0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

20.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápy konečně bodovaly naplno, ze stadionu Ústí n.O. si odvážejí první jarní vítězství


Branky


16

Ústí n.O. mělo za sebou zatím jedno jarní kolo a to vítězné ze hřiště Převýšova. Lídr ČFL naopak v úvodu jara tápal, když si ze dvou zápasů připsal pouze bod za prohru na penalty s Olympií Radotín. Úkol zněl tedy jasně - konečně bodovat naplno. Východočeši však platí za jedno z pozitivních překvapení této sezony a kůži rozhodně nechtěli dát lacino.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kontroverzní branka Záp určila poločasový resultát

Za krásného jarního počasí přilákal zápas ústeckých fotbalistů proti vedoucímu celku tabulky do ochozů stadionu téměř pětistovku diváků. Hosté i přes horší start do jara stále disponují výborným týmem a rozhodně si nemohou stěžovat ani na nepřízeň rozhodčích. To se projevilo krátce po úvodu, už v 9. minutě, kdy byl po rohovém kopu zjevně nečistě důrazně atakován ve vápně gólman domácích Krátký, díky tomu se míč snesl až na zadní tyč, kde ho do sítě dotlačil Jelínek – 0:1 pro Zápy. Mnohem významnější z pohledu Jiskry byla však situace z 33. minuty, kdy se před vápnem domácích srazil kapitán Vaňous s jedním hráčem Záp. Výsledkem je zlomenina holenní kosti a po podzimní fraktuře nártu, možný konec kariéry jednoho z nejvýraznějších hráčů novodobé ústecké fotbalové historie. Následný přímý kop proti Ústí z hranice vápna, možná ze solidarity poslal Dias vysoko nad branku. První poločas se dohrával převážně ve středu hřiště, kde byli hosté o něco lepším týmem a udrželi tak jednobrankové vedení.

Jiskra se snažila vyrovnat, ale Zápy nejtěsnější vedení uhájily

Po přestávce se domácí snažili o vyrovnání, přeskupili řady a postupem času si vypracovali nadějný tlak. Do vyložené šance se však přes dobře pracující obranu soupeře nedostali. Naopak, v 55. minutě se do nebezpečné akce pustil na druhé straně Jukl, jeho ránu z úhlu však gólman Krátký vyrazil na roh. V závěrečné čtvrthodině se na hrot útoku Jiskry vysunul stoper J. Chleboun. Ústecká hra na riziko přinesla místy až drtivý tlak, několik závarů ve vápně, ale kýžený gól do sítě Záp nepadl. Duel, kterému by asi lépe slušela remíza, tak skončil vítězstvím vedoucího celku ČFL.

Zdroj: Jan Skácel (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Trenér Vladimír Chudý: "Odehráli jsme vyrovnané a bojovné utkání. Zápas mnoho fotbalové krásy nenabídl. Odehrál se téměř bez gólovych šancí na obou stranách. Bohužel jsme nepohlídali roh hned v 9. minutě utkání, kde soupeř byl důraznější a podařilo se mu vstřelit úvodní a, jak se poté ukázalo, i jedinou branku utkání. Naši hráči se snažili, bojovali, ale na body to tentokrát nestačilo."

SK Zápy
Obránce František Hakl: "Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou, domácí se spoléhaly na standartní situace, ke kterým se ale dostávali jen zřídka. Měli jsme skvěle pokrytý střed hřiště a soupeř se snažil pouze nakopávat. Defacto si Ústí nevytvořilo žádnou šanci, tím pádem jsme zaslouženě vyhráli. Škoda jen neproměněných šancí, zápas mohl být rozhodnutý už dříve."



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - P. Chleboun [-] , V. Pazdera [-] (46. V. Střelec [-] ) , J. Souček [-] , Z. Vaňous [-] (39. O. Skalický [-] ) , T. Lněnička [-] , P. Langer [-] , J. Chleboun [-] , V. Habrman [-] , P. Falta [-] , F. Čech [-]

SK Zápy
L. Frydrych [-] - R. Jukl [-] (79. M. Macek [-] ) , . Dias [-] (72. J. Jelínek [-] ) , V. Svoboda [-] (90. M. Doležal [-] ) , P. Putz [-] , J. Eliáš [-] , V. Hron [-] (84. T. Matějka [-] ) , F. Hakl [-] , M. Jelínek [-] , M. Pávek [-] , P. Hašek [-]

ŽK: 19. P. Chleboun , 23. J. Souček , 41. P. Falta , 77. J. Chleboun , 89. F. Čech - 20. P. Putz , 51. P. Hašek , 81. V. Hron , 81. L. Frydrych , 87. F. Hakl .
Hráči zápasu: M. Jelínek .
Počet diváků: 475. Rozhodčí: Hájek Robert - BRAUN Martin, ARNOŠT Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

David Podzimek

Expert: Václav Vyleta
Tip experta: remíza

Silné Ústí n.O. hostí první celek soutěže. V tomto utkaní očekávám remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza