3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.10.2018 14:30

12.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice doma předčily dobrovické hosty


Branky


22

Ve 12. kole České fotbalové ligy se na domažlickém trávníku představil aktuálně třetí celek tabulky – FK Dobrovice, který nasbíral 25 bodů. Domácí Jiskra okupovala se ztrátou dvou bodů pátou příčku, a tak se čekal vyrovnaný fotbalový souboj. Domažlický trenér Vaigl mohl po dlouhodobém zranění nasadit do hry stopera Marka Bauera, který nastoupil v základní sestavě, a odehrál zápas jakoby ani na hřišti dlouhodobě neabsentoval. Hosté se prezentovali jako fotbalově velmi kvalitní mužstvo, ale přestože ve druhé půli měli více ze hry, dobře pracující, dynamická obrana Jiskry je do zakončení nepouštěla, a tak se čestného úspěchu dočkali až v nastavení.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

První poločas začal náporem domácích, poté se mužstva o aktivitu střídala, aby závěr patřil hostům, snažícím se o vyrovnání. Ve 2. minutě se dostal ke střele zprava domácí Kadar, ale minul vzdálenější tyč Dařinovy branky. O minutu později nedosáhl nikdo z domácích na Kadarův centr zleva a pak další centr Došlého skončil rohovým kopem Jiskry. V 6. minutě po Došlého přihrávce srazili hosté centr Vaise na roh a na druhé straně trefil hostující Tvaroha volejem ze 17 metrů jen tělo soupeře. O tři minuty později neuspěl s centrem dobrovický Petlička, ale po špatně rozehraném rohovém kopu domácích šli o chvíli později hosté Kostkou do brejku, ale ten stačil v poslední chvíli za cenu faulu zastavit Došlý. V 16. minutě vznikl po Hrubého centru zprava před brankou Dobrovic závar, ale míč nakonec skončil v rukavicích gólmana Dařiny. Ten zneškodnil i Černého teč po Kadarově centru zleva a ve 21. minutě se dobře prodral do šestnáctky soupeře domácí Černý, ale nestihl odcentrovat a akce skončila odkopem od dobrovické branky. Domácí byli stále nebezpečnější, ale Dvořákův volej z 15 metrů po Čihákově centru srazili hosté na roh, a tak se domácí branky dočkali po závaru ve 25. minutě. Rychnovský našel Hrubého, ten posunul míč do šestnáctky na nehlídaného Dvořáka, jehož střelu zprava stačil těsně před brankářem Dařinou tečovat Černý a usměrnil tak míč do sítě – 1:0. Hosté odpověděli dvěma centry do šestnáctky domácích, ale první Domažličané odvrátili a druhý skončil po hlavičce Miškovského nad Brychovou brankou. Poté se hra přesunula ke středu hřiště a v šestnáctkách obou celků zavládl klid. Pak byli diváci svědky několika neúspěšných centrů na obou stranách a ve 38. minutě i výborného zákroku domácího gólmana Brycha, který po Petličkově centru vyrazil Tvarohovu hlavičku, směřující k levé šibenici. Skóre se podruhé měnilo ve 40. minutě, kdy Vais zatáhl míč po pravé straně, našel nabíhajícího Teršla, který stačil těsně z brankové čáry vrátit míč zpátky na nohu nabíhajícímu Vaisovi a ten placírkou z malého vápna podruhé rozvlnil dobrovickou síť – 2:0. Poté ovládli hru hosté, ale tři jejich centry do šestnáctky úspěch nepřinesly, a nic hosté nevytěžili ani ze závaru před Brychovou brankou ve 43. minutě, kdy marně reklamovali ruku jednoho z domácích hráčů. O minutu později hlavičkoval po Osvaldově rohovém kopu Malý vedle levé domažlické tyče a Petlička zamířil po Kostkově centru volejem zleva vedle vzdálenější Brychovy tyče. Poslední slovo první půle měli domácí, ale Došlý po Černého přihrávce trefil z 12 metrů je tělo bránícího soupeře.

 

Druhý poločas

Druhý poločas se nesl ve znamení snahy hostů o změnu skóre, dobrovičtí byli většinu poločasu aktivnější, ale v zakončení si nevěděli s kompaktně hrající domažlickou obranou rady, a tak se k nebezpečnému zakončení dostávali jen sporadicky. Když si se střelou Petrláka z 18 metrů poradil Brych, zakončil na druhé straně po Došlého centru akci volejem Rychnovský, ale zpoza šestnáctky dobrovickou branku přestřelil. Hosté hýřili aktivitou, ale po Osvaldově centru byl odpískán útočný faul a pak Tvaroha domácí branku ze střední vzdálenosti přestřelil. Další centry do domažlické šestnáctky domácí zadáci odvraceli a když se dostal ke střele Petrlák, trefil jen tělo soupeře. Hostům zatrnulo v 53. minutě, kdy po odvráceném Petrlákově tr. kopu našlápl po levé straně domácí Vais, jehož střelu ze 14 metrů Dařina výborně vyrazil a opakovaná Vaisova technická střela zleva jen o kousek minula vzdálenější šibenici dobrovické branky. Domácí hru vyrovnali, ale po hodině hry nedosáhl nikdo ze spoluhráčů na Rychnovského centr zleva a na druhé straně se domácí ubránili dalším dvěma centrům do své šestnáctky. V 65. minutě si s pokusem domácího Kadara poradil Dařina a o chvíli později hlavičkoval po Došlého centru zprava Teršl z 9 metrů nad dobrovickou branku. Další nadějnou akci domácích zastavil odpískaný ofsajd Černého. Hosté kontrovali střelou Routka z 25 metrů, která mířilo vysoko a po Bernátově centru i střelou Tvarohy z levé strany, která však skončila vedle vzdálenější Brychovy tyče. Potřetí se skóre měnilo v 84. minutě, kdy Teršl zatáhl míč středem hřiště, dal jej na Buršíka, ten ho přistrčil nabíhajícímu Hrubému, jehož střílený přízemní centr zprava usměrnil u vzdálenější tyče nabíhající Dvořák zblízka do sítě – 3:0. Další příležitost měli domácí o minutu později, ale Dvořák mířil volejem ve výskoku po Hrubého centru zprava z 15 metrů těsně vedle levé Dařinovy tyče. Poté ještě skončil po Mlynaříkově centru Vaisův volej ze 14 metrů na těle soupeře, ale poslední tečku zápasu udělali hosté. V 91. minutě rozehrál ze středového kruhu tr. kop Soběslav, Volf přiťukl z první míč na nabíhajícího Petrláka, který snadno prošel rozestoupenou domažlickou obranou před Brycha a umístěnou střelou k levé tyči uzavřel účet utkání – 3:1.

 

autor: Vojtěch Kotlan / fotbal.domazlice.cz

 



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - F. Čihák [-] , D. Černý [-] (80. K. Šmejkal [-] ) , M. Hrubý [-] , P. Došlý [-] (77. M. Buršík [-] ) , J. Vais [-] (87. J. Sedláček [-] ) , M. Rychnovský [-] (68. M. Mlynařík [-] ) , J. Kadar [-] , J. Teršl [-] , M. Bauer [-] , F. Dvořák [-] (87. M. Nemeš [-] )

FK Dobrovice
A. Dařina [-] - D. Miškovský [-] (72. J. Sodoma [-] ) , J. Petlička [-] (87. J. Novák [-] ) , T. Osvald [-] (72. M. Volf [-] ) , D. Kostka [-] , P. Tvaroha [-] , M. Petrlák [-] , M. Vajgl [-] (61. P. Bernát [-] ) , O. Soběslav [-] , M. Routek [-] , P. Malý [-]

ŽK: 57. J. Teršl - 64. T. Osvald , 81. M. Routek .
Počet diváků: 246. Rozhodčí: Slavíček Lukáš - NOVOTNÝ Zbyněk, ŠOB Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2018 00:30

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 20:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 19:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 17:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 11:07

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 17:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 17:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 07:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 19:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 01:34
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Fotograf - TJ Sokol Teplá | Karlovarský | Cheb

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 19:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 17:46

Tip: výhra domácích