4:1
(3:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 10:15

22.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad podruhé za sebou doma nezaváhal, Karlovy Vary si odvážejí čtyřgólový příděl


Branky


16

Pražský Slavoj Vyšehrad se netají tím, že by se rád popral o postup do druhé ligy, a proto si v domácím duelu chtěl připsat povinné vítězství. Karlovy Vary by však rády překvapily a formu z domácího prostředí přenesly i na venkovní hřiště.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé góly a skvělá produktivita Vyšehradu určila ráz první půle

Již po třech minutách hry si domácí Brejcha narazil míč s P. Čapkem, prošel středem karlovarské obrany a bez otálení poslal balon do sítě. V 10. minutě ale přišel postupný útok hostí, při němž si vybrala v tu chvíli nedůrazná defenziva Slavoje hned několik slabých chvilek v rychlém sledu za sebou. Centr Manduly z pravé strany sice nabíhající Maňák ještě nezasáhl naplno, ale akce pokračovala dál, zleva odcentroval před bránu Vyleta a Maňák už byl tentokrát úspěšnější a srovnal na 1:1. O dvě minuty později se opět Maňák prosadil přes tři hráče v modrých dresech, jeho pokus o oblouček však Otáhal prohlédl a bezpečně kryl.

 

Ve 13. minutě se po krásné akci domácích z malého vápna trefil Rataj. O pět minut později Vejvar z pravé strany našel nabíhajícího Drobílka, ten ještě zpětnou přihrávkou přiťukl míč P. Čapkovi, který už bezpečně zakončoval a zvýšil vedení domácích. O další dvě minuty později štítový záložník hostí Dubnička hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče Pěkného, jenomže dopadlo to tak, že naopak krásnou uličkou uvolnil Vejvara, který běžel sám na gólmana hostí Cháru, střelou po zemi však těsně minul jeho bránu. Přesně po půlhodině hry skončil míč počtvrté v karlovarské síti, ale Rysovi byl odmáván ofsajd. Poločas tak skončil dvougólovým vedením domácích.

Tečku z zápasem udělal v nastavení znovu Vyšehrad, hostující Vary venku opět bez bodu

Po změně stran se zrodily další šance a gólů mohlo přibýt víc. Vyšehradští Mareš a P. Čapek minuli hostující bránu, mnohem blíž ke vstřelení branky byl ovšem nejlepší střelec karlovarské Slavie Vokáč, leč rovněž neproměnil. Po hodině hry přišel na hřiště nejzkušenější karlovarský fotbalista Geňo a hosté začali ještě víc zlobit. Obrana Slavoje jim ale kontaktní branku nedovolila.

 

Naopak ve druhé minutě nastaveného času se o poslední gól postarali výhradně střídající hráči Slavoje, když Michalec krásným křížným centrem z vlastní poloviny hřiště našel nabíhajícího Pardubského, který už sice sám mohl zakončovat, ale přihrávkou z pravé strany našel nabíhajícího a lépe postaveného Krobota. Ten střelou bez přípravy po zemi trefil konečný vyýsledek 4:1 a Šemíci tak oplatili Slavii podzimní prohru 2:4.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Zápas rozhodla naše výborná první půle, kdy jsme byli silnější na balonu, díky pohybu i včasným přihrávkám nám vycházela kombinace a dostávali se za záda soupeře. Dali jsme tři góly a čtvrtý neplatil vinou ofsajdu, přičemž všechny padly po krásných akcích. Měli jsme i další šance, například Vejvar šel sám na brankáře, takže naše vedení mohlo být i vyšší než 3:1. S naší kombinační hrou i s tím, jak jsme se uměli dostat do šancí, jsem byl spokojen, ale druhá půle už byla horší. Soupeř odhodil zábrany, začal hrát vabank, zatímco my jsme zpomalili, působili dost bohorovně a při přihrávkách si dávali doteky navíc. Už to prostě nebylo ono. Přišly proto naše chyby a i díky nim se Karlovarští tlačili stále dopředu. V nastaveném čase jsme po krásné akci přidali čtvrtý gól, měl ale padnout dříve a zápas mohl být klidnější."

FC Slavia Karlovy Vary
Trenér Robert Žák: "Měli jsme špatný vstup do zápasu a přestože jsme vyrovnali na 1:1, zbytečně jsme si nechali hned dát další dva góly. Za stavu 3:1 se pak hra srovnala a ve druhé půli jsme už domácí nepustili do ničeho: s výjimkou gólu v nastaveném čase, kdy už jsme hráli na dva obránce. Škoda, že jsme nedali druhý gól, měli jsme k tomu příležitost již za stavu 1:1. Tehdy se zápas lámal a možná by pak vypadal jinak, ale to je jen možná, což ve fotbale neplatí. Rozhodujícím faktorem se ukázala být produktivita, v té nás domácí předčili. Dáváme šanci mladým hráčům, někteří z nich prokázali kvalitu, jiní byli moc zbrklí – kromě gólu jsme měli tři další šance, které jsme neproměnili."



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - O. Brejcha [-] , O. Švejdík [-] , V. Mareš [-] , P. Rys [-] , J. Zákostelský [-] , J. Vejvar [-] (78. V. Pardubský [-] ) , P. Čapek [-] (89. J. Michalec [-] ) , F. Drobílek [-] (85. T. Madej [-] ) , M. Rataj [-] (63. D. Krejdl [-] ) , D. Kozel [-] (70. L. Krobot [-] )

FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - O. Frána [-] (63. M. Geňo [-] ) , O. Shorný [-] (86. A. Paterna [-] ) , V. Vyleta [-] , P. Maňák [-] , D. Mandula [-] , Š. Dubnička [-] , Z. Skala [-] (23. R. Vokáč [-] ) , M. Pěkný [-] , L. Tůma [-] , L. Mestl [-] (89. T. Holík [-] )

ŽK: 41. D. Kozel , 67. P. Čapek - 79. V. Vyleta .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - DUJSÍK Jiří, RAPLÍK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Ludvík Tůma
Tip experta: výhra domácích

Vyšehrad chce postoupit, takže se bude chtít dotáhnout nahoru. Přijďte se na to podívat (smích). My samozřejmě chceme uspět a nejradši bych byl, kdyby mi tip nevyšel a vyhráli hosté (úsměv).

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích