1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 10:15

22.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radotín navázal na venkovní vítězství a doma udolal jedinou brankou trápící se Králův Dvůr


Branky


16

Olympia Radotín v minulém kole porazila silné Domažlice a to dokonce venku, což ji pasovalo do jasné role favorita v domácím duelu proti Královu Dvoru. Ten se na jaře trápí, jelikož po jedné výhře zaznamenal už jen samé prohry, což chtěl změnit právě na půdě pražského celku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní dějství vidělo ofenzivní snahu obou celků, úspěšný byl však jen pokus Basseyho

V úvodu to byli nečekaně hosté, kdo se možná trochu překvapivě zakousl do svého soupeře. I Olympia se snažila hrát aktivně, a tak jsme byl od prvních minut vidět svižný fotbal. Na Radotínu možná byla patrná větší nervozita plynoucí z povinnosti vyhrát. V prvním náznaku šance se objevil hráč Cábelíků, konkrétně Bouček, který se prosadil na pravé straně, ale jeho centr odvrátil na roh Milec. Hosté drželi více balón na kopačkách, a protože hráče ve žlutém brzdily nepřesnosti, vynutili si královedvorští mírný tlak. Jeho vyvrcholením byla střela Tomáše Šebka, která ale mířila hodně mimo. Až toto varování probralo domácí ofenzivu z letargie a hned z protiútoku se Olympii nabídla možnost rozehrávky trestného kopu po faulu na Sarra. Dobrý centr Volka propadl k Jiránkovi, který se nerozpakoval napálit skákající míč z hranice vápna přímo na branku. Dobrý zákrok si ale připsal Šebek, jehož vytrčená noha odrazila míč do bezpečí.

 

Největší šanci Králova Dvora prvního poločasu si ve 21. minutě připsal Novák. Obránce v červeném dresu si naběhl na přesný centr kapitána Balšánka z rohového kopu a nikým nehlídán poslal z penalty balón metr a půl vedle. Na druhé straně s obrovským přehledem hrající Sarr nalezl nahrávkou afrického kolegu Basseye, který futsalovým bodlem zkoušel překvapit brankáře Krčka. O tři minuty později už to ale přišlo. Oikonomikos narýsoval perfektní nahrávku do šance pro útočníka domácích a Bassey si tentokrát sám před Krčkem věděl rady. Na další zajímavou akci si diváci museli počkat do 37. minuty, kdy další dobrý centr Balšánka odvracel skvěle hrající Jiránek. V závěru poločasu vyskočil tep na domácí lavičce hodně vysoko, když při odkopu zaváhal Čáp a svou chybu stihl jen tak tak vyřešit. Do kabin odcházely oba týmy za nejtěsnějšího vedení Radotína 1:0.

Radotínští vedení uhájili, Cábelíci počtvrté v řadě padli a odjiždí bez bodu i vstřelené branky

Po třech minutách druhého dějství se po osmdesáti metrovém sprintu dostal na pravé straně k centru velmi dobře hrající královedvorský Bouček, ale na balón z jeho kopačky nedosáhl žádný z jeho spoluhráčů. V 51. minutě napřáhl z 28 metrů domácí Zahranychnyi, projektil z jeho kopačky však přeletěl břevno v uctivé vzdálenosti. Agilní Bouček se domácí obraně připomněl o šest minut později, ale našel jen náruč připraveného Čápa. Ani domácí nezapomněli útočit, což dokázal Oikonomios, jehož centr nalezl ve vápně Sarra, Senegalec ale zakončil jen slabou střelou do Krčka. Stejný hráč se připomněl opět 76. minutě, ale další dobrý zákrok si připsal Krček. Pohříchu to byla poslední akce žlutých, kteří se zatáhli a snažili se ubránit těsné vedení.

 

A za svou pasivitu mohla být Olympia potrestána. V 82. minutě si na pravém křídle naběhl Kraus a poslal polovysokou nabídku svým spoluhráčům. Letící balón chtěl ukrýt v náruči Čáp, ale neposedný kulatý nesmysl se odrazil k Sedláčkovi, který se tak objevil ve výborné šanci, ale Čáp nakonec nebezpečí výborně zažehnal. O pět minut později stáli při radotínském gólmanovi všichni svatí. Zelenka poslal dlouhý aut do vápna, tam jej prodloužil Novák za záda všech beků ve žlutém až na malé vápno, kde si jej našel Kraus. Hostující šutér se sám před Čápem mohl zeptat, kam že to má balón umístit. K překvapení všech však míč i s přispěním domácího gólmana zamířil jen do tyče, od které se odrazil zpět do náruče radotínského brankáře. Čáp tak předvedl zákrok dne, kterým vykoupil svá předchozí zaváhání a zajistil tak svému týmu nejtěsnější výhru.

 

Zdroj: olympiaradotin.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


Olympia Radotín
Asistent Richard Stražan: připravujeme

FK Králův Dvůr
Trenér Tomáš Šilhavý: "Dnes to byl vyrovnaný zápas, soupeř byl možná o něco fotbalovější. My jsme se jim snažili vyrovnat týmovým výkonem, což se nám podařilo. Ale věděli jsme, že Radotín má v mančaftu individuality, kterým stačí jedna šance na gól. To se ukázalo v první půli, kdy po nenápadné akci a výpadku koncentrace našich obránců domácí rozhodli o celém zápase. My jsme se pak snažili vyrovnat, ale už ta hra nebyla plynulá. Soupeř hrál v druhé půli chytře, chvílemi i šetřil čas a rozkouskoval hru. My zase nemáme takovou kvalitu, abychom si proti takovému týmu připsali víc šancí. Hodně jsme spoléhali na standardní situace, máme hráče, kteří v nich umí být nebezpeční. Škoda obrovské šance Martina Krause, kterou v závěru zápasu zazdil. I tak je to pro nás klíčový hráč. Teď se mu daří, je to místní kluk a má to správné srdíčko, navíc je to velmi dobrý fotbalista. Snad se začne stejně dařit i ostatním. Je to zkrátka fotbal. Neprožíváme zrovna dobré období, ale nezbývá nám než pokračovat v práci a zvládnout to příští týden."



Sestavy


Olympia Radotín
O. Čáp [-] - A. Oikonomikos [-] (81. M. Písačka [-] ) , F. Bassey [-] (80. V. Brabenec [-] ) , V. Milec [-] , Z. Volek [-] (64. F. Císařovský [-] ) , L. Koutenský [-] (67. P. Ježdík [-] ) , P. Sarr [-] (86. J. Ježdík [-] ) , A. Zahranychnyy [-] , M. Jiránek [-] , D. Broukal [-] , D. Pelyak [-]

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - T. Šebek [-] , D. Zelenka [-] , M. Hell [-] , R. Novák [-] , J. Bouček [-] , D. Kůžel [-] (61. J. Sedláček [-] ) , M. Kraus [-] , D. Dolák [-] (80. T. Bohánek [-] ) , J. Balšánek [-] (69. M. Hejda [-] ) , M. Procházka [-]

ŽK: 67. D. Broukal - 83. T. Bohánek .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Kubec Václav - CIHLÁŘ František, ŠTRINCL Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Ludvík Tůma
Tip experta: výhra domácích

Domácí si to doma pohlídají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza