Lipí si body s Úsilným rozdělilo


Branky


1

V 6. kole III. třídy skupiny A, přijelo doposud neporažené mužstvo Úsilného, na hřiště Lipí. Domácí hráči měli před sebou třetí pokus před svými diváky na zisk tří bodů. V předchozích dvou zápasech totiž doma vyšli bodově naprázdno, naposledy si odvezla body Lokomotiva ČB za vítězství 5:0. Hosté byli v dobrém rozpoložení, naposledy si připsali tři body za výhru se Žabovřeskami a na body pomýšleli i v tomto zápase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli více ze hry, ale bez gólového efektu

Úvodní dějství patřilo domácímu mužstvu. Úsilné vůbec nepřipomínalo třetí tým tabulky a Macháček v brance Lipí, si během prvních pětačtyřiceti minut prakticky nesáhl na balón. Z herní převahy ale domácí kýženou vedoucí branku vytěžit nedokázali. Nejblíže k ní byli po několika nebezpečných standardních situacích, které zahrával výborně Čáp, ale hostující obrana v čele s bezchybným Novákem odolávala. Branky se tak v prvním poločase diváci nedočkali.

Mojžíš odmítl tři body pro Lipí

Jestliže první část patřila domácím, tak po změně stran to bylo Úsilné, které bylo lepším mužstvem. Pomohla mu k tomu rychlá branka ze 48. minuty. Po autovém vhazování podnikli rychlý výpad hostující stopeři Pícha s Tomášem Slámou a druhý jmenovaný krásnou dalekonosnou ranou nedal Macháčkovi žádnou šanci - 0:1. Vedení ale hostům dlouho nevydrželo. O pět minut později se ve vápně svým typickým způsobem uvolnil Roman Lávička a na jeho levonohý projektil na přední tyč byl Novák krátký - 1:1.

 

Následující minuty patřily hostům, kteří si vypracovali několik jasných šancí, ale Macháček v brance Lipí se mohl přetrhnout, aby za svá záda již žádný balón nepustil. Když už to vypadalo, že se obě mužstva rozejdou smírně, přišla zápletka v podobě penalty pro domácí tým po faulu na Lávičku. Hosté se na rozhodčího Novotného hodně zlobili, ale mladý sudí si stál za svým.

 

To běžela 90. minuta! Balón si na penaltový puntík postavil Josef Mojžíš, který se v těchto situacích obvykle nemýlí. Tentokrát mu však rána vůbec nesedla a s jeho slabým pokusem si Novák bez větších problémů poradil. Oba celky si tak rozdělily po bodu - hosté zůstávají bez porážky na třetím místě, Lipí patří s bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou proher příčka osmá.

 

zdroj: tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "Ani na třetí pokus se nám nepodařilo doma zvítězit. Po nezdarech s Dívčicemi a Lokotkou jsme chtěli potěšit domácí fanoušky výhrou a první poločas měli více ze hry, ale branky jsme se nedočkali. Druhý poločas měli více ze hry hosté. V poslední minutě jsme měli tři body na dosah, ale tradiční exekutor pokutových kopů Mojžíš, tentokrát penaltu neproměnil."

Úsilné
Robert Novák (hráč): "První půle byla z naší strany doslova tragická. Vůbec se nám nedařilo, míče jsme jen odkopávali a odřízli tím zálohy. Domácí nás tlačili, ale vážnější šanci si nevytvořili. Druhá půle byl opakem té první. Měli jsme více ze hry a šli do vedení. Domácí ovšem bleskově odpověděli. Poté jsme si vytvořili několik šancí, ale Lipí podržel brankář. V poslední minutě byla proti nám nařízena sporná penalta. Naštěstí jsem si s pokusem Mojžíše poradila. Konečná remíza je vzhledem k průběhu zápasu zasloužená."



Počet diváků: 45. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - BABOUČEK Josef (N), BRŮŽEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 9. 2016 18:23
Nejdřív nás zařízl pan rozhodčí, ale pak zachránil pan Novák :-)