Viktoria bojovala o úspěch téměř až do konce


1

Domácí se ujali rychle dvougólového vedení, ale po hodině hry hostující Radim snížila. Domácí ale dalšími dvěma góly navýšili svůj náskok a Viktorka stihla už jen korigovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

I přes problémy se sestavou šli domácí do vedení

autorem reportáže je Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu Velim "B"

 

V okruhu Velimi je dalších pět mužstev, které hrají s naší rezervou okresní přebor. Proto vzájemným zápasům říkáme malá derby, možná i velká derby. Teď naší rezervu čekala Viktoria Radim, další nedávný soupeř našeho áčka v I.A třídě. Reference o našem soupeři nebyly pro něj lichotivé. Ale pozor, utkal se pátý s devátým a rozdíl mezi nimi byly jen čtyři body. Velim B však šla do utkání v roli favorita.

 

 

Podzim se blíží k závěru, horší se počasí, to přináší nemoci, zranění a problémy se sestavou. Velimský Conte Jirka Ptáček to neměl jednoduché. Chyběli mu čtyři důležití hráči ze základní sestavy. Kapitán, stoper Ája Čepelák plnil rodinné povinnosti v dalekých krajích. Tvůrce hry Láďa Háječek odháněl bacily u rodinného krbu. A ke všemu ještě se rozpadl celý útok. Tomáš Milichovský léčí zranění. Zraněný Jirka Nedbal si sedl na lavičku, aby nás tam bylo víc. Proto trenér povolal další dorostence, J. Cerala do základu a P. Suchánka na lavičku. Tam se už objevil po zranění M. Hrabal, ale nerozehraný. Mužstvo posílil z kádru áčka M. Kyncl a nastoupit mohla legenda velimské kopané J. Slavík. Později se ukázalo, že byl klíčovým hráčem a hvězdou zápasu.

 

 

Kdyby se hrálo dopoledne, tak bych možná pochopil, že se ještě někteří jedinci neprobudili. Do 5.min. to byla z naší strany hrůza. Naše rezerva snad hrála v rytmu ploužáku. Hosté mi připadali bojovnější a o krok napřed. Pak jako, když uhodí. V 7.min. jsme se poprvé  dostali do vápna soupeře. Ceral se objevil před brankařem a ten ho fauloval. Náš mistr na penalty, dříve neomylný J. Vlk už podruhé penaltu neproměnil, brankař jeho záměr vystihl a míč vyrazil.

 

 

Už ve 12.min. to napravil jeden z mála aktivních A. Jehlička. Uvolnil se před pokutovým územím soupeře, vystřelil, míč se odrazil od tyče ke druhé tyči a skončil v síti. Vedeme 1:0.

 

 

Pak se jen bojovalo, hra se pohybovala sem tam a nic moc ke koukání. Ve 30.min. se na to nemohla koukat zkušená dvojka Kyncl – Slavík. Prvně jmenovaný přihrál J. Slavíkovi a ten krásnou střelou tzv. „jarovkou“ zvýšil na 2:0 pro Velim. Pak se to dohrálo do poločasu bez větších událostí. Někteří utíkali za sodovkou, my za pivem a pár zvědavých jedinců šlo zírat, jak dopadly volby.

Vyrovnaná druhá půle herně i výsledkově

Dorostenci měli povoleno hrát jen poločas a tak mužstvo opustil Ceral a nastoupil Suchánek. Ve druhém poločase se Radim víc snažila, ale náš tým se nenechal rozhodit. Žádná rumba, ale ploužák.

 

 

Bohužel jsme inkasovali. V 60.min. přiletěl centr do naší nesoustředěné obrany a radimský Vaníček hlavou snížil na 2:1. Hosté ucítili šanci a snažili se dostat k naší brance. Naše obrana další chybu nepřipustila.

 

 

Naopak. V 72.min. Jelínek našel J. Slavíka a ten svým typickým způsobem, umístěnou ranou rozvlnil síť. Opět Velim vede o dvě branky, 3:1.

 

 

V 80.min. došlo k problematické situaci. P. Suchánek zvyšuje na 4:1. Hráči Radimi protestovali, že rozhodčí písknul dříve než byl míč v síti. Tak jsem se rozhodčího zeptal. Rozhodčí chtěl zapískat pokutový kop za ruku hostujícího hráče, ale Suchánek byl rychlejší a dal branku. Rozhodčí ji uznal. Jestli byl míč v době hvizdu za brankovou čarou? To nemohu posoudit.

 

 

V 84.min. naši obránci opět zaspali, neuhlídali u tyče R. Procházku a ten snížil na konečných 4:2, pro Velim. Utkání se hrálo slušně a bez problémů ho dobře řídil rozhodčí pan Roman Pikner z Břežan. Jen mě mrzí, že někteří naši diváci byli vulgární. I my jsme rádi, když se k nám na hřištích soupeřů chovají hráči, funkcionáři a diváci slušně.   



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Myslím, že mám dost velké zkušenosti z fotbalu. Hráčů není nikdy dost. Tak proč pouštíme na hostování hráče, kteří mají výkonnost srovnatelnou s dalšími? Přijdou nemoci, zranění, áčko hraje souběžně a je tady problém. Dnešní výkon nebudu hodnotit. Ale musím přiznat, že se mi v posledních dvou zápasech nelíbil. Jsem matikář a náročný, totéž platí o dalších činnostech a samozřejmě i u mého velkého koníčka, u fotbalu. Myslím to dobře a kluci vám fandím. Určitě to bude lepší.

TJ Viktoria Radim
Ondřej Exner, hrající trenér: O soupeřově fotbalové kvalitě jsme dobře věděli, proto jsme se snažili proti tomu vše udělat. I když to žádné body nepřineslo, tak jsme s Velimí hráli vyrovnanou partii. Domácí v úvodu zahrávali pokutový kop, který bravurně vychytal Arnold. Do poločasu jsme si vytvořili slibné šance ke skórování, ale byli to domácí, kteří šli do šaten za stavu 2:0. V druhé půli se nám povedlo snížit, ale vzápětí jsme po hrubce inkasovali. Na 4:1 jsme dostali gól, který asi nikdo nepochopil. Zápas jsme nezabalili a snažili se domácí přinutit k chybám, z kterých se nám skóre povedlo snížit.



Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 10. 2017 00:47
Ještě nejlepší hráči mužstva FC Velim B: 1. Slavík Jaroslav 2.Jehlička Aleš, 3. Srp Antonín. /JaČe/