Brankář Chlumce Ladislav Kukal: Chceme se pohybovat v horní polovině tabulky a hrát hezký kombinační fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole krajského přeboru a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Brankář Ladislav Kukal z Chlumce nad Cidlinou získal nejvíce hlasů za svůj výkon v utkání proti Týništi nad Orlicí, kde vychytal střelce soupeře a udržel čisté konto. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste vyhráli suverénně na hřišti Týniště. Jak bys utkání zhodnotil?
Výsledek vypadá jednoznačně, ale úplně suverénně bych neřekl. Týniště bylo velmi nepříjemným soupeřem a neproměnilo dost šancí. Spoluhráčům chci moc poděkovat za bojovný výkon a krásné góly. Určitě chci vyzdvihnout výbornou atmosféru a přátelské chování diváků Týniště.
Byla to tvá šestá vychytaná nula, tak jsi s tímto číslem spokojen?
Tak nebudu lhát, že nejsem. Určitě jsem spokojený, ale důležitější než nula jsou pro mě výhry a umístění v tabulce. Přeci jenom fotbal je kolektivní sport a zásluhu na tom má celý tým.
Za 15 kol jste obdrželi jen 12 branek a máte nejlepší obranu v soutěži. To musí brankáře obzvlášť těšit ne?
Obrana funguje výborně. Mám před sebou dva zkušené stopery, které doplňujeme mladšími hráči. Ve výsledku je z toho nejlepší obrana v soutěži, za což jsme všichni moc rádi.
S třiceti body jste na čtvrtém místě tabulky. Naplnilo to vaše předsezónní cíle?
Náš předsezónní cíl byl třicet bodů, takže panuje dobrá nálada. Na druhou stranu je stále co zlepšovat, takže nesmíme usnout na vavřínech a makat dál.
Jaké budou vaše ambice pro jarní část?
Tak určitě se chceme pohybovat v horní polovině tabulky a hrát hezký kombinační fotbal. Pokud budeme všichni zdraví a odmakáme přípravu, tak se toho nebojím.
V čem si myslíš, že je největší síla vašeho mužstva?
V první řadě fungujeme jako parta, makáme jeden za druhého a na výsledcích se nám to vrací. V kabině panuje skvělá atmosféra a my si to užíváme. Máme řadu zkušených hráčů, které doplňujeme mladšími. Výborně funguje i spolupráce s A + B + C týmem. Pomáháme si navzájem, a to je podle mě ta největší síla.
Nyní je od fotbalu celkem dlouhá pauza, tak jak ji budeš trávit a kdy vám začne zimní příprava?
Jelikož jsem v dubnu podstoupil operaci kolene, tak moc pauzy mít nebudu. Musím dohánět to, co jsem zameškal. Od trenéra máme individuální tréninkový plán a budu se ho snažit dodržovat. Zimní příprava nám začíná 6.ledna.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.