Kamarádi si myslí, že jsem si snad hlasy musel posílat sám, říká v rozhovoru Lukáš Janka

Hlasovali jste pro hráče, kteří si za své výkony po celou dobu podzimní části vysloužili místo v nejlepší jedenáctce podzimu a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím vítězem se stal obránce Lukáš Janka z Horní Břízy. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Pokud by vás zajímalo, kteří hráči z celé republiky posbírali nejvíce hlasů určitě se podívejte na tento příspěvek. Dále bychom chtěli připomenout vylosovaným výhercům, ať si zažádají o ceny (vyhlášení výherců).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči podzimu. Jak to zní? Jak se vám to poslouchá?
Tak určitě to zní hezky a dobře se to poslouchá. Abych řekl pravdu, tak už jsem nic takového nečekal, poté co jsem asi 2-3 roky zpátky chtěl končit kvůli zdravotním problémům a s kamarádem jsme převzali B-tým jako trenéři. Ale já po dvou zápasech jsem to nervově nezvládal a musel jsem zase do dresu, tak snad jsem týmu ještě něco platný, když jsem se dostal do téhle ankety a dokonce ji vyhrál (smích) Někdo si možná řekne okresní přebor, ale myslím si, že úroveň této soutěže šla hodně nahoru. Ve většině týmů najdeme spoustu skvělých hráčů, kteří hráli minimálně A-třídu nebo krajský přebor. Na druhou stranu jsou tam 2-3 týmy, bez kterých si to dovedu představit, protože jak lidsky, tak kvalitou například hrací plochy nemají podle mě v této soutěži co dělat. V dnešní době možná vůbec ve fotbale.
Moc často se nám nestává, aby třeba i hráče kola vyhrál obránce a Vám se podařilo vyhrát jako obránci hráče podzimu. Ocenili vás samozřejmě vaši spoluhráči, trenéři, fanoušci, ale i spousta členů jiných týmů. Teší to ještě o to více?
Tak určitě to těší hodně a přesně jak říkáte, tak tyhle ankety ani na těch nejvyšších úrovních nevyhrávají obránci a proto mám velkou radost. Opravdu by mě zajímalo, kde se hlasy vzaly protože i kamarádi si ze mě dělali srandu, že to nechápou, že jsem si hlasy musel posílat sám, protože asi nejsem úplně typ, kterého by měli protihráči v lásce (smích) Každopádně všem, co hlasy poslali, bych chtěl určitě moc poděkovat.
Pojďme se ještě trochu poohlédnout za podzimní částí. Existuje nějaký moment, který vám utkvěl v paměti? A nějaký, který by vystihoval vaše podzimní tažení?
Takhle mě nic nenapadá. Osobně, pro mě je to každý gól, který dám, protože jich moc nedávám (smích) Každopádně bych chtěl vyzdvihnout práci všech hráčů a trenérů, protože si myslím, že máme skvěle poskládaný a vyvážený tým od těch starších, zkušených až po ty mladé kluky, kteří mezi nás zapadli jak lidsky, tak herně a nebyli jen do počtu, ba naopak se stali hráči základní sestavy. Plus je samozřejmě skvělá parta, která je podle mě úplně nejdůležitější.
Před Horní Břízou jste hrál například za Lhotu, za sebou máte ale i zahraniční zkušenosti, konkrétně z Německa. Můžete nám trochu přiblížit, jak to tam probíhá, kde jste hrál, co vám to dalo?
Tak hrál jsem dlouho v týmu Haus im Wald. Pro většinu neznámý tým. Ale jak říkám každému, kdo nezažil nemůže chápat. Každý si myslí, že se tam jezdí jen pro peníze, ale není to tak. Já měl to štěstí, že jsem byl v týmu, kde byla skvělá parta a skvělý lidé okolo fotbalu a i fanoušci, kteří to měli jako svátek a vždy se sešla celá vesnice. Skvěle nás mezi sebe přijali a starali se o nás na vysoké úrovni. Takže pro mě jedno z nejlepších míst, kde jsem hrál. Úžasná zkušenost a pořád na to vzpomínám a hned bych ty roky vrátil. Poté jsem byl krátce ve Zwieselu, ale to už nebylo takové a následoval návrat domů. A když jste zmínil Lhotu, tak bych na ni nerad zapomněl, protože i tam jsem zažil skvělé fotbalové roky a znám tam pořád spoustu lidí a tímto bych je rád pozdravil.
Když to srovnáte, jaký největší rozdíl jste zaznamenal mezi fotbalem tam a u nás?
Tak když to vezmu po fotbalové stránce, tak v Německu se asi nehraje tolik technicky jako spíš na sílu. Hodně soubojů a hlavně hodně běhání. A celkově myslím i přístupem, kdy i v těch nižších soutěžích oni tím fotbalem žijí. Od hráčů přes trenéry až po fanoušky.
Dále by nás zajímalo, jak byste se popsal jako obránce? Jaké jsou vaše přednosti například?
Tak abych řekl pravdu, tak se úplně neumím chválit a ať napíšu cokoli, tak se mi v kabině určitě budou smát. Ale myslím si že čtení hry, hra hlavou a osobní souboje.
Pojďme taky trochu mimo fotbal, co rád děláte, když zrovna nepobíháte na hřišti?
Tak abych pravdu řekl, moc času na nic ostatního není, ale když už je čas, tak třeba kolo nebo procházka se psy do které mě musí tedy většinou manželka nutit (smích) A samozřejmě si rád zajdu na pivo.
Jak vidíte jaro? Aktuálně se nacházíte na prvním místě v tabulce, jsou ambice na postup?
Tak určitě to bude těžký, protože další 3-4 týmy se tam s námi určitě budou prát, ale my bychom samozřejmě postoupit chtěli. Myslím si, že je to pro budoucnost fotbalu ve Bříze jenom plus. Jak pro mladé hráče, kteří přijdou z dorostu, tak třeba pro hráče, kteří se tolik neprosadí v áčku.
Mockrát děkuji za rozhovor. Chcete ještě na konec něco sdělit? Nějak se vyjádřit?
I já moc děkuji a ještě bych chtěl jednou poděkovat všem, co mi hlas poslali

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.