Derby Žabovřesek a Lipí nemělo vítěze


Branky


0

Tradičně vyhecované derby se konalo v Žabovřeskách, kam zavítal nedaleký protivník z Lipí. Domácí hráči minulé kolo doma nestačili na favorita soutěže z Loko ČB B a reputaci si chtěli napravit proti Lipí. To ovšem na tom bylo podobně, protože rovněž minulé kolo doma vyšlo naprázdno proti Dívčicím. Loňská střetnutí opanovali hráči Lipí, kteří vyhráli 1:0 a 2:0. Domácí ovšem měli na lavičce tajný trumf v podobě trenéra Kačura, který ještě loni působil na lavičce Lipí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivita Lipí ke gólu nevedla

Úvodní dějství patřilo hostujícímu mužstvu, které bylo častěji na balónu a dokázalo si vypracovat také brankové příležitosti. Macháček v brance Lipí si tak za celou první půli  prakticky nesáhl na balón. Dvakrát se v dobrých šancích ocitl tradičně při chuti hrající Lávička, ale ani jeden z jeho pokusů si cestu do sítě nenašel. 35. minuta přinesla hodně vzruchu a emocí a to především na straně Lipí. Po velkém závaru v pokutovém území domácích střílel Petr Kaše do poloprázdné branky, aby vzápětí jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče rukou jeden z domácích zadáků stojící na brankové čáře. Rozhodčí Špelina však ke zlosti hostí s odůvodněním, že přes klubko těl nic neviděl, penaltu neodpískal a tím pádem ani neposlal viníka pod sprchy. Následovalo několik tvrdších zákroků a slovních přestřelek na obou stranách, vše se ale po několika minutách uklidnilo a oba celky se opět věnovaly především samotnému fotbalu. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky ještě pálil z voleje znovu Kaše, ale Mádl byl pozorný.

Domácí vyrovnali v závěru zápasu

Z druhého poločasu uběhlo pouze 120 vteřin a Lipí šlo do vedení. Roman Lávička si nejprve pohrál s domácím zadákem a poté levonohým projektilem doslova prostřelil Mádla - 0:1. O několik minut později mohlo být pro hosty ještě veseleji. Zvánovec dopravil balón do branky, nicméně rozhodčí jeho trefu pro "faul" Lávičky na brankáře neuznal. Mírným paradoxem byl poté fakt, že stejný rozhodčí v minulém kole neodpískal jasný nedovolený zákrok na Macháčka, načež jsme následně od Dívčic inkasovali. Kýženou druhou branku měl na noze Lávička, jenž se zjevil sám před Mádlem, ten však předvedl výtečný reflexivní zákrok a vytěsnil balón na roh. Když už to vypadalo, že všechny tři body poputují do Lipí, fauloval u pravé postranní čáry Růžička a domácí zahrávali přímý kop. V tu chvíl, hlavní arbitr opět neprojevil příliš citu pro hru. Nejprve hostujícímu brankáři Macháčkovi potvrdil, že se bude rozehrávat na píšťalku, aby do ní foukl ve chvíli, kdy si náš gólman ještě rovnal zeď. Pavel Pokorný zakroutil balón přesně na zadní tyč a k obrovské radosti domácích hráčů a fanoušků srovnal stav utkání - 1:1. Prakticky vzápětí bylo utkání ukončeno a obě mužstva si tak rozebrala po bodu. Jakou cenu bude mít pro Lipí tento bodík, se ukáže až na konci sezóny.

 

zdroj: tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (hráč): "Bylo to prostě klasické derby. Už od začátku se hrál tvrdý fotbal se spoustou osobních soubojů. Pro oko diváka si myslím, že moc fotbalovosti v první půli neviděli. Druhy poločas už byl o něco lepší. Padly nějaké góly, k vidění byly i pěkné akce. Jinak jsem rád, že se nikomu nic nestalo a všichni jsme zdraví. Spíše než fotbal se hrálo ragby."

TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "V sobotním derby jsme jednoznačně ztratili dva body. Po celé utkání jsme byli lepším mužstvem, dokázali si vypracovat několik výborných příležitostí, ale když už jsme překonali domácí obranu, domácí hráč zastavil bez potrestání balón na brankové čáře rukou, nebo nám byl odpískán nesmyslný faul na brankáře. Přesto jsme šli do vedení zásluhou kanonýra Romana Lávičky, ten ale několik dalších šancí nedokázal přetavit v druhou branku a tak přišel trest. Domácí v 88. minutě zahrávali přímý kop a ačkoliv sudí Macháčkovi potvrdil, že bude rozehrán na píšťalku, odpískal ve chvíli, kdy si náš gólman ještě stavěl zeď. Střela Pokorného zapadla na zadní tyč a prakticky vzápětí rozhodčí utkání ukončil. Bod z venku se počítá, nicméně dnes jsme z jeho zisku opravdu zklamaní. To, že si Žabovřesky bodovat nezašloužily, potvrdili sami jejich hráči i někteří z fanoušků. To nám ale dva body nevrátí."



Počet diváků: 120. Rozhodčí: ŠPELINA Miloslav - ŠTANDA Rudolf (N), KYSELA Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.