1:0p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2018 10:15

22.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bezbrankové utkání Písku s Dobrovicí rozhodly penalty


Branky


21

22. kolo Fortuna ČFL nabídlo fanouškům u Otavy utkání tabulkových sousedů - osmého Písku a deváté Dobrovice. Žlutomodří na podzim na půdě soupeře vyhráli, což chtěli zopakovat také doma. Ani Dobrovičtí ale nepřijeli bez myšlenek na bodový zisk a tak se vyčleněný příděl dělil. Písečtí po bezbrankové základní hrací době a vyhraném rozstřelu berou body dva, Dobrovice si odvezla jeden.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šancí bylo pomálu

Už od úvodu bylo patrné, že hosté vsadili na pevnou obranu a čekání na možnosti k rychlému zaútočení. Jelikož se v prvním polovině hry mnohokrát nedočkali, připsali si veškeré nebezpečnější situace na své konto domácí. Hned v 8. minutě se snažil nabídku Filipa Řezáče usměrnit do brány Dušan Pinc, ale gólman Dobrovice Ondřej Bartoš byl pozorný. Ve 20. minutě zasahovat nemusel, ale postavení Filipa Řezáče, který v šestnáctce hlavičkoval zcela sám, si říkalo o lepší zakončení.

 

Když se pak ve 34. minutě neujala střela Martina Helda a o tři minuty později přestřelil branku z přímého kopu ze sedmnácti metrů Tomáš Froněk, šly si oba celky odpočinout do kabin za bezbrankového stavu. Více šancí obranná hra hostí žlutomodrým nepovolila.

Hosty zachránilo břevno

Po změně stran začali vystrkovat růžky také Dobrovičtí. Ti se ze své ulity přeci jenom dostávali častěji a domácí zádní řada musela zachovávat bdělost. Poprvé se Středočeši řádně připomněli ve 49. minutě, kdy po levém křídle utekl Pavel Tvaroha, který tvrdou střelou prověřil připraveného Kamila Hajduška.

 

Nejkrásnější okamžik zápasu přišel v 60. minutě. Martin Held přenesl hru přes celou šířku hřiště doleva na Tomáše Froňka, který oklamal obránce kličkou do středu a vypálil. Jeho střela se zastavila až o břevno dobrovické brány. Parádní akci chybělo jenom několik málo centimetrů. Radovat se však mohli také hosté. V 71. minutě se po rychlém protiútoku snažilo o skórování hned několik hráčů soupeře, ale domácí obrana s vypětím všech sil hrozbu odvrátila.

 

Poslední desetiminutovka byla zcela ve znamení písecké snahy o rozhodnutí v normální hrací době. Jenže Filip Řezáč smolně několikrát ve vápně trefil spoluhráče a ani střelci z posledního utkání v Benátkách nad Jizerou Tomáši Froňkovi štěstí tentokrát nepřálo. Po výsledku 0:0 musel o druhém budu rozhodnout penaltový rozstřel.

Hajdušek vychytal bod navíc

Když ve druhé sérii nedal domácí Dušan Pinc a první tři hostující střelci uspěli, zdálo se, že bonusový bod nastoupí do autobusu s Dobrovickými. Poté však začal úřadoval Kamil Hajdušek, a i když penalty v páté sérii nechtěně prodloužil domácí kapitán Michal Rendla, Aleš Kočí v šesté rozhodl o žlutomodré radosti.

 

Autor: Petr Brůha



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér) pro fcpisek.cz: Čekali jsme těžký zápas s kvalitním soupeřem, což se potvrdilo. Hosté podřídili taktiku zisku bodu a to jim vyšlo. My jsme samozřejmě chtěli vyhrát za tři body, ale i dva body bereme, protože to nebylo jednoduché. Měli jsme víc ze hry a nějaké příležitosti - dvě až tři šance, které jsme mohli proměnit. V první půli nám nešly standardky, ve druhé půli se to zlepšilo. I dva body mají svou cenu a jsme za to rádi. V penaltách jsme chtěli znovu uspět. Přestože jsme dvakrát nedali, tak nás podržel gólman. Chceme bodovou šňůru protáhnout co nejdál.

FK Dobrovice
Vladimír Sedláček (trenér): V první řadě chci kolegovi pogratulovat ke dvěma bodům. Myslím si, že my jsme bod získali, protože domácí byli v některých fázích určitě lepší. Věděli jsme, že domácí mají kvalitní mužstvo. My jsme měli také dvě příležitosti, bohužel jsme je neproměnili. Ani domácí nedali žádnou šanci, proto utkání skončilo 0:0. Nechci se moc vyjadřovat ke hřištím. U nás je ještě horší. Snažíme se hrát kombinační fotbal a terén tomu vadí. Za to ale nikdo nemůže, s tím se musíme vyrovnat. Ještě jednou gratuluji a myslím si, že pro nás je tento bod cenný.



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] , T. Froněk [-] , M. Held [-] , Š. Holý [-] (65. A. Kočí [-] ) - V. Hrachovec [-] , T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - D. Pinc [-] , J. Held [-] , F. Řezáč [-] (83. M. Grobár [-] )

FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - M. Routek [-] , D. Miškovský [-] (72. J. Schubert [-] ) , T. Osvald [-] (90. D. Kostka [-] ) , D. Pelyak [-] (63. A. Fotr [-] ) , O. Soběslav [-] , R. Žaloudek [-] (93. J. Krystan [-] ) , M. Volf [-] , P. Tvaroha [-] , M. Sedláček [-] , P. Bernát [-]

ŽK: 22. F. Řezáč - 57. D. Pelyak .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - MUDRA Zdeněk, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: David Skuhravý
Tip experta: výhra hostů

Utkají se dva sousedé ze středu tabulky, čekám atraktivní utkání pro diváky, oba dva soupeři preferují útočný styl. V tomto kole zvítězí hosté z Dobrovice a vrátí tak domácí porážku z podzimu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Trenér, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - FK Rudná | Středočeský | Praha - západ

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích