítě srazil David Matyáš a MFK vedlo 1:0. Tato branka dodala utkání na atraktivitě, domácí favorit tak najednou musel dotahovat.

 

Na obou týmech bylo vidět, že jde o prestižní souboj. Důraz, agresivita a enormní nasazení bylo k vidění takřka pořád. Domácím se podařilo vyrovnat ve 14. minutě. Prosadil se Michal Prokop a stav byl 1:1. Souši se ale nedařilo hrát svou hru a působila trošku křečovitě. Naopak s nadšením hrající MFK bylo při chuti. Kombinovali na útočné polovině a drželi míč na svých kopačkách. O pár minut později mohlo jít znovu do vedení, ale po nadějné akci zvonila jen tyč.

 

Zbytek první půle byl vyrovnaný a do kabin šly oba celky za nerozhodného stavu.

Penalta v závěru utkání srazila MFK do kolen

Už úvod druhé půle naznačil, že Souš přidala. Výrazně zlepšila svůj výkon a držela více míč. Pramenili z toho i nějaké zajimavé situace, ale obrana hostů v čele s brankářem Nejedlým odolávala. V utkání se stále jiskřilo. Hráči obou týmů měli o motivaci samozřejmě postaráno. S agresivitou to ale přehnal hráč MFK Daniel Kasal, který ale jinak hrál famózní utkání. V 64. minutě ale obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

 

Převaha Souše byla tak od této chvíle i početní. MFK chtěla zápas dovést alespoň do penalt, ale hrozilo i z brejků. Výsledek byl tak stále otevřený. Inkriminovaný moment přišel až v závěru. V 86. minutě byl v pokutovém území faulován zkušený Václav Štípek a byla nařízena penalta. Následovalo ještě ošetření domácího Štípka a poté si už míč postavil Dominik Nobst. Pokutový kop suše proměnil a přisoudil tak Souši tři body.

 

Pro MFK toto byl velmi krutý závěr, hráči odehráli velmi povedené utkání. Pokud budou pokračovat takto dále, záchrana v soutěži je jiště reálná. Souš nehrála s takovou lehkostí jako v předchozích zápasech, ale přesto urvala vítězstí.



Ohlasy k zápasu


FK Baník Most - Souš
Petr Černý - tajemník: "Rozdíl v tabulce nebyl na hřišti znát. MFK se chtělo na nás vytáhnout. My jsme byli v křeči. Byl to upracovaný a vyrovnaný zápas. Druhou půli jsme byli lepší. Nakonec po faulu na zkušeného Štípka jsme po proměněné penaltě vyhráli."

Mostecký fotbalový klub
Libor Klíč - trenér: "Dnešní městské derby jsme i přes konečnou prohru odehráli přesně tak, jak jsme si řekli. Provedli jsme některé korektury v sestavě, zásadně změnili způsob hry a na herním projevu se to projevilo. Celé utkání jsme odpracovali poctivě dozadu a trpělivě čekali na příležitost k ohrožení branky soupeře. To se nám v několika případech povedlo a jen díky smůle při nastřelené tyči jsme za nerozhodného stavu nešli znovu do vedení. Sice jsme vyšli bodově naprázdno, ale tento výkon by měl být pro celý tým povzbuzením do další práce."



Sestavy


FK Baník Most - Souš
F. Pettík [-] - T. Karlovec [-] (59. V. Popelka [-] ) , D. Nobst [-] , J. Zápotocký [-] (56. P. Vávra [-] ) , Z. Weickert [-] (68. V. Štípek [-] ) , D. Chodora [-] (83. P. Hlaváček [-] ) , D. Matyáš [-] , M. Prokop [-] , V. Pátek [-] , P. Bohata [-] , B. Hudec [-]

Mostecký fotbalový klub
J. Nejedlý [-] - J. Benda [-] , L. Šípek [-] (78. J. Vaněk [-] ) , M. Vait [-] , M. Tancoš [-] , J. Horský [-] (46. P. Fazekaš [-] ) , D. Kasal [-] , J. Králík [-] , E. Rilke [-] , O. Kocourek [-] , J. Zigmund [-]

ŽK: 62. Z. Weickert , 73. D. Chodora , 79. V. Popelka - 14. D. Kasal , 14. M. Tancoš , 36. L. Šípek , 39. J. Benda , 55. J. Králík , 86. P. Fazekaš , 88. M. Vait . ČK: 64. D. Kasal .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Mrkáček Michal - HANOUSEK Karel, ŠŤASTNÝ Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

František Moláček

Expert: Patrik Voleský
Tip experta: výhra domácích

"V mosteckém derby půjde o hodně. MFK bude chtít zabrat po dlouhé době, nicméně kvalita je na straně Souše."

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích