SESTAVA PODZIMU - Středočeský | Mělník | Okresní přebor , 2016-2017

Datum kola: 01.12.2016

4

Uplynulý víkend už jsme si (konečně?) mohli od fotbalu odpočinout, náš web se ale rozhodl přinést Vám před zimní pauzou ještě jedno ohlédnutí za patnácti koly, které byly odehrány. Tabulku vedou Všestudy s jednobodovým náskokem před rivalem ze sousedních Vojkovic a na záda jim dýchá také třetí Libiš B. Překvapením podzimu je dozajista 4. příčka nováčka soutěže z Horních Beřkovic, které střelecky táhnul se 17 góly nejlepší střelec OP Mělník Adam Chudoba. Dařilo se také druhému nováčkovi z Lobkovic, který přezimuje na 8. místě tabulky. Velké trápení naopak prožily týmy, které do soutěže sestoupily z krajské I.B třídy. Labský Kostelec přezimuje se ziskem 15 bodů na 13. místě a Řepín je na tom dokonce ještě o tři body a dvě místa hůře. Nyní ale oceňme ty nejlepší hráče:

Brankář:

Na důležité pozici brankáře měl OP Mělník hned několik výrazných postav. Tak například proti Vojkovicím si soupeři nikdy nemohli být jisti, zda proti nim nastoupí otec nebo syn Heimrath. Oba si ale vedli výborně a i jejich zásluhou Vojkovice obdržely pouhých 14 branek, což je nejméně v soutěži. Výbornou obranou v čele s kapitánem a duší týmu Lorencem se mohly pyšnit také vedoucí Všestudy. My jsme se však rozhodli ocenit brankáře Dolních Beřkovic Tomáše Kardu (41), který byl v často se měnící sestavě Dolních Beřkovic opravdovou stálicí a výbornými výkony vytáhl svůj tým na 9. místo tabulky.

 

Obrana:

Co se týče obranné linie, opět nám nezbývá než vybírat převážně z nejlépe bránících týmů horní poloviny tabulky. Z řad Všestud jsme se rozhodli pro lídra defenzivy Michala Radu (38), jehož klid v obraně byl důležitou součástí výborné hry celého týmu. Statistiky: 1 gól, 2 žluté karty.

 

Stejně tak důležitým hráčem byl pro svůj tým vojkovický kapitán Karel Pražák (34), který se rovněž dokázal jednou střelecky prosadit. Za celou podzimní část navíc obdržel jedinou žlutou kartu, což je pro stopera skvělou vizitkou.

 

Nesmíme však zapomínat ani na fotbalisty Hořína, jejichž obrana také nedávala svým soupeřům příliš prostoru k vyniknutí. Zejména urostlý stoper týmu Roman Rulec (29) předváděl výborné výkony. Svým spoluhráčům pomohl ke skvělému 5. místu v tabulce jednou vstřelenou brankou, ke které přidal také tři žluté karty.

 

Po zranění kanonýra Blahuta se lobkovičtí fotbalisté museli přeci jen více soustředit na defenzivní činnost, což se jim také ve většině zápasů dařilo. Výsledkem je zisk 23 bodů a 8. místo v tabulce. A který z jejich obranných hráčů nás zaujal nejvíce? Byl to univerzál Pavel Nezbeda (37), který nastupoval střídavě na hrotu útoku i ve stoperské dvojici. Výsledkem jsou tři vstřelené góly a ani jedna žlutá karta!

 

Záloha:

Do záložní trojice jsme se rozhodli vybrat produktivní a dravá křídla. Jedná se o křídelníka Mšena Václava Valentu (20), který byl opravdu výraznou postavou svého týmu. Dokázal totiž pěti brankami přispět k tomu, že se Mšeno může pyšnit nejlepší ofenzivou celé soutěže. Zároveň si ale hned šestkrát z pořádné blízkosti prohlédl žlutou kartu.

 

Na druhé křídlo ideální ofenzivy jsme se rozhodli nominovat Martina Tetivu (23) z Vojkovic. Ten na tom byl gólově ještě lépe, když se dokázal trefit hned devětkrát, což činí více než pětinu branek jeho týmu. A i u něj se temperamentní mládí projevilo, když vyfasoval v průběhu patnácti kol pět žlutých karet.

 

No a kdo že dodá záloze tu tolik potřebnou myšlenku? Na tomto místě jsme se rozhodli pro poměrně překvapivé jméno. Vybrán byl Ondřej Eisner (30) ze Sokola Libiš B. Hráč se zkušenostmi z mládežnických týmů Slavie, Sparty i Bohemians Praha se projevoval celkem nenápadnými výkony, když ke dvěma vstřeleným brankám přidal čtyři žluté karty. Hře Libiše ale dodával uprostřed hřiště rozvahu a přesnost, díky čemuž je oprávněným kandidátem na místo v sestavě podzimu.

 

Útok:

Útoční hráči jsou díky svým vstřeleným brankám nejvíce na očích, zároveň je ale velmi těžké vybrat "jen" trojici z nich. Jsme si vědomi, že by si ocenění zasloužil například Tomáš Dinka z Veltrus, který vstřelil více než polovinu (!) branek svého týmu. Také další střelci, kteří přesáhli metu deseti branek by si nominaci dozajista zasoužili - a bylo jich dohromady hned osm. My jsme se ale rozhodli následovně: Nemůže samozřejmě chybět nejlepší střelec soutěže Adam Chudoba (27), který si udržel bilanci více než jednoho vstřeleného gólu na zápas, přičemž ani jednou neinkasoval žlutou kartu.

 

Výrazně výše než v minulé sezóně se pohybují fotbalisté Horních Počapel, k čemuž přispělo obrození jejich útočníka Milana Hanuše (29). Ten se nakonec dostal na devět přesných zásahů, k nimž přidal jednu žlutou kartu. I díky tomuto střeleckému počinu se Horní Počaply pohybují v horní polovině tabulky, daleko od záchranářských starostí.

 

Výraznou útočnou silou ideálního týmu bude také Václav Podivínský (23), který dělal nejedné obraně obrovské problémy nejen při standardních situacích. Nakonec z toho bylo osm nastřílených branek a další množství gólů připravených, díky kterým Všestudy budou na jaře hájit podzimní prvenství. Tyto chvályhodné statistiky jsou bohužel doplněny také dvěma červenými kartami. Kvůli té poslední ze zápasu v Dolních Beřkovicích se Všestudy budou muset bez svého útočníka obejít ve dvou prvních jarních kolech. 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.12.2016 12:00 do 31.01.2017 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 3. 2017 19:22
Blahoslave, jak to myslíte? Sestavu podzimu OP Mělníku máte přímo zde. :)
4. 3. 2017 19:43
Kdy bude sestava podzimu
7. 12. 2016 07:10
Jak je možné, že přes noc ztratíme náskok 50%?? Ještě včera hlasy přibývaly tempem 1hlas = 0,04% a dnes je to 1 hlas = 0,21%. Čím to je??
6. 12. 2016 20:02
V domácích zápasech jsem Kardu sledoval a myslím,že v OP je jasnou brankářskou jedničkou!! Nejen,že co zápas likviduje množství gólových šancí soupeřů, ale celý tým odzadu
zdatně diriguje !!!Fakt dobrej!!!