Uvidíme, co se stane, až nějakou penaltu nedám, říká hráč 17. kola Jan Červený

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 17. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jednadvacetiletý Jan Červený z Rakovníka se v rozhovoru rozpovídal o prohře v Nelahozevsi či momentální situaci klubu a prozradil také to, na jaké utkání se na jaře těší nejvíce a proč!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Alespoň nějaká útěcha po prohraném zápase?
Něco vyhrát je vždy příjemný pocit, ale byl bych radši, kdybychom vyhráli jako tým, a měli tak o tři body více, které potřebujeme jako sůl.
Co stálo za vaším nezdarem v Nelahozevsi, kde jste padli výsledkem 4:3?
Byl to velmi specifický zápas. Těžký terén, na kterém nešel moc hrát fotbal. To znamená, že to byl samý souboj a řekl bych, že to spíše vyhovovalo domácím. I tak si ale myslím, že i přesto, že jsme nepředvedli dobrý výkon, jsme ze zápasu mohli vytěžit daleko více.
Jak bys zhodnotil svůj výkon?
Nechci tady hodnotit svůj výkon. Chci hrát co nejlépe dovedu a pomáhat týmu tak, abychom dokázali zápasy vyhrávat.
Zimní pauza byla dlouhá. Těšil ses, až znovu vyběhneš na trávník?
Těšil jsem se strašně moc. Podle mě je pro každého hráče lepší hrát zápasy, než jen neustále běhat a trénovat. Musím říct, že nejsem úplným milovníkem příprav (směje se).
V utkání na Dynamu si zaznamenal také proměněnou penaltu. Jsi ten hlavní, kdo je určen na zahrávání pokutových kopů?
Určený úplně nejsem, ale zatím je dokážu proměňovat. Uvidíme, co se stane, až nějakou nedám (směje se).
Víš obvykle předem, kam to kopneš, nebo se do poslední chvíle rozmýšlíš?
Myslím si, že tohle bych úplně prozrazovat neměl. Bohužel tě tedy musím zklamat, ale tohle si nechám pro sebe.
Předpokládám, že rakovnické ambice byly před sezonou úplně někde jinde. Jaká v kabině panuje nálada ve spojitosti s nepříliš dobrým postavením v tabulce?
Já si myslím, že ty nejvyšší ambice asi úplně nebyly. Přeci jen si jako klub procházíme nějakými problémy, ale to kdybychom tady rozebírali, tak tu budeme ještě týden. Určitě jsme těch bodů chtěli získat více, to se nám ale bohužel nepodařilo a teď je to jen o nás, aby jsme se s tím porvali a dokázali uhrát co nejvíce bodů na jaře.
Pokud se nepletu, během podzimu se vám několikrát měnil realizační tým včetně hlavního trenéra. Jak těžké to bylo? Každou chvíli nové tréninkové návyky a podobně...
Jak už jsem zmínil v minulé otázce, klub si prochází těžkým obdobím a je složité tohle hodnotit z pozice hráče, který do toho tolik nevidí. Teď nás vede nový trenér, který se nás snaží naučit zase něco jiného. Uvidíme, jak to celé dopadne a jaký to bude mít konec.
V příštím utkání vás na domácí půdě čekají páté Klecany. Co oproti zápasu v Nelahozevsi změnit, abyste bodovali?
Určitě si myslím, že se musíme zlepšit jako tým. Musíme zlepšit komunikaci, daleko více si na hřišti pomáhat a vyvarovat se individuálních chyb. Klecany jsou těžký tým, ale my hrajeme doma a doma se prostě musí bodovat.
Na jaké utkání se na jaře ty osobně těšíš nejvíc a proč?
Musím říct, že pro mě to bude asi zápas s Novým Strašecím, jelikož je to derby, a to je pro nás všechny specifický zápas.
S kým si v kabině rozumíš nejvíc?
Se spoustou spoluhráčů jsem vyrůstal a hraju s nimi od malička, takže si rozumím se všemi. Kdybych měl ale vybrat jednoho, tak to bude určitě Jeremy Šindler.
Tradiční otázka na závěr - bude pro tebe triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Už jsme to probírali v kabině. Myslím si, že našemu pokladníkovi to určitě neunikne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.