ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 15.kolo Divize E, 2022-2023

Jako hráče 15. kola divize E jste zvolili dvougólového Jakuba Žůrka ze Slavičína! Neváhali jsme a pozvali tohoto hráče na rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu Váš tým vyhrál nad HFK Olomouc 3:1. Co byste řekl k výkonu soupeře, který je na posledním místě tabulky a má ambice bojovat o záchranu?
Mile mě překvapili svou hrou na to, na jakém místě se nachází. Byli velmi nepříjemní, rychle k nám dostupovali, což nám dělalo trochu problémy. Pokud ale takhle budou hrát i ostatní zápasy, tak si myslím, že nějaké body určitě získají. Rád bych, aby se zachránili vzhledem i k mému předchozímu působení v HFK.
Vy jste v tomto týmu odehrál půl sezóny. Byl to pro Vás tedy něčím speciální zápas, nebo už se kádr HFK za ta léta obměnil tak, že to vůbec nevnímáte?
Je to pro mě vždy speciální zápas, když hraji proti týmu, ve kterém jsem nějakou dobu působil. Je sice pravda, že tým už se hodně obměnil, zůstalo tam už jen pár kluků, se kterýma jsem tam hrával, ale i tak to pro mě má vždy trošku větší náboj tento zápas.
Předchozí zápas jste začínal jen na lavičce, nyní jste se blýskl dvěma góly a byl jste navíc zvolen hráčem kola. Mohl to tak být zlomový zápas, kterým se vrátíte natrvalo do základní sestavy?
To uvidíme další zápas, jak to trenér postaví.
Jednalo se zatím o Váš nejpovedenější zápas v sezóně? Vaše branky v podstatě rozhodly o třech bodech…
Tuto sezónu se mi už povedlo vstřelit dvě branky. Bylo to hned v prvním zapase proti Novým Sadům, takže bych tento zápas řadil na stejnou úroveň.
Díky těmto třem bodům Slavičín neztratil kontakt s vedoucími Kozlovicemi. Myslíte si, že souboj o postup bude jen v režii těchto dvou týmů, nebo se k nim ještě přimotá Šternberk či úplně jiný tým?
Druhá půlka sezóny teprve začala. Je před námi ještě dost zápasů, ve kterých se může stát cokoliv. V minulém kole jsme oba ztratili, týmy pod námi se na nás bodově trochu dotáhly, takže si myslím, že do boje o titul můžou klidně zasáhnout ještě i tyhle týmy.
Jaké jsou cíle Slavičína pro jarní část sezóny? Vyhlíží Slavičín boj o postup do třetí ligy?
Samozřejmě ve Slavičíně máme cíl ten nejvyšší a to vyhrát ligu.
Pokud se vrátíme k Vám, pět let jste strávil ve Zlíně. Jak na toto období vzpomínáte?
Na toto období vzpomínám velmi rád. Tady jsem se nejvíce fotbalově naučil. Byli tam výborní trenéři, v ročníku jsme měli skvělou partu a zažil jsem zde mnoho fotbalových úspěchů.
Kromě HFK jste půl roku působil i v Uherském Brodě. Co stálo za Vašimi brzkými odchody z těchto klubů?
Většinou to bylo z časových důvodů. Během těchto působení jsem studoval na vysoké škole, což někdy bylo velmi složitě skloubit dohromady.
U Slavičína je to ale úplně o něčem jiném, když zde hrajete již pátou sezónu. Našel jste se tedy plně až v tomto týmu?
Ano, ve Slavičíně jsem spokojený. Máme tu výborný kolektiv, který táhne za jeden provaz, fotbalově se nám taky celkem daří, ale hlavně to mám poměrně kousek od domova.
V dalším utkání narazíte na mladý tým Přerova. Co od tohoto zápasu očekáváte s ohledem na velice nízký věkový průměr soupeře?
Přerov má šikovný mladý tým, bude se hrát u nich na tom velkém hřišti, takže očekávám vyrovnaný zápas, který bude hodně náročný po fyzické stránce, tak jako každý zápas s nimi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.