2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 17:00

23.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vltavín venku ztratil všechny body, jako první na jaře ho dokázaly udolat Domažlice


Branky


12

Podruhé za sebou vyjížděl holešovický Vltavín ven a znovu ho z Prahy čekal dlouhý výlet. Po nezdaru po penaltách z Ústí nad Orlicí tentokrát mířil na západ Čech, kde se mu proti Domažlicím tradičně nedaří, což chtěli Pražané zlomit. Domácí fotbalisté ale na jaře příliš nezáří, a tak se snažili mimo jiné odčinit debakl o tři góly, který si přivezli před týdnem ze Záp.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Líbivý fotbal nahoru dolů přinesl do poločasu jeden gól, Domažlice dostal do vedení z brejku Arzberger

Utkání začali velmi aktivně hosté z Prahy, už v 7. minutě vhazoval dlouhý aut Uvíra, ale ohrožení v podobě hlavičky Hovorky si brankář Brych stáhl pro sebe. Za minutu pro změnu zahrozili domácí, když našel přesným centrem z hloubi domažlického pole Vais na levé straně Rychnovského, ten zatáhl míč a nacentroval na naběhnutého Brabce, který však zblízka trefil jen nohy bránicího Rady. V 15. minutě se hosté dožadovali penalty po souboji Teršla s Veselým v šestnátce Jiskry, ale sudí Benedikt nechal pokračovat ve hře. Za minutu opět rychlá akce domácí Jiskry, po levé straně po ose Hrubý-Došlý-Mužík se míč dostal zpět k Došlému a toho vychytal Koblenc. Na druhé straně našel Šípek Hovorku,  který se dostal až před Brycha, který mu ale vystřelený balon vyrazil. Ve 21. miutě následovala povedená střela Myslivečka z 25 metrů,  kterou Brych znovu vyrazil. Hrál se důrazný dramatický fotbal nahoru dolů, který se přítomným divákům musel líbil.   Po půl hodině hry předvedla Jiskra rychlý kontr. Arzberger odkopl nepovedený roh vltavínského Šípka na polovičku hřiště na Brabce, ten přihrál Mužíkovi, který centrem za obranu vysunul rychlonohého Arzbergera, který utekl všem bránícím hráčům a z hranice šestnáctky tvrdou střelou prostřelil brankáře Lokády. Za čtyři minuty mohlo být ještě veseleji pro domažlické, ale Arzberger po přihrávce Vaise ve vyložené šanci z 9 metrů přestřelil. Po poločase tak svítil stav 1:0 pro Jiskru.

Domažlice dvoubrankové vedení záhy ztratily, ale nakonec se o gól radují z výhry

Druhý poločas začal opět velkou šancí Jiskry. V 56. minutě našel Matas Vaise, ten ale v pádu z 15 metrů přestřelil branku Koblence. Domažlice šly zaslouženě po půl hodině hry do dvoubrankového vedení. Po hezké kombinaci a narážečce vysunul Matas Došlého do šestnáctky, ten se uvolnil přes bránicí hráče a pod padajícím brankářem zvýšil na 2:0.

 

Za tři minuty našel Abena napravo Hovorku, jehož střelu z 8 metrů musel brankář Brych vyrážet na roh. Za dvě minuty hosté opět vysunuli Hovorku, ten se bravurně ve vápně zbavil Kadara a Hrubého a přes padajícího Teršla tvrdou ranou pod břevno překonal Brycha a snížil. V 84. minutě zahrával standartku Uvíra, který našel hlavu Veselého ten ale mířil nad branku Brycha. Za dvě minuty zahrával standartku po faulu na Skopového Mužík zprava, jeho kop prodloužil hlavou Došlý na seběhnutého Teršla, který trefil boční síť branky Vltavínu. Pražský tým se nakonec k závěrečnému tlaku nedostal, když sudí ukončil zápas téměř bez nastaveného času.

 

Zdroj: fotbaldomazlice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Záložník David Brabec: "Potřebovali jsme bodovat. Byl to velmi těžký zapas, Vltavín má skvělý tým a věděli jsme, ze nás nečeká nic lehkého. Od začátku jsme měli hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili. Naštěstí jsme nakonec dva góly dali a vyhráli. Zápas to byl vyhecovaný a z naší strany tam byla konečně bojovnost. To rozhodlo a my máme zasloužené vítězství.“

FK Loko Vltavín
Obránce Marek Hovorka: "V Domažlicích jsme určitě působili fotbalovějším dojmem od úvodních minut. Bohužel jsme v ten okamžik nedokázali vstřelit branku. To se naopak domácím povedlo hned dvakrát po našich chybách. Ve druhém poločase jsme snížili na 1:2, snažili se vyrovnat, ale nepovedlo se. Domácí nás přetlačí především agresivitou, která byla v některých situacích až za hranicí pravidel."



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - J. Teršl [-] , J. Vais [-] , J. Kadar [-] , P. Došlý [-] (89. M. Mlynařík [-] ) , D. Brabec [-] (75. D. Skopový [-] ) , P. Mužík [-] , J. Matas [-] , M. Rychnovský [-] , M. Hrubý [-] , T. Arzberger [-] (87. M. Buršík [-] )

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Podzimek [-] , D. Zoubek [-] , O. Šípek [-] , M. Uvíra [-] , M. Hovorka [-] , F. Mysliveček [-] (80. J. Špaček [-] ) , L. Veselý [-] , B. Abena [-] , T. Rada [-] , V. Valíček [-]

ŽK: 19. J. Vais .
Počet diváků: 251. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - URBAN Michal, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Daniel Černý
Tip experta: výhra domácích

Ve šlágru kola odčiníme dva předchozí nezdary a body zůstanou v Domažlicích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích