3:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2018 17:00

27.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Benátky dvakrát srovnaly a nakonec proti cábelíkům uspěly po penaltách!


Branky


18

ČFL čeká nesmírně zajímavý závěr soutěže. Týmy ohrožené sestupem se nehodlají jen tak vzdát a dostávají pod tlak celky, které si třeba už i věřily, že můžou být v klidu. Benátky zapsaly důležité body proti Královu Dvoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas

Prvním zakončujícím hráčem tohoto zápasu byl hostující kapitán Balšánek, který ze středového kruhu chtěl překvapit Straku, míč ale směřoval za domácí bránu. Benátečtí poté vybojovali rohový kop, nicméně Šimečkova hlavička se až ke Krčkovi nedostala. O mnoho větší šanci si připravili na druhé straně hosté. Šlapákovu střelu ale zblokoval jeho spoluhráč Kraus, z následného závaru hráči v červeném neudeřili. Na druhé straně oslovil Kocourek Synka, ten ale mířil pouze do boční sítě. Udeřilo tak z vcelku nenápadné akce. Ve středu hřiště se uvolnil královodvorský Kraus, svým pokusem trefil záda domácího obránce Martina Borovičky, který nešťastně ztečoval míč do Strakova protipohybu. Vlastní brankou domácích se tak Cábelíci ujali vedení – 0:1.

 

Hostující tým pochopitelně vstřelená branka nabudila. Vidět to bylo kupříkladu na velmi pěkné akci Ježdíka, jehož střela byla na poslední chvíli zblokována, jeho spoluhráč Procházka sice dostal míč do sítě, avšak nacházel se v ofsajdu. Na druhé straně zakončoval Hakl do ochranné sítě. Ve 23. minutě obdržel přesnou přihrávku po pravé straně unikající Kocourek, předložil míč Janu Knoblochovi, který zamířil naprosto učebnicově pod břevno – 1:1.

 

Od této chvíle byli domácí mírně lepším týmem. Knobloch si ťukl míč se Synkem, přihrávka druhého jmenovaného ale měla být trošku přesnější. Ve 36. minutě rozehrál Horák rohový kop na Kocourka, ten našel na zadní tyči Skuhravého, jemuž zmařil gólovou radost povedeným zákrokem Krček. Chvíli poté vybojovali benátečtí hráči přímý kop kousek za pokutovým územím. Mařík dostal chytře míč na branku, Krček ale i tento minisouboj vyhrál, když míč dokázal vyrazit. Hosté odpověděli nebezpečnou přihrávkou Šlapáka z nulového úhlu do rozhozené obrany, domácí ale zažehnali nebezpečí včas. Po krátkém nastavení hlavní rozhodčí ukončil vyrovnaný poločas na hřišti i výsledkově.

 

Mařík srovnal po Růžičkově trefě

Na začátku druhé půle byli herně o krůček napřed hostující hráči. Nejprve nebezpečný Balšánkův centr stáhl Straka do své moci. Poté se po Zelenkově centru snažil prosadit střelou Kraus, gól nedal, vybojoval však rohový kop. Hosté ho rozehráli nakrátko. Balšánek posadil míč na hlavu urostlého Michala Růžičky a na hostující straně se podruhé slavilo – 1:2.

 

Udeřit po rohovém kopu mohli také domácí, střela Maříka ale až ke Krčkovi neprošla. V 57. minutě měli hosté výhodu přímého kopu z uctivé vzdálenosti. Ježdík zkusil přímou střelu na bránu, která nebezpečně padala za Straku, ten konečky prsty vyškrábl míč na rohový kop. Po něm opět nejvýše vyskočil Růžička, který ale tentokrát orazítkoval břevno. Domácí přežili tyto dvě kritické situace a naopak sami mohli trestat. Synek si navedl míč do středu hřiště, o malý kousek ale minul. O chvíli později zakončoval Mařík do ochranné sítě. Čas se benáteckému týmu nebezpečně krátil. Možná domácím pomohla přestávka pro občerstvení nařízená v 68. minutě. O dvě minuty později totiž přišla přesná přihrávka na Knoblocha, jemuž hosté na poslední chvíli skočili do střely, míč se dostal na Bulířovy kopačky. Centr domácího záložníka z levé strany dopadl na břevno. Hostům se nepodařilo odehrát míč do bezpečí. Střídající Zörkler ho posunul na Hakla, ten našel Stanislava Maříka, který poslal balon podél Krčka a s odrazem o pravou tyč do sítě – 2:2.

 

Domácí dostali novou krev do žil a tlačili se za třetí brankou. Střely Zörklera a Šimečka ale byly zablokovány. Královodvorští hrozili spíše jen po standardních situacích, na které mají vhodné typy hráčů. Po několika rohových kopech míč nebezpečně proletěl pokutovým územím. Balvan ze srdce spadl benáteckým hráčům v 84. minutě, kdy střídající Novák přetlačil v souboji Šimečka, další střídající hráč Bouček posunul míč na Balšánka, jehož falšovaná střela skončila na pravé tyči, od které se míč odrazil do zámezí. V samotném závěru se ještě o střelu pokusil Bulíř, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop. Z něj neudeřilo. O druhém bodu tak musely rozhodnout kopy z penaltového puntíku.

 

Penalty pro domácí

Jako první si postavil míč hostující Matas, mířil na opačnou stranu, než kam skákal Straka, branku ale minul. Domácímu kapitánovi Horákovi Krček směr střely vystihl, zasahovat ale nemusel, protože pokus benáteckého obránce se taktéž do brankového prostoru nevměstnal. Neuspěl ani královodvorský Procházka, proti jehož pokusu se zaskvěl Straka a stav byl tak stále bezbrankový. Směr střely Jana Knoblocha sice Krček vystihl, u své tyče byl ale pozdě a domácí vedli – 1:0. Střídající Rudolf Novák nechal znovu vyniknout výborného Straku a jeho spoluhráč, brankář Krček, vztekle mrštil míčem o zem. Martin Borovička si vybral opačnou stranu, než kam skákal brankář z Berounska a Benátečtí šli do trháku – 2:0. Kapitán Balšánek musel proměnit, nezvolil prakticky žádný rozeběh a taktéž střele chyběla potřebná razance, Straka byl u své tyčky včas a velkou měrou se tak zapříčinil o to, že Benátečtí získali velice cenný druhý bod.

 

Zdroj: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér, pro kopanabenatky.cz): Bylo to těžké utkání. Králův Dvůr má kvalitní tým. Myslím si, že jejich umístění úplně neodpovídá, protože disponují velmi dobrými fotbalisty. Zápas jsme ubojovali. Měli jsme nějaké pasáže, kdy jsme soupeře zatlačili. Na mysli mám asi dvacet minut v prvním poločase a pak taktéž dvacet minut před koncem zápasu, kdy jsme měli výraznou převahu a utkání jsme v těchto chvílích mohli zvrátit ve svůj prospěch. Obdrželi jsme dvě laciné branky, tu první po teči, při druhém gólu jsme nepohlídali standardní situaci. Myslím si, že dělba bodů je tak spravedlivá. Pro nás je důležité, že jsme získali druhý bod z penaltového rozstřelu.

FK Králův Dvůr
Tomáš Šilhavý (trenér, pro kopanabenatky.cz): Nebyli jsme spokojení se začátkem tohotu utkání. V prvních dvaceti minutách jsme měli ve své hře poněkud okénka. Nicméně v tomto časovém úseku se nám podařilo vstřelit vedoucí branku. Když už jsem měl pocit, že jsme se trošku srovnali, domácí po rychlé akci vyrovnali. Začátek druhého poločasu nám vyšel. Vypadalo to, že budeme mít soupeře na lopatě. Bohužel se nám ho nepodařilo dorazit třetí brankou. Trošku nám asi uškodila přestávka na občerstvení. Nevím, zda jsme ztratili koncentraci, nebo zda, když to trošku zlehčím, jsme ještě pili. Brzy po ní jsme totiž inkasovali a až do konce zápasu jsme se strachovali alespoň o remízu. Bohužel jsme zklamaní. Vedení 2:1 jsme měli dovést až do konce zápasu.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - D. Skuhravý [-] , J. Kocourek [-] (59. J. Zorkler [-] ) , M. Horák [-] , S. Mařík [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] (88. J. Boček [-] ) , T. Bulíř [-] , J. Knobloch [-] , V. Šimeček [-] , M. Borovička [-]

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - J. Matas [-] , M. Šlapák [-] (77. J. Bouček [-] ) , D. Zelenka [-] , J. Ježdík [-] (71. R. Novák [-] ) , J. Balšánek [-] , T. Šebek [-] , M. Kraus [-] , M. Hell [-] , M. Růžička [-] , M. Procházka [-]

ŽK: 56. M. Horák - 45. M. Šlapák , 85. D. Zelenka .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - ŠEDIVKA Ondřej, ČECHLOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Michal Kunc

Expert: Patrik Růžek
Tip experta: výhra hostů

Hosté si odvezou všechny tři body. Tip: 0:2.