HISENSE Hráč kola JINDŘICH STEHLÍK: Velmi rád vzpomínám na angažmá ve Švýcarsku

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč FC Sparta Brno, Jindřich Stehlík. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jindro, gratuluji k výhře v anketě hráč kola. Kdo na ní má podle tebe největší zásluhu?
Největší zásluhu na ni má můj dvorní nahrávač Pojslik, který mně na obě branky nahrál a celkově z 12 gólů má podíl asi na mých 7-8 gólech. Kdybych měl na podzim líp nasazené kopačky, díky němu jsem byl už minimálně na 15-ti brankách, Drogba měl v Chelsea na lajně Salomona Kaloua, já mám ve Sparťe Pojslička (smích).
Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Za rozhovor 100%, máme v sazebníku občerstvení, takže klasicky chlebíčky a pro našeho "kapitána" fanoušků Tomáše "Paciho" Košuta laskonka v podobě celé Marlenky.
Víš, že svým úspěchem v anketě jsi se nominoval do slosování o QLED televizi?
Abych pravdu řekl, slyším to poprvé.
Jak bys s případnou výhrou naložil? Nechal bys jí v kabině nebo by se ti hodila do bytu?
Pokud se vítěz bude vybírat na základě rozhovoru, rozhodně bych televizi věnoval své mamince.
Teď už k fotbalu... O víkendu jsi vstřelil dvě branky a pečetil jasné vítězství, můžeš nám utkání popsat z tvého pohledu?
Začali jsme přesně tak jak jsme chtěli a to rychlým gólem už ve 4. minutě. Řekl bych, že i když měli Bosonohy nějaké závary, snad kromě jedné střely a tyčky naši branku výrazně v prvním poločase neohrozili. Věděli jsme, že přes zimu posílili o dva hráče, ale myslím, že se s tím kluci na lajnách vyrovnali víc než dobře a soupeře do ničeho nepustili. Před pauzou jsme se uklidnili druhou brankou do šatny a v kabině si řekli jak chceme hrát v druhém poločase. Přidali jsme třetí branku, kdy po klasickém úniku Pojslika po lajně a krásným balonem před branku jsem zvyšoval na 3:0 , ale šancí jsme tam měli požehnaně, já sám mohl dat další dva góly. Od stavu 3:0 se zápas už více méně jen dohrával a bylo to hlavně o tom nenechat se zranit nebo hloupě k něčemu vyprovokovat.
Kdo se podle tebe nejvíce zasloužil o výhru?
Bude to znít jako klasické klišé, ale celý tým. Počínaje Radkem v brance, který nás podržel přes Drba s Bráchou na stoperech, střed hřiště ovládnul náš nový kapitán Kuba Krejčíř s Ondrou Makišem, dvě krasné asistence Pojslika, no a asi i já dvěma brankami.
Na svém kontě máš už 12 branek, máš nějaký cíl, který by si rád v této sezóně dosáhnul?
Minulou sezonu ve Švýcarsku jsem měl po polovině 18 gólů a řekl jsem v kabině, že chci minimálně 30. No a na jaře jsem dal 4 góly, takže mety si nedávám, ale chci jich dat co nejvíc.
Za svoji kariéru si už zvládl změnit několik klubů, na jaké angažmá rád vzpomínáš a na jaké naopak nejméně?
Rád vzpomínám na juniorku Zbrojovky, kde jsme byli celý náš ročník 92 a vyhráli jsme první sezónu Juniorskou ligu, což se pak už nikomu nepovedlo, to byla radost chodit do kabiny a hrát fotbal. Dále rád vzpomínám na první angažmá v Líšni a hlavně Blansku pod trenérem Zbořilem, i když jsme sestoupili z MSFL, kabina tam byla fantastická. Naopak opravdu nerad vzpomínám na angažmá ve Znojmě, ať už kvůli trenérovi tak klubu, tenkrát jsem měl dvě nabídky ze Znojma a Opavy a já si bohužel zvolil lepší dojezdovou vzdálenost, ale na druhou stranu, kdybych nešel do Znojma možná se nikdy nedostanu do Švýcarska, takže vše zlý je k něčemu dobrý.
Působil si i ve Švýcarsku, jaká je tam fotbalová mentalita?
Řekl bych, že se to moc neliší od České republiky. Já tam hrál ve dvou klubech, Chur 97, kde jsem si ošklivě zlomil nohu a Fc Mels, tam jsem našel druhou rodinu. Měl jsem to štěstí, že na nás chodilo vždy hodně fanoušků, ať už doma nebo venku. Moc rád na to vzpomínám a ještě radši se tam vracím, i po odchodu jsem s nimi zůstal v kontaktu.
V dalším kole se utkáte s Moravskou Slavii Brno. Co od zápasu čekáš?
Čekám od Morendy stejný zápas jako u nás, dlouhé balóny na Pavla Simra a čekej jak se s tím popere v útoku. Utkání bude hodně bojovný a fyzicky náročný. Pokud si pohlídáme hlavně standardní situace, myslím, ze bychom mohli eliminovat největší sílu soupeře.
Jak podle tebe dopadne páteční kvalifikace na EURO Česko - Polsko?
Použiju tipérskou hantýrku a to neprohra Polska.
Jindrův výběr z kabiny:
Největší kliďas týmu:
Já a Kuba Krejčíř (dva nejvíc nenávidění borci v soutěži), realita - Tomáš "Paci" Košut, takového flegmetika ohledně fotbalu jsem nezažil.
Největší srdcař týmu:
Tady nemůžu snad ani nic jiného říct a to Já, Ondra Makiš a Lukyn "Dědek" Krejčí.
Největší bavič týmu:
Záměrně neřeknu staří borci (smích), ale myslím, že tu srandu v kabině táhneme my zkušenější a dřívějšího data narození.
Nejrychlejší hráč týmu:
Pavel Drbal a Lukyn " Dědek " Krejčí (pomalejší borce neznám). Ale realita je Kuba Pojsl, ten předběhne svoje vlastní nohy.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Tady volím nesobecky sebe.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.