1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 13:30

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola pro sebe urvalo Veselí gólem Jasenského!


Branky


0

Z boje o prvenství v soutěži tak na 99 procent vypadla budějovická Slavia a rozhodne se mezi duem Nová Včelnice - Veselí nad Lužnicí, když má Včelnice tři kola před koncem pohodlný náskok pěti bodů. V očekávaném zápase se na branku dlouho čekalo, jako první, a také poslední, se prosadil domácí Erik Jasenský! Ten tak svou první trefou v ročníku rozhodl o důležité výhře domácích, slávisté inkasovali po neskutečných 441 minutách a vůbec poprvé na jaře prohráli!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Veselský povedený nástup gól nepřinesl

Zápas byl přímým soubojem o druhé místo. Obě mužstva jsou si podobná, mají nízký věkový průměr, nejpevnější obrany v soutěži a hrají kombinační fotbal. Začátek zápasu byl z hostujícící strany hororový, už v 15. vteřině měl soupeř po střihu stopera první tutovku, ale přestřelil, hned poté chyboval na půlce Dvořák a další šance domácích skončila jen mimo bránu. Ve 4. min. do třetice šance Veselí - rozestoupená a nesoustředěná obrana Slavie opět selhala a veselský zakončovatel střílel v dobré pozici nad.

 

Slávisté tyto chvíle přečkali bez úhony, vzpamatovali se a následujících 25 minut předváděli asi nejpovedenější pasáž utkání. Rychlé výpady zastavovali domácí pouze za cenu faulů, množily se přímáky i rohy, nejblíže gólu byli hosté po Nevosadově rozehrání a Mizerově hlavičce, kterou však gólman Hejl z přední tyče vytáhl na roh. V závěru půle Veselí hru vyrovnalo a další možnosti už neměl ani jeden tým.  

Sváteční střelec rozhodl

Po přestávce chtěli slávisté hrát rychleji s míčem, ale zůstalo jen u záměru. Rozehrávka vázla, nerozhodnost a nepřesnost, přílišné vodění míče nedovolily hostům podat typický jarní výkon. Přesto mohli jít do vedení, když z ojediněle povedené akce byl na Mizeru faul. Trestňák kopal Slípka a Dvořák hlavou trefil tyč! Další příležitost už měli Veselští.

 

 

Do vápna totiž poslali ze strany hřiště nadýchaný balon, jenomže osamocený střelec si míč smolně ukopl. Slávisty to nevarovalo, a tak přišla v 66. min. standardka soupeře z hloubi pole, kterou tečnul Jasenský hlavou přesně za tyč - 1:0! Zhruba na desetiminutovku se hosté nadechli k náporu, ale bez vytvoření vážnější šance. Naopak domácí šli v brejku do přečíslení, slávističtí beci hasili situaci na poslední chvíli zákrokem na hraně.

 

V závěru šel dopředu slávistický Dvořák a poté i Wegenkittl, hosté zkusili hru vabank. Vzešla z toho příležitost, ve které si ale kapitán Dvořák nechal míč utéct. Dvě minuty před koncem vyhrál balon Wegenkittl pro Kindermanna, který byl přidržen domácím matadorem Šachlem, vysmýkl se mu a šel sám, ani tento hraniční zákrok na útočníka nebyl posouzen jako faul. Veselí tak důležitý zápas zvládlo a vybojovalo cenné vítězství, když připravilo Slavii o jarní neporazitelnost a brankáře Wolfa o dlouhou neprůstřelnost. V příštím kole ale Veselští budou slávistům jistě držet palce...



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí
Patrik Hájek (záložník): "Už během týdne jsme se na tréninku bavili o tom, že to nebude jednoduchý zápas, ale naopak šlágr kola a taky se to potvrdilo. Hned na začátku zápasu jsme v prvních deseti minutách měli tři obrovské šance. V jedné z těchto šancí jsem se ocitl i já, ale bohužel se mi nepodařilo vstřelit branku. Měli jsme i více ze hry, ale žádný gól se nám v první půli dát nepodařilo. V druhé půli se naopak dostali do šance hráči Slavie, ale naštěstí hosté trefili jen tyč. V 66. minutě se postavil ke standardní situaci David Karták a nacentroval míč do vápna, kde se dostal nejvýše Erik Jasenský a hlavou poslal míč k tyči. Poté, co jsme se dostali do vedení, jsme se soustředili více na bránění, ale i tak bych chtěl pochválit celý tým za skvělý výkon."

SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): "Bohužel musíme konstatovat, že jsme nezvládli další klíčový zápas, nebylo to sice až tak špatné jako loňská bitva o vedení v soutěži s Ševětínem, ale i tak to hodně mrzí. Neprodali jsme naší fotbalovost, ani sebevědomí těžce nasbírané v jarních bojích. Sezóna ještě nekončí, naším nejbližším úkolem bude ukázat lepší herní výkon, jinak nemáme proti lídrovi šanci. Hra o stříbrnou pozici se nám nepovedla, při všem respektu k Veselí jsme schopní produkovat mnohem kvalitnější fotbal. Že se tak nestalo je pouze naše chyba. Uděláme vše, abychom se lépe prezentovali v následujícím duelu s Novou Včelnicí. Hráči zápasu za mě byli Matěj Bohůnek - vyhrál všechny hlavy a tentokrát on nejvíce držel naší defenzívu, za domácí Erik Jasenský - jako jediný skóroval, tudíž rozhodl celý, místy vypjatý zápas."



Sestavy


TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí
J. Hejl [-] - M. Šachl [-] , T. Frejlach [-] , D. Klestil [-] , P. Kolář [-] , D. Doležal [-] (32. A. Hruška [-] ) , D. Karták [-] (90. P. Nuhlíček [-] ) , P. Hájek [-] (80. V. Kotyza [-] ) , E. Jasenský [-] , T. Hruška [-] , M. Čížek [-]

SK Slavia České Budějovice
G. Wolf [-] - O. Wegenkittl [-] , T. Dvořák [-] , J. Nevosad [-] , P. Kindermann [-] , M. Bohůnek [-] , J. Vranovský [-] (72. V. Bravenec [-] ) , O. Kindermann [-] , F. Pauch [-] (84. D. Šťastný [-] ) , M. Slípka [-] , P. Mizera [-] (56. T. Vršitý [-] )

ŽK: 23. P. Hájek , 86. M. Šachl - 69. P. Kindermann , 90. J. Nevosad .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: Náprava Miroslav - HAVLÍK Martin, LOVĚTÍNSKÝ Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.