Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 16:30

23.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ve Fryčovicích hosté z Ostravice využili přesilovku!


Branky


9

Anglický týden končila v sobotu Ostravice v okresním derby ve Fryčovicích. Domácí se v této sezóně trápí a nebýt dvou posledních výher po sobě, měli by starosti ze záchranou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek utkání vyšel lépe domácím, ale po vyloučení Grygara bylo vše jinak

Ostravičtí chtěli potvrdit dobré zápasy s Vlčovicemi a Fulnekem a s cílem zde neprohrát. Komplikace ale přišly před samotným utkáním, jelikož jim ze sestavy vypadli tři obráncí základní sestavy. Oba stopeři Jucha i Jandek i krajní levý bek Ledvoň M. prostě nebyli a tak se ostravičtí museli vypořádat s tím, co jimzbylo. Levého obránce si zahrál Horňák, na stopera šel Mendrek a k němu musel O. Stonavský, který tak chyběl herně v záloze. 

Po velice dramatickém vývoji se hostům, ale vůbec poprvé v 1.B třídě podařilo Fryčovice udolat a definitivně si zajistit působení v krajské soutěži i pro příští sezónu. Museli si dát pozor na fryčovického kanonýra Honzu Rumela, který už v 5. minutě vystrašil Boháče. 

Domácí se z ničeho dostali k penaltě, kdy byl souboj Horňáka rameno na rameno odpískán a opět první inkasuji hosté už v 12. minutě. Na širokém hřišti si hosté mohli ukázat svoji fotbalovou kvalitu a kombinaci, ale kombinace jim vázla. 

V 15. minutě další střela Fryčovic, ale míč byl tečován naštěstí pro ostravické na roh. Poté si za obranu naběhl Horňák, ale ke zakončení mu chyběly centimetry. Hosté chtěli hrát po zemi, Fryčovice vyčkávaly na jejich chyby a po jedné v 27. minutě střela vlní jen boční tyč. 

Klíčový okamžik zápasu, který zcela obrátil vývoj utkání přichází v 30. minutě. Fryčovický záložník přerušuje ztrátu míče a ostravický protiútok, a jelikož totéž udělal za cenu karty i pár minut před tím, je po druhé žluté kartě vyloučen. Marné byly protesty domácích. 

Tím se hostům nabídla dlouhá přesilovka a bylo jen na Ostravici jak se s tím povede. Ovšem v prvním poločase se jim nedařilo nic extra. Přímý kop Stýskaly z 36. minuty končí vedle a v 40. minutě se Platoš uvolnil až za obranu, ale trestuhodně netrefuje branku. Měli  tedy o čem do druhé půle přemýšlet...

 

Vyloučení domácího hráče Ostravici pomohlo

Hosté vstupuji do druhého poločasu s jedinou změnou, Veličku střídá Březina s jasným cílem utkání otočit. Hosté stáhuji jsme hru na tři obránce, Stonavský se vysunul ze stopera zpět do středu, a začali domácí tlačit a napadat na jejich polovině a to vše ostravickým přineslo ovoce. 

Už v 47. minutě se do šance dostává mladík Dušík, ale netrefuje. Domácí jen vyčkávají a hrají na brejky, ale zatím jim hosté nic nedovolili. V 50. minutě se opět po přihrávce zálohy uvolňuje Dušík, ale před brankářem selhává. 

Fryčovice hrozí protiútokem po ztrátě míče M. Stonavského, ale naštěstí se Boháč pozorný. Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkávají v 62. minutě. Jejich tlak ve vápně Fryčovic, Přasličák nachází Stýskalu a ten střelou pod břevno srovnává stav utkání. 

Ovšem nejlepší hráč na hřišti neměl dost a to byl jen začátek jeho představení. V 65. minutě totiž razantní střelou za hranicí vápna posílá Ostravici do vedení. Poté Fryčovice musely otevřít hru, toho opět v 75. minutě využívá Stýskala, který vysílá do samostatného úniku Platoše a ten chladnokrevně střílí třetí branku. Domácí se ale nevzdali a hostům tyto náročné, ale úspěšné okamžiky vzaly dost sil. 

V 78. minutě se po závaru ve vápně Fryčovice neprosazují. V 83. minutě chytá Boháč jistě přímý kop a výhra hostů je blízko. Drama ale přichází v 85. minutě, ostravičtí zaspali střed hřiště, domácí hráč se obtočil kolem Mendreka a obstřeluje Boháče a snižuje na 2:3. 

V závěrečných minutách útočí do otevřené obrany Stýskala, obchází obránce, brankáře kličkou a je z toho jeho třetí branka a vůbec první hattrick v ostravickém dresu. Parádní druhý poločas ostravického záložníka...

 

 

Zdroj: web TJ Sokol Ostravice



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Ostravice
Názor diváka z TJ Sokol Ostravice: Naštěstí jsme se po té divné penaltě vzchopili a dokázali hrát náš fotbal. První poločas ale nebyl ideální, chyběl pohyb a chuť do hry. ale je jasné, že vyloučení domácích nám pomohlo. Pak už to bylo o tom, zda se dokážeme prosadit a pevnou domácí obranu prolomíme. No a nakonec z toho byly krásné branky a hattrick Styskyho...



Sestavy


TJ Sokol Fryčovice
T. Ivánek [-] - J. Rumel [-] (75. P. Štefek [-] ) , F. Kadlčák [-] , P. Kobylák [-] (69. N. Avetisyan [-] ) , A. Holub [-] , A. Georgiovský [-] , J. Grygar [-] , F. Volný [-] , A. Žídek [-] , D. Urbiš [-] (88. R. Zahradník [-] ) , P. Janek [-]

TJ Sokol Ostravice
M. Boháč [-] - T. Horňák [-] , V. Mendrek [-] , L. Ledvoň [-] , D. Dušík [-] , A. Platoš [-] , P. Stýskala [-] , O. Stonavský [-] , R. Přasličák [-] , P. Velička [-] (46. J. Březina [-] ) , M. Stonavský [-] (78. P. Kurečka [-] )

ŽK: 19. J. Grygar , 42. A. Georgiovský - 13. T. Horňák , 43. P. Velička , 78. J. Březina , 89. R. Přasličák . ČK: 30. J. Grygar .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: JANTOŠ Pavol - KROKOSZ Zdislav, BARTEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Kateřina Doubravská

Expert: Ondřej Fojtík
Tip experta: výhra hostů

Popravdě řečeno tady vůbec nevím, co od tohoto utkání očekávat. Ale více věřím ve vítězství hostů, kteří na jaře předvádějí aspoň výsledkově lepší výkony a tipuji vítězství Ostravice 1:3.

Tip: výhra domácích