Demolici Úsilného řídil kanonýr Borku Tengl


Branky


21. T. Tengl , 26. L. Kolouch , 34. L. Kolouch , 51. T. Tengl , 80. T. Tengl , 90. J. Svatoš
0

V 11. kole na sebe narazily týmy z horních pater tabulky. Domácí Borek v posledních kolech poztrácel cenné body, které je odtrhli od vedoucího dua Loko CB B a Úsilného. Pokud chtěli náskok stáhnout, pak museli doma bezpodmínečně porazit soupeře z Voselna. Jenomže Úsilné na podzim ještě neprohrálo a tak se dala očekávat vyrovnaná bitva.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si v prvním poločase vytvořili dostačující náskok

Borek po třech nevydařených zápasech čekal první tým tabulky z Úsilného a takové velké derbíčko. Hosté přijeli bez svých dvou zraněných opor Vazače a Slámy, což napovídalo tomu, že jejich téměř dvacet

 

Vstřelených branek bude hodně chybět. Samotný zápas začal opatrně z obou stran. Čekalo se na nějakou větší chybu. V první šanci se ukázal domácí Frank. Naběhl si ze strany do středu vápna, ale střelou netrefil hostující branku. Ve 20. minutě nakopl dlouhý míč Vrba před hostující šestnáctku na domácího Tengla, ten si zpracoval míč na prsa, navedl míč na střelu a nekompromisní ranou do šibenice poslal domácí do vedení – 1:0. Hned o pár minut rozjel kolotoč ve vápně hostí znovu Tengl, až se do kliček sám zamotal a vysvobození v podobě zpětné přihrávky na Koloucha se ukázalo, jako nejlepší řešení, protože následná střela Koloucha skončila ve druhém rohu bezmocného brankáře Nováka – 2:0.

 

Po půl hodině hry poprvé zahrozili hosté. Rohový kop a následný závar před brankářem Korbelem, vyústil ve střelu jednoho z hostujících hráčů a domácí Litvan, vykopával míč z brankové čáry. Hosté měli v prvním poločase i další standardní situace, ale se všemi si poradila pozorná obrana domácích anebo jako v případě nešťastně odražené střely od jednoho z domácích hráčů, připravený brankář Korbel. Ve 34. minutě, tak znovu udeřil Borek. Frank zahrávala přímý volný kop, k hlavičce se dostal Kolouch a zvýšil na 3:0. V závěru mohl korigovat hostující Švec, ale místo průniku do vápna, míč zasekl a slabší levou nohou jen slabě zakončil do připravených rukavic brankáře Korbela. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Hosté inkasovali ve druhé půli další tři branky a na světě byl nepopulární kanár

Pokud chtěli hosté udělat něco se zápasem, chtělo to rychlý kontaktní gól z kraje zápasu. Ten sice přišel, ale bohužel znovu do jejich sítě. V 51. minutě kopali domácí rohový kop, odražený míč se dostal k Tenglovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:0. Borek kontroloval hru, jeho hráči kombinovali a nakopávané míče soupeře k většímu ohrožení domácí branky nevedli. Domácí mohli navýšit vedení, ale akce Kastla po křídle a následná přihrávka před brankou, nenašla nikoho z jeho spoluhráčů.

 

V 80. Minutě se dostal přes dva bránící hráče hostí Frank, přihrávkou našel osamoceného Tengla a ten obstřelem brankáře Nováka, zkompletoval hattrick – 5:0. Domácí kanonýr si tak krásný dárek ke svým sobotním narozeninám. Jeho následné střídání bylo oceněno potleskem domácích fanoušků. Na jeho post přišel Svatoš a byl to právě on, kdo udělal definitivní tečku za nedělním vydařeným vystoupením Borku. V poslední minutě zakončil hlavičkou neomylně na 6:0. Domácí si tak připsali zasloužené vítězství a první tým tabulky schytal krutou porážku. 



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Tomáš Tengl (hráč): "Už bylo načase! Konečně jsme zahráli to, co bychom chtěli. Dali jsme krásné góly a zaslouženě vyhráli. Bylo znát, že Voselnu chyběli střelci, ale dnes bychom porazili kohokoli. Výborný týmový výkon, i když to ještě nebylo stoprocentní. Doufám, že potvrdíme body i v posledním kole v Pištíně a dokopná bude stát za to."

Úsilné
Petr Vazač (hráč): "Poprvé jsme nehráli naši hru a byli jsme spíše někde na jarmarku. Nutno říct že kvůli absenci některých hráčů jsme měli problémy se sestavou což bylo hodně znát, hráli jsme defakto bez ofenzivy.Zejména hráči kteří méně nastupují by se měli více snažit.Bez nasazení,a chuti to hrát nejde.Borku tam navíc padlo vše na co sáhli, hráli s naprostým klidem,dobře kombinovali a hlavně zakončovali. Již brzy bylo vidět, kdo tento zápas opanuje."



Počet diváků: 110. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - PETERKA Josef (N), HELMICH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.