2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2016 14:30

1.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jičín zvládl vstup do sezony a porazil Nové Město


Branky


40. P. Kraus , 77. T. Haken
0

Jičín proti Novému Městu dlouho držel těsný náskok, který byl v největším ohrožení ve druhém poločase, kdy hosté kopali penaltu. V té chvíli ale svůj tým podržel gólman Michal Puš, který pokutový kop vychytal. Jičín pak pojistil své vedení a zvítězil 2:0. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas

První minuty úvodního zápasu nové sezony se odehrávaly především ve středu hřiště. Nové Město však hrozilo díky svým rychlonohým hráčům, kteří se snažili dostat za jičínskou obranu. V osmé minutě postupoval po pravé straně Dominik Nejman, jeho následné zakončení ale pouze vyprášilo rukavice domácího brankáře Michala Puše. Jičínští se výrazněji připomněli v patnácté minutě, kdy se po levé straně prokombinovali až do vápna Nového Města. Z bezprostřední blízkosti ale domácí nedokázali najít gólovou skulinu a nechali vyniknout hostujícího gólmana Lukáše Holého, který šanci domácích zlikvidoval.

 

Další minuty zápasu přinášely boj o prostor ve středu hřiště a o gólové šance byla velká nouze. Skóre se měnilo až před koncem poločasu. Ve čtyřicáté minutě domácí po rozvážné kombinaci přenesli hru na pravou stranu, odkud přišel rychlý centr do vápna. Míč propadl až na zadní tyč, kde číhala nová jičínská akvizice – Pavel Kraus. Útočník Jičína měl dostatek času i prostoru pro své zakončení, a proto bez problému překonal bezmocného brankáře Holého. O tři minuty později se do zakončení dostali i hosté, nepříliš důraznou hlavičku Martina Klikara ale kontroloval Michal Puš v její cestě kolem pravé tyče. První poločas tak skončil vedením Jičína 1:0. 

Nedáš - dostaneš

Ve druhém poločase se hosté snažili o vyrovnání. V padesáté sedmé minutě se na pravé straně octl volný Jan Vítek, proti kterému vyběhl domácí gólman Puš. Novoměstský záložník Vítek proto poslal přihrávku před branku na Adama Lelka, ten však střelou bez přípravy rozvlnil pouze boční síť jičínské branky. Hosté dobře napadali rozehrávku Jičína, a dostávali se tak k balonu. V šedesáté první minutě pálil z hranice vápna hostující Pavel Růžička a jeho zblokovaná střela se snesla těsně vedle levé tyče domácí branky. Největší šanci na vyrovnání mělo Nové Město v sedmdesáté čtvrté minutě, kdy domácí obrana v pokutovém území srazila hostujícího Martina Klikara k zemi, a rozhodčí nařídil penaltu. Novoměstský kapitán Pavel Zákravský ale neumístil svoji střelu ideálně a nechal vyniknout Michala Puše, který udržel jičínské vedení.

 

Neproměněný pokutový kop byl pro domácí dostatečným impulzem, a proto hned o tři minuty později přidali druhou branku. Jičínští se v sedmdesáté sedmé minutě nastěhovali do malého vápna hostů. Brankář Lukáš Holý sice dokázal reagovat na první zakončení domácích, proti dorážce hlavou Tomáše Hakena už ale neměl šanci. Ve zbývajících minutách se hosté snažili alespoň korigovat výsledek, kontaktní branku ale Nové Město nevykřesalo. Zápas tak skončil výhrou Jičína 2:0. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér SK Jičín: Výhra se nerodila lehce a byla hodně vydřená. V prvním poločase jsme byli lepší, ale vedli jsme jen 1:0, protože šance z úvodních dvaceti minut jsme nevyužili. Druhý poločas jsme se trápili a přečkali velkou šanci hostů, klíčová situace zápasu tak přišla v 75. minutě, kdy Puš chytil přísně nařízenou penaltu a podržel nás nad vodou, vzápětí jsme přidali druhý gól a zápas jsme dovedli do vítězného konce. Začátek soutěže nás, stejně jako přípravné zápasy, nezastihl v dobré formě, je toho hodně, co musíme zlepšit.




Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - T. Veg [-] , J. Macháček [-] , F. Materna [-] , J. Ulvr [-] - T. Klaban [-] (84. M. Mészáros [-] ) , T. Khun [-] (76. T. Bucek [-] ) , M. Miler [-] , J. Míka [-] , T. Haken [-] (88. M. Jeník [-] ) - P. Kraus [-] (64. M. Kocourek [-] )

MFK Nové Město nad Metují
L. Holý [-] - D. Nejman [-] , V. Jelen [-] , R. Darebník [-] , P. Zákravský [-] - A. Valášek [-] , J. Vít [-] , A. Lelek [-] , J. Vítek [-] - M. Klikar [-] , P. Růžička [-] (82. V. Maur [-] )

Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kubišta Josef - VOJTĚCH Lukáš, JUNEK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.