S. Mařík 4. (p.)
1:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2018 16:30

21.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Velká písecká loupež! Od druhé minuty hrál v deseti, v úplném závěru otočil skóre!


Branky


4. S. Mařík (p.) - 84. T. Froněk , 88. T. Froněk
0

Tak tohle byl jeden z těch zápasů, který není k vidění každý den. Písek si v něm snad ani horší začátek prožít nemohl - po pár sekundách přišel o vyloučeného Hanzlíka, dostal gól z penalty a posléze navíc sám pokutový kop neproměnil. Jenže nebyl zdaleka konec... Prohlédněte si fotky Katky Strakové!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

2. minuta - penalta a vyloučení!

Dobrá nálada, sluníčko a grilované klobásy naladily oba fanouškovské tábory na pěkný fotbalový podvečer. Jeho scénář se však velmi rychle změnil na nečekaný. Domácí se po rozehrání první útočné akce usadili v pokutovém území Písku. Závar před brankou Kamila Hajduška vyústil ve střelu Tomáše Bulíře, která na cestě do sítě potkala ruku obránce Aleše Hanzlíka. Rozhodčí Jiří Musil nařídil penaltu a navíc vytáhl červenou kartu. Aleš Hanzlík musel nedobrovolně do sprch a Písečtí tak dohrávali v deseti.

 

Aby začátek zápasu dostal pro hosty ještě černější obrysy, Stanislav Mařík pokutový kop ve 4. minutě proměnil - 1:0. Když po rozehrání, výpadu hostujícího celku a faulu benáteckého gólmana na pronikajícího Filipa Řezáče nařídil hlavní rozhodčí penaltu také na druhé straně, zdálo se, že nebude pro Písek tak zle. Jenže Tomáš Froněk naskytnutou šanci nevyužil a akcie píseckého kolektivu v tu chvíli klesly na dno - běžela teprve 6. minuta.

 

Další průběh započatého střetnutí však ukázal, že zdaleka není konec. Hostující fotbalisté drželi hlavy vzhůru a v oslabení se snažili vyzrát na obranu Benátek. Šance se ale rodily jen velmi těžce. Nejnadějnější akcí žlutomodrých v prvním poločase byla ta, kterou ve 22. minutě zakončoval Václav Milec. Jedenáctka od Jizery nebyla příliš nebezpečná. Snažila se vycházet ze zajištěné obrany, ale do útoku se moc nehrnula. Snad jen ve 41. minutě Kamila Hajduška do rukavic pořádně štípla pohotová střela Tomáše Bulíře.

Písecký tříbodový finiš

Ani po přestávce neopouštělo deset píseckých statečných odhodlání střetnutí zvrátit. Ve 47. minutě zkusil přímo ohrozit Straku ze standardní situace Tomáš Froněk. V 65. a 73. minutě pálil Martin Held. Benátecké sestavě docházela invence, i když jí pomohlo průběžné prostřídání, ale rychle utíkaly také minuty. V 79. minutě musel navíc vytáhnout fantastický zákrok Kamil Hajdušek, který zlikvidoval hlavičkový pokus Davida Skuhravého.

 

Blížil se závěr. Domácí fanoušci si již nepřipouštěli komplikace, v tom se však k míči dostal ve všech směrech a významech hrdina zápasu Tomáš Froněk. Postupoval po pravé straně okolo pomezní čáry, strhl pohyb do středu, připravil si balón na levačku a zpoza vápna vystřelil. Jeho pokus tečoval jeden z domácích obránců a Radim Straka neměl nárok zasáhnout - 1:1.

 

V ten okamžik domácím bod přestal stačit. Pokropení živou vodou zatlačili hosty na obrannou polovinu. Kapitán týmu od Otavy Michal Rendla burcoval spoluhráče a sám hlavou odvracel jeden centr za druhým. Tomáš Froněk si po neproměněné penaltě vybral ještě jednu špatnou chvilku, když ztratil míč ve snaze prokličkovat se středem do bezpečí. Příležitosti Benátek, které z chyby pramenily, ale gólem neskončily.

 

Naopak. Domácí přišli krátce před koncem vlastním přičiněním o míč, s nímž se na zteč Strakovy branky rozběhl Filip Řezáč. Na pravé straně viděl rozběhnutého Tomáše Froňka a přesnou přihrávkou v pravý čas ho poslal do šance. Hostující střelec sám rozhodl o tom, jakou příchuť pro něj - i pro celý tým - dramatický duel v Benátkách bude mít. Trefil se náramně k přední tyči - 2:1.

 

Velkou radost Píseckých zanedlouho odšpuntoval závěrečný hvizd rozhodčího Musila. Smolný úvod neměl vliv na odhodlání uspět. Benátečtí si naopak musí drbat hlavu - prohospodařit takový vývoj zápasu a odejít bez bodu, to bude mrzet ještě hodně dlouho...

 

Autor: Petr Brůha pro fcpisek.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Jan Buryán (trenér, pro kopanabenatky.cz): Takto rozehraný zápas už dlouho nebudeme mít. O to nás všechny musí štvát, že jsme toto utkání nezvládli. Nezvládli jsme to všichni - já, hráči i celý tým, který se na tomto zápase podílel. V 1. minutě jsme měli výhodu penalty, dali jsme z ní gól. Vzápětí kopal penaltu Písek, Radim ji chytil. Zápas jsme pak měli nějakým způsobem pod kontrolou, ale bohužel jsme nedokázali přidat druhou branku. Fotbal je krutý. Písek ze dvou šancí ve druhé půli dokázal vstřelit dvě branky. Při první brance byla střela tečována, poté po nějaké nedomluvě našich hráčů vznikla brejková situace, kterou hosté v poslední minutě využili. V tu chvíli bylo hotovo, protože vzápětí rozhodčí odpískal konec. Pro mě je to obrovské zklamání. Myslím si, že i pro kluky. Nezbývá nám nic jiného než bojovat a pracovat dál a příští týden v Nymburce tu dnešní porážku, po tak krásně vyvíjejícím zápase, odčinit.

FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér, pro kopanabenatky.cz): Začátek utkání byl z naší strany strašidelný. Hned při první situaci, po rohovém kopu, jsme trošku zaspali. Domácí proměnili penaltu, navíc jsme dostali červenou kartu a sami naopak pokutový kop neproměnili. Co už horšího nás tedy mohlo čekat? Naštěstí jsme ještě měli dost času se zápasem něco udělat. O poločase jsme si řekli, že tady nenecháme body zadarmo. V deseti jsme maximálně dřeli a čekali na jednu standardní situace, na jeden brejk, což nakonec přišlo. Řekl bych, že domácí, i když jsme hráli v deseti, odešli ve druhém poločase fyzicky a my je tlačili, až branky přišly. Byli jsme trpěliví, v závěru jsme nepříznivý stav otočili, takže smekám klobouk před deseti kluky, kteří toto utkání takhle odjezdili.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Hošťálek [-] , J. Zorkler [-] (63. B. Tvrzník [-] ) , J. Sudek [-] , S. Mařík [-] (67. V. Šimeček [-] ) , F. Hakl [-] , J. Synek [-] (53. J. Boček [-] ) , T. Bulíř [-] , D. Skuhravý [-] , M. Horák [-] , D. Farkaš [-] (86. J. Knobloch [-] )

FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] (82. M. Grobár [-] ) , T. Froněk [-] (90. T. Skála [-] ) , A. Kočí [-] (46. V. Hrachovec [-] ) , M. Held [-] - T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - J. Held [-] (63. D. Pinc [-] ) , F. Řezáč [-] , A. Hanzlík [-] - Š. Holý [-]

ŽK: 44. S. Mařík , 81. B. Tvrzník . ČK: 2. A. Hanzlík .
Hráči zápasu: R. Straka - T. Froněk , M. Rendla .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Musil Jiří - VÁŇA Jan, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.