Není to dobré, plaveme v tom stejně jako minulou sezónu, říká k řevničovské situaci Jan Fujera

Zavidovské béčko nebylo snadným soupeřem. Řevničov těžké a důležité utkání na těžkém povrchu především díky jednoduchosti a také hattricku Jana Fujery, který byl na place k nepřehlédnutí, zvládl. První gól byla klasická dorážka ve vápně, ale následné dva loby byly neskutečné. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti rezervě Zavidova se ti povedl, blýskl ses hattrickem, navíc dva góly byly výstavní. Jaké byly gratulace po zápase?
První a nejhezčí gratulace přišla od dědy SMS zprávou, který poctivě sleduje na internetu na dálku veškeré naše výsledky. Pak klasika od fanoušků a kolegů z práce.
Co tě bude zvolení hráče kola stát do kabiny?
Hattrick už mě stojí 150,- Kč do klubové kasy. Zvolení hráčem kola si už nepamatuji, ale kluci mi to jistě připomenou (smích).
Co stálo v zápase za tvým brzkým střídáním? Přeci jen jsi dal tři góly, pro soupeře jsi byl velkou hrozbou...
Visela ve vzduchu druhá žlutá karta, což všichni dobře viděli, a tak trenér do toho raději zasáhl, což v tu chvíli dávalo smysl. Že nakonec dostane dvě žluté ten, co mě vystřídal, je věc druhá. Tím zdravím Vojtu Kapra (smích).
Jak se oslavilo důležité vítězství? Bylo to ostré tažení až do ranních hodin nebo poklidné hospodské posezení?
Oslavy nebyly velké, klasické prohození pár chytrých vět po zápase, pár piv a domu. Oslavovat budeme až na konci sezóny, když zachráníme soutěž.
Pojďme se vrátit ke tvým pěkným gólům. Trénuješ nějak loby na tréninku, byla to náhoda nebo jde prostě o vrozenou schopnost a kvalitu jednotlivce?
Loby na tréninku opravdu netrénuji, upřímně mi nikdy nijak výjimečně nešly trefovat, takže to vidím na náhodu.
Řevničov na tom není v tabulce moc dobře, nacházíte se na spodku tabulky. Co je třeba udělat, abyste opustili spodní příčky a přiblížili se klidnému středu?
Bohužel sezóna pro nás není dobrá, plaveme v tom stejně jako sezónu minulou. Přitom se soupeři hrajeme vyrovnané partie a často jsme i lepším týmem. Bohužel si necháváme dávat hloupé góly a na své góly se strašně nadřeme. Také jsme ztratili spousty bodů v nastavení. Kdybychom uměli zápasy dohrávat, tak se jistě pohybujeme v klidném středu tabulky. Teď bude důležité pokračovat v tom, jak teď hrajeme a jistě to bude na konci veselé, tabulka je vyrovnaná.
Máš nějaký předzápasový rituál?
Přímo předzápasový rituál nemám, ale i když nejsem pravidelný kuřák, tak si s Heřmanem (spoluhráč Martin Kočí, pozn. red.) před zápasem dávám rád doutníček, ať se mi lépe dýchá (smích).
Kdo tě zná, tak ví, že jsi skalní fanoušek pražské Slavie. Náš oblíbený klub čekají ve zbytku sezóny hned tři derby. Jak jsi spokojen s dosavadními jarními výkony a co bude třeba, aby sezóna mohla být vyhodnocená jako úspěšná?
Je to tak, kdo mě zná i nezná, tak ví, že Slavia je nedílnou součástí mého života až do smrti. Výkony Slavie jsou takové mdlé, pořád stejné, neumíme hrát do plných a bohužel v lize každý zaleze a Slavia celý zápas jen dobývá a dobývá. Naštěstí se to ve valné většině daří a stále vedeme ligu. Na derby se moc těším, ale tři derby takto po sobě rozhodně kazí to kouzlo. Na derby se máme půl roku těšit jako blázni a ne ho zažít třikrát po sobě. ZRUŠTE NADSTAVBU!
Jak často jezdíš podporovat klub svého srdce do Edenu a jezdíš i na venkovní výjezdy?
Podporovat Slavii na stadion jezdím pokaždé, jak je to jen možné. V Česku mám obježděné téměř všechny stadiony, po Evropě za Slavií už mám taky něco nacestováno, konkrétně Španělsko, Anglie, Belgie, Nizozemsko, Itálie, Rakousko, Rumunsko a Turecko, pokud jsem na něco nezapomněl.
Po sezóně se ve Slavii dají očekávat odchody klíčových hráčů. Kdo dle tebe klub opustí a koho bys rád viděl jako posilu?
Dle mého bude horkým zbožím na evropském trhu hlavně David Jurásek, jmenovec Matěj Jurásek a Ondřej Lingr. Žádnou posilu ve svém hledáčku asi nemám, to nechávám čistě na trenérském štábu (smích).
Na české ligové scéně se prohání několik nadějných talentů, ale také hráčů přes čtyřicet let. Koho bys označil jako největší talent a zároveň i veterána české nejvyšší soutěže?
Pokud se budeme bavit čistě o talentu a ne hotovém mladém hráči, tak neuvěřitelný talent je za mě Slončík od Ševců ze Zlína, radost se koukat. Toho bych asi jednou rád v sešívaném dresu viděl. Srdce mi říká Milan Škoda, ale rozum Josef Jindřišek z Bohemky. Veliký sympaťák, skvělý fotbalista a od pohledu dobrý člověk.
Zajímavé souboje budou i v evropských pohárech. Kdo podle tebe ovládne Ligu mistrů, Evropskou ligu a Evropskou konferenční ligu?
Ve světě žádný oblíbený klub nemám, takže si jen tipnu. Bayern, AS Řím a Fiorentina.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Ve svém volnu rád trávím čas se svou milovanou přítelkyní, občas si rád zahraju PS hry a jasně, že podpora pražské Slavie.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.