Rapotice vyhrály v Radešínské Svratce a postupují


Branky


24

Remízový zápas, ve kterém měli více šancí domácí, nakonec lépe zvládli hosté, a to díky trefě Michala Sobotky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Rapotičtí si přijeli do Radešínské Svratky pro výhru, která by jim s předstihem zajistila postup. Domácí chtěli navázat na předchozí tři povedené zápasy. 

 

Od začátku zápasu se hrál líbivý fotbal. Hosté byli více na míči, ale v prvním poločase se do žádné vyložené šance nedostali. Komplikace pro domácí přišla ve 22. minutě, kdy musel pro zranění střídat Zdeněk Starý, jehož nahradil šestnáctiletý dorostenec Skryja a nutno podotknout, že svoji roli zvládl. Zranění postihlo i hosty, když Škorpíka musel nahradit Dobeš. V největší šanci se po Mužátkově přihrávce ocitl Plhal, ale Laše nepřekonal. Poté domácí zahrozili po standardních situacích, ale Drdlova ani Skryjova hlavička v síti neskončila.

Michal Sobotka rozhodl

Po hodině hry dvakrát zahrozili domácí. Gabriel však zblízka netrefil branku. Poté se pokoušel využít zaváhání hostující obrany Plhal, obešel gólmana Rapotic, ale kapitán Milan Laš vykopl jeho střelu z prázdné brány. Až v 70. minutě poprvé výrtazněji zahrozili hosté, ale PatriK Chrást si se střelou Michala Sobotky poradil. Rozhodnutí přišlo v 78. minutě, kdy Valsa vysunul Muchu, ten zachoval chladnou hlavu a našel Michala Sobotku, který se v těchto situacích nemýlí - 0:1. Závěr zápasu přinesl ještě jednu zápletku, po střetu Pekárka s Tomášem Lašem se domácí dožadovali penalty, ale sudí Fridrichovský byl jiného názoru. 

 

Radešínská Svratka hraje v příštím kole se Štěpánovem. Rapotice slaví postup a v příštím kole se ukáží v Polné. 

 

Rapotičtí oslavili postup hned v Radešínské Svratce, když přijali pozvání na "rozlučku se svobodou," kterou pořádal domácí útočník Ivo Plhal (viz FOTO). 



Ohlasy k zápasu


FK TJ Radešínská Svratka
Pavel Kříž (trenér): Podali jsme velmi dobrý výkon, ale doplatili jsme na neproměňování šancí. Potěšil mne výkon mladíčka Skryji. Škoda, že jsme v závěru nedostali možnost kopat penaltu, která bylo podle mě úplně jasná. Utkání by slušela remíza.

FC Rapotice
Aleš Kolařík (vedoucí): Od začátku zápasu se hrálo ve velmi vysokém tempu. K vidění byla spousta osobních soubojů zejména ve středu hřiště. My jsme se snažili kontrolovat hru, kombinovat a zamezit přihrávkám na nebezpečného Plhala, což se nám celé utkání dařilo. Ve druhé půli šancí přeci jen přibylo, ale přesto si myslím, že naše bránění, až na výjimky bylo kompaktní. Naopak nám vázlo finální řešení brankových příležitostí a často nás srazila jednoduchá ztráta před vápnem domácích. Nakonec jsme byli šťastnější než domácí a v závěru utkání jsme díky brance Sobotky rozhodli, i když domácí předvedli velmi dobrý výkon, ale selhali v proměňování šancí.



Sestavy


FK TJ Radešínská Svratka
P. Chrást [-] - M. Mužátko [-] , R. Smejkal [-] , M. Drdla [-] , Z. Starý [-] (22. V. Skryja [-] ) , L. Gabriel [-] (80. J. Dostál [-] ) , I. Plhal [-] , J. Chrást [-] , M. Pekárek [-] (87. J. Malý [-] ) , J. Janů [-] , M. Šacl [-]

FC Rapotice
T. Laš [-] - M. Laš [-] , Z. Mucha [-] , M. Sobotka [-] (89. P. Císař [-] ) , M. Němec [-] , J. Matoušek [-] , P. Matoušek [-] , M. Škorpík [-] (32. M. Dobeš [-] ) , R. Valsa [-] , T. Švarc [-] , M. Dvořáček [-]

ŽK: 45. M. Mužátko , 82. M. Drdla , 90. I. Plhal - 58. M. Sobotka , 75. J. Matoušek .
Hráči zápasu: R. Smejkal - M. Němec , T. Laš .
Počet diváků: 126. Rozhodčí: Fridrichovský Miroslav - PETRLÍK Ladislav, NOVOTNÝ František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - Fridrichovský Miroslav: 4
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 8
Hrací plocha: 7
Zázemí: 9
Výkon domácích - FK TJ Radešínská Svratka: 7
Výkon hostů - FC Rapotice: 7
Hráč utkání - hosté: Michal Němec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Rapotice u nás předvedly kvalitní fotbal, myslím, že tabulku vedou zaslouženě. Budou však oslabeny o zraněného Illka. Svratku jsem viděl hrát naposledy na podzim v Rokytnici a hrála pěkný a efektivní fotbal. Tipuji remízu a pro diváka hezký a koukatelný fotbal.