2:3p.
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2018 10:30

24.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Záchranářský souboj skončil nerozhodně, ze dvou důležitých bodů se radují Benátky


Branky


22

Týden stará ztráta s Převýšovem se mohla opakovat v dalším zápase, který je pro Benátky jedním z existenčních. Ačkoliv do konce soutěže zbývá ještě několik zápasů, body je potřeba sbírat už nyní. A bylo k tomu docela daleko. Litoměřicko, které body potřebuje také, odstartovalo dvěma góly, ale do kabin se šlo za stavu 2:1. Ten vydržel až do samého konce, ve kterém se stal Mařík hrdinou, jelikož po jeho vyrovnání vybojovaly Benátky v penaltách i druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Litoměřicko si vytvořilo náskok, ale inkasovali kontaktní gól

Od úvodních minut byli hosté aktivnějším týmem. Udeřili ale domácí. V 10. minutě se Hanušův přízemní centr od rohového praporku dostal k Nicolasi Husenskému a ten se trefil přesně pod břevno – 1:0. O tři minuty déle zakončoval Šimkovský, jehož skákavá střela skončila ve Strakově moci. Na druhé straně Synkovo zakončení zblokovala litoměřická obrana. Neuspěl ani Boček svým pokusem o lob z 18. minuty. Střelu téhož hráče následně pohotově lapil brankář Plachý. O mnoho zajímavější šance se naskytla Synkovi, jehož při dlouhém sólu zakřižoval Šustr a nakonec nepustil střelu hostujícího útočníka až k brankáři Plachému.

 

Velice pěknou akci si vypracovali Benátečtí ve 28. minutě. Synek přiťukl míč Bulířovi, ten hledal ve vápně Bočka, který ale o kousek přestřelil. Na druhé straně napřáhl o minutu déle z uctivé vzdálenosti Marek Hanuš, svým pokusem možná trošku zaskočil Straku, který na střelu nedosáhl a s hosty to nevypadalo vůbec dobře – 2:0. Snížit mohl Kocourek, jehož střela z ostrého úhlu nebyla přesná. Se svoji střelou se neprosadil ani Šimeček. Udeřilo až ve 36. minutě. Hosté se prosadili, podobně jako domácí, po rohovém kopu, kdy Mařík posadil míč na hlavu Jakuba Synka a benátecké akcie o trošku více stouply – 2:1. Domácím mohl vrátit dvoubrankový náskok Surmaj, který ve velmi dobré příležitosti přestřelil. Do kabin tak odcházeli spokojeněji domácí hráči.

Mařík vyrovnal z přímého kopu v 90. minutě

Druhý poločas nabídl spíše boj, ve kterém byli hosté stále o píď lepším týmem. Ochozy zašuměly po Bulířově centru, na který chyběl hostům pověstný krůček. Na druhé straně neuspěl Husenský se svoji tečovanou střelou. Gól nepadl ani po trestném kopu Bulíře či Maříkově zakončení, které nebylo přesné. Tentýž hráč střílel také v 69. minutě, avšak Plachý byl na místě. Na druhé straně se blýskl sólem Dvořák, jeho následné zakončení bylo sraženo na rohový kop. V 81. minutě si Plachý připsal další zákrok, tentokrát po střele střídajícího Tvrzníka.

 

V poslední minutě hosté vybojovali přímý kop. Míč si postavil Stanislav Mařík, který svoji střelou zaskočil brankáře Plachého, jenž nebyl u své pravé tyčky včas a hosté tak mohli slavit vyrovnání – 2:2. Brzy poté hlavní rozhodčí zápas ukončil a diváci tak mohli být svědky penalt.

Straka chytl osudnou penaltu Šimkovskému

Miroslav Hošťálek vymetl naprosto přesně šibenici a hosté se ujali vedení – 0:1. Nicolas Husenský měl velké štěstí, neboť Straka si na střelu sáhl, ta byla ale dostatečně razantní a míč tak skončil v síti – 1:1. František Hakl umístil svůj pokus přesně k tyči a vrátil Benátkám vedení – 1:2. Také Radek Dvořák byl přesný, i když hostující gólman vystihl směr, míči v cestě do brány nezabránil – 2:2. Jakub Synek zaváhal, střelu doprostřed brány Plachý zneškodnil. Blýskl se také Straka, který chytil penaltu domácímu Patriku Valentovi. Tomáš Bulíř proměnil přesnou střelou a Benátečtí potřetí v rozstřelu vedli – 2:3.

 

Penaltu Marka Hanuše měl Straka na rukou, míč přesto doklopýtal za brankovou čáru – 3:3. V páté sérii Stanislav Mařík bezpečně proměnil a domácí museli dát – 3:4. Jakub Šimkovský si ale vylámal zuby na Strakovi, hosté tak zvládli penaltový rozstřel a odvezli z Litoměřic dva body.

 

Zdroj: www.kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Jaroslav Veselý (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Utkání pro nás skončilo nešťastně. V 90. minutě jsme ztratili téměř vyhraný zápas, navíc po standardní situaci, což o to více bolí. Je potřeba říci, že jsme dnes nehráli příliš dobře. Určitě jsme nenavázali na čtyři nebo pět předchozích dobrých výkonů, zejména v domácím prostředí. Možná na nás trošku dolehla tíha tohoto zápasu. Nicméně vedli jsme 2:0, poté jsme ale dostali gól ze standardní situace. Myslím si, že jsme měli tento zápas zvládnout. Druhý poločas byl z obou stran takový rozkouskovaný. Ani jeden tým si nevypracoval příliš brankových příležitostí. Zkušené mužstvo, kterým my bohužel ještě nejsme, by tento zápas vyhrálo. Navíc jsme prohráli i penalty. Pro nás je to kruté. Musím ale říci, že to bylo pouze jedno z deseti utkání, které určitě nerozhodne o tom, jestli se Benátky či Litoměřicko zachrání. Musíme uhrát čtyřicet bodů, o kterých se domnívám, že budou stačit k záchraně. Ve zbývajících deseti utkáních musíme tři vyhrát, jedno remizovat a myslím si, že se zachráníme. Stále držíme nějaký náskok. Jedeme dál, sezóna ještě bude dlouhá.

SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Postupem času jsme se rozehráli k solidnímu výkonu. Měli jsme více ze hry a soupeře zatlačili. Bohužel jsme nějaké finální přihrávky vyřešili špatně. Pokud bychom je vyřešili lépe, mohli jsme se dostat do vedení. Obdrželi jsme poměrně nešťastné branky. Přesto si myslím, že se toto utkání povedlo. Jestliže hráči budou takto pracovat i nadále, je šance udělat další body.



Sestavy


FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - R. Dvořák [-] , D. Surmaj [-] , N. Husenský [-] , L. Maršálek [-] , P. Výborný [-] (87. F. Frank [-] ) , Š. Kacafírek [-] (51. P. Valenta [-] ) , J. Trýzna [-] (77. A. Zbudil [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , D. Šustr [-]

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Horák [-] (84. J. Zorkler [-] ) , J. Kocourek [-] (61. B. Tvrzník [-] ) , M. Hošťálek [-] , F. Hakl [-] , J. Synek [-] , J. Boček [-] , T. Bulíř [-] , V. Šimeček [-] (66. S. Munzar [-] ) , D. Skuhravý [-] , S. Mařík [-]

ŽK: 90. D. Šustr - 81. M. Horák .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Cihlář Jan - PASTYŘÍK Vladimír, MUDRA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Martin Uvíra
Tip experta: výhra domácích

Litoměřicko si bude chtít spravit chuť po minulé prohře na Vyšehradě a bude brát v domácím prostředí všechny body.

Tip: výhra domácích

Myslel jsem si, že Benátky budou tabulkou stoupat, ale je tomu naopak. V Litoměřicích to budou mít těžké.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů