Zahrát si společně s bráchou za jeden tým by bylo super, říká Jiří Vydra

Nová posila Zavidova hned v prvním zápase ukázala, že má co nabídnout. Jirka Vydra je odchovancem SK Rakovník a rozhodně má co nabídnout. Nejde daleko pro důrazný obranný zákrok, na první žlutou mu stačilo jen šest minut. Hrát na něj prostě nechceš, ale to určitě soupeři na jaře poznají. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, první zápas a první výhra. Jak se ti hrálo poprvé v zavidovském dresu?
Musím říct, že jsem byl před prvním zápasem trochu nervózní a hodně mi záleželo na tom, abychom vyhráli. Po pár minutách to ze mě ale spadlo a hrálo se mi dobře.
Jak se vůbec zrodil tvůj přestup z SK Rakovník do Zavidova? Přeci jen jsi odchovancem klubu, který momentálně bojuje o záchranu v I.A třídě…
Musím říct, že poslední dobou jsem neměl čas ani chuť hrát fotbal a potřeboval jsem nějakou změnu. Myslím, že tohle je přesně to, co jsem potřeboval a zároveň vím, že na SK jsou hráči, kteří mají rozhodně na víc než je dvanácté místo v tabulce. S aktuálním trenérem si myslím, že můžou dosáhnout skvělých výsledků, což se jim prozatím i daří.
Na SK jsi začínal svou fotbalovou kariéru a kromě půl roku na Tatraně jsi za žádný jiný klub nehrál. Jaké bylo opouštět prostředí, ve kterém jsi fotbalově vyrostl?
Rozhodně to bylo těžké rozhodnutí a musel jsem při tom myslet trošku na sebe na úkor týmu. Přesto se však za nějakou dobu chci vrátit zpět na SK a doufám, že dostanu šanci.
Jak tě přivítala kabina?
Myslím, že kabina mě přijala dobře a tímto jim i děkuji. Parta je tam opravdu dobrá.
Znal jsi nějaké kluky ze Zavidova nebo jsi šel do neznámého prostředí?
Hodně kluků z kabiny jsem už znal a s několika jsem i hrál. To byl i jeden z důvodů, proč právě Zavidov.
Kdo tě zná, tak ví, že fandíš Slavii a Chelsea. Jak jsi spokojený s výkony svých oblíbených klubů?
S Chelsea si teď procházíme takovým těžkým obdobím, ale snažím se stále věřit, že to je na dobré cestě a začneme zase vyhrávat trofeje. Se Slavií vládne prozatím spokojenost, ale chleba se bude lámat právě až teď na konci sezóny.
Tvůj starší brácha Pavel hrál na Tatraně i na SK. Bavíte se spolu o fotbale a nelákalo by vás zahrát si společně v jednom týmu?
S bráchou nás fotbal spojuje a určitě by bylo super zahrát si spolu za jeden tým. Ještě nikdy jsme spolu nehráli a myslím, že to je reálné, když se dá zdravotně do pořádku.
Jelikož tě znám, tak vím, že jsi párkrát navštívil stadion Chelsea. Kolikrát jsi na Stamford Bridge byl a jaké zápasy jsi na vlastní oči viděl?
Na Stamford Bridge jsem se byl podívat několikrát, ovšem Chelsea jsem viděl hrát pouze dvakrát. Jednou proti Spartě a podruhé proti Evertonu. Zážitek je to velký a fanoušci jsou tam hodně emotivní a neustále pozitivní, což se mi hodně líbí. Ovšem čeští fanoušci se jim určitě mohou rovnat.
Kdo tě zná, tak ví, že pro žlutou kartu nejdeš daleko. Máš svůj styl založený právě na důrazu nebo jsou žluté karty pouhým výmyslem a nesprávným rozhodnutím sudího?
Určitě to není tak, že bych šel na hřiště s tím, že musím mít žlutou kartu. Ovšem odmala jsem koukal na Premier League, kde se hrálo hodně od podlahy a ten styl hry jsem si prostě oblíbil a inspiroval jsem se jím.
Jaký je tvůj fotbalový vzor a naopak, jakého fotbalistů nemůžeš vystát?
Odmala jsem obdivoval Fernanda Torrese, protože to byl bojovník a dokázal dávat důležité góly. Teď mám jen pár hráčů, na které se rád dívám jako třeba Reece James, Mason Mount nebo Thiago Silva. A hráče, kterého nemůžu vystát, asi úplně nemám.
Naše nejvyšší liga se blíží ke konci základní části. Kdo bude nakonec držitelem ligového titulu z této sezóny?
Myslím, že to bude jedno z pražských "S" a já nemůžu říct nikoho jiného než Slavii.
Zajímavé souboje budou i v evropských pohárech. Kdo podle tebe ovládne Ligu mistrů, Evropskou ligu a Evropskou konferenční ligu?
Za barák dávám Chelsea, AS Řím a West Ham.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Rád trávím čas s kamarády, kdy zajdeme buď na pivo a nebo si rekreačně zasportujeme.
Otázka na závěr. Jak jsi na tom se sázením? Předpokládám, že aplikace Tipsportu ve tvém telefonu nechybí…
Teď už chybí a jsem za to rád (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.