3:2
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2016 14:00

11.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlonice? Start jako Usain Bolt, doběh jako skomírající starci


Branky


9. L. Gil , 13. P. Havrda , 35. P. Havrda - 47. T. Repaský , 51. J. Jaroš
0

Jak utkání vypadalo objasňuje obšírný report psaný z domácího pohledu...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

AUTOR REPORTU: Tomáš Smetana (SK Zlonice)

 

Raketový start našich hráčů do utkání připomínal start Usaina Bolta v jeho nejlepší formě, ale konec utkání naopak partu skomírajících starců lapajících po kyslíku. I tak by se dalo charakterizovat nedělní utkání, v němž jsme v životně důležitém utkání přivítali hosty z Braškova. Tohle utkání bylo jen pro silné nátury a nebýt vytrénovaný z předchozích utkání, pak bych ho zřejmě nepřežil. Tohle utkání ale mělo, co se týče dramatičnosti v podstatě úplně vše. V prvním poločase jsme byli svědky dominantního výkonu našeho mužstva, ve druhém pak naopak, dominantního výkonu hostů. Tohle utkání také bylo příkladem jak z pohody udělat horor a to doslova. Konečnému výsledku by zcela jistě spíše slušela remíza, ale jsme rádi, že k tomuto nedošlo a že jsme konečně dokázali bodovat naplno za tři body. I letošní sezóna potvrzuje skutečnost, že bude velmi vyrovnaná. Vyjma prvních tří celků s pořadím v tabulce bude hýbat každá prohra či výhra.

 

Na Braškov jsme vyrukovali aktivní hrou, která slavila úspěch a přinesla nám rychlé vedení. Už ve 2. min. zahráváme rohový kop, kdy míč, propadá na malé vápno, ale nikdo z našich zde není a tak hosté míč odklízí do bezpečí. V průběhu 4 minuty zahráváme Petrem Němcem dva trestné kopy před velkým vápnem, ale oba končí nezdarem. V 8.min. týž hráč z levé strany centruje do vápna, kde Pavel Havrda ve snaze netradičně zakončit patičkou prodlužuje míč za sebe a nachází volného L. Gila, který střelou pod břevno přivádí naše mužstvo do vedení 1: 0.Ve 12. min. můžeme opět slavit. V prostoru před vápnem příkladně zabojuje K. Nagy, který předává T. Vimrovi, ten nachází volného P. Havrdu, jež uklízí k pravé tyči 2 : 0.

 

O šest minut později mohlo být ještě veseleji. Pas Vimra končí na pravé straně u kopaček M. Gila, který postupuje do vápna a nahrává před branku P. Bakosovi, jehož šanci likviduje včasným vyběhnutím opět hostující brankář. Ve 20. min. nachází dlouhým nákopem J. Švarc T. Vimra, jež však volí místo postupu k brance trochu předčasně přihrávku před ní a ta je odvrácena. V téže minutě přichází pěkná akce po pravé straně vedená M. Gilem, který předává Bakymu a jehož centr nachází před brankou K. Nagyho. Pumelenice končí přestřelením branky ale i tak by nemohla branka býti uznána, neboť se jedná o ofsajdovou pozici. V 26 min. prochází mezi dvěma soupeři T. Vimr, je faulován, ale při ponechané výhodě se míče zmocňuje míče P. Havrda a postupuje na brankáře Kohouta. Místo zakončení však dělá kličku navíc a je po šanci. V 28. min. rozehrávají hosté po zemi tr. kop na vlastní polovině, kdy míč nachází volného hráče který prostrčí spoluhráči a ten se ocitá sám před T. Kopeckým. Včasný výběh a částečné zblokování střely má za následek, že J. Švarc stačí míč odklidit od branky.

 

V 29 min. přichází první sporný moment utkání, kdy je při průniku ve vápně faulován P. Havrda, ale hraje se dál. V 33 min.zahrozí opět hosté. Na levé straně se do samostatného úniku dostává jeden z jejich hráčů, který při zakončení na Kopeckého volí lob, jež končí na síťi nad břevnem. O minutu později dotahují hosté akci přes střed hřiště až ke konečné střele, jež těsně míjí naši pravou tyč. V té samé minutě nám vychází souhra P. Havrdy s T. Vimrem, na jejímž konci je přesné zakončení Jabrdy a vedeme 3 : 0. Lepší vstup a průběh si nemůže žádný trenér více přát. Nadále jsme aktivní. Ve 38. min. vybojuje na pravé straně u lajny míč M. Gil, potáhne míč až do vápna a svou akci končí pěknou střelou, kterou Kohout vyráží. S koncem poločasu opět vystrkují drápy hosté. Po akci z pravé strany nastřelují břevno Kopeckého svatyně. Poločasovou třešničku mohl přidat po svém úniku L. Košťák. Jeho únik a úspěšná klička protihráči ve vápně však končí dělovkou nad branku. Odcházíme do kabin a musíme být s dosavadním průběhem zápasu a především s výsledkem spokojeni.

 

 

 

Nevím, zda se tato spokojenost na hráčích neprojevila až moc, protože to, čeho jsme byli svědky v poločase druhém, mohlo leckomu přinést srdeční zástavu. Ač vstupujeme na hřiště s vizí - kontrolovat hru, podržet míč na svých kopačkách a k tomu se pokusit vyrážet do brejků, neboť to budou právě hosté, kteří budou muset tvořit hru, pak vše co jsem zmínil vezme za své během pouhých 5 minut, kdy se stav z 3 : 0 změní na 3 : 2.

 

Opět stará ohraná písnička - hrubé chyby v obraně. Obě tyto chyby mají na svědomí stopeři. Ti potvrzují, že jejich současná forma stagnuje a že oproti loňské sezóně nejsou tou nedobytnou hradbou chránící naši tvrz. Obě situace nebudu podrobněji pitvat, pouze zmíním, že v obou případech stačilo včas odehrát balón do bezpečné vzdálenosti. Na drama tak bylo zaděláno a jen velký optimista věřil, že dalším atakům odoláme bez obdržené branky. Z našeho pohledu stojí za zmínku ve druhém poločase pouze čtyři situace. Tou první je situace, kdy jde za dlouhým nákopem T. Vimr, jemuž naproti spěchá vyběhnuvší brankář hostí. U míče je první Tomáš a pokouší se hlavičkou dostat za brankáře, který se v tu dobu nachází mimo pokutové území a v tomto prostoru také zahrává úmyslně rukou. Nechci se pitvat v tom, co praví pravidla, ale pokud by Tomáš přes hostujícího golmana prošel, pak by zakončoval do prázdné branky. Nicméně v ruce hlavního sudího se pro hostujícího hráče objevila pouze karta v barvě žluté.

 

Druhý moment přichází v 60 min. kdy po souhře J.Nováka a Petra Bakose přichází přihrávka na T. Vimra, který mezi posledními dvěma obránci prochází směrem k brance, přičemž je faulován. Faul oceněn opět ŽK. Ve třetí situaci vystupuje při svém úniku J. Novák, který má v cestě už pouze jednoho obránce. Bohužel místo přímočarého postupu v rozběhu volí kličku a to není dobré řešení. K míči se dostává nejprve P. Bakos a posléze T. Vimr, jež zakončuje střelou vedle levé tyče. No a poslední zmínkou jsou neproměněné trestné kopy P. Němce, kdy v jednom případě se vyznamená hostující Kohout. Toť z naší strany ve druhém poločase vše.

 

Hosté nás zatlačí do hluboké defenzívy, z níž se nemůžeme vymanit a jsme pod permanentním tlakem. Centry létající do našeho vápna, připomínají bombardování Dráždan za II. světové války. V důležitých momentech nás podrží svými zákroky Kopecký a to je nesmírně důležité. Přežíváme i infarktové dvouminutové nastavení a pak si můžeme z těžka oddechnout a vztyčit směrem k nebi své ruce. Dnes byl pan domácí doma a držel nám palce. Pro nás nesmírně důležité utkání, kdy jsme konečně měli také tolik potřebné štěstí.

 



Sestavy


SK Zlonice
T. Kopecký [-] - P. Bakos [-] , L. Gil [-] (63. L. Samek [-] ) , M. Gil [-] (77. J. Melichar [-] ) , J. Švarc [-] (90. M. Havliš [-] ) , P. Havrda [-] , T. Vimr [-] , P. Němec [-] , L. Košťák [-] , K. Nagy [-] (63. D. Tauš [-] ) , J. Novák [-]

SK Braškov
J. Kohout [-] - V. Barták [-] , S. Najer [-] , M. Bach [-] , L. Rössler [-] - J. Roubal [-] , P. Přichystal [-] (46. D. Míčka [-] ) , J. Hrubý [-] , T. Repaský [-] - J. Jaroš [-] - M. Maňkoš [-]

ŽK: 26. L. Košťák , 39. J. Novák , 53. J. Švarc , 55. P. Havrda - 56. J. Kohout , 61. L. Rössler .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Sixta Jakub - ŠEFARA Milan, FEJFAR Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.