Hopko: Přebor je sice daleko, ale ještě není nic ztracené

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Brankář Roudnice Miroslav Hopko, jenž v posledních utkáních podzimu svůj tým hodně podržel. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Třebeš jste v předposledním podzimním kole porazili 2:1. Šťastné vítězství?
Šťastné a hlavně vydřené, dali jsme snad nejrychlejší gól, co jsem ve své kariéře zažil (cca 35 sekund zápasu). V páté minutě bylo vyrovnáno a pak jsme odolali snad deseti rohům v první půlce. Ve druhém poločase jsme po pěkné kombinaci vstřelili druhý gól, a tak body zůstaly v Lesejčku.
Soupeř měl v utkání spoustu šancí. Zaskočil vás svým výkonem?
Třebeš je mladý, běhavý tým, který chtěl hrát fotbal, což nám většinou vyhovuje. Věděli jsme o jejich kvalitách a bylo to, jak jsem řekl, vydřené vítězství, kdy se na nás konečně i trochu usmálo štěstí.
Ty sám jsi tým několikrát podržel. Který zákrok byl nejtěžší?
To těžko říct, možná, když v první půlce byla série střela a dorážka. Ale jak se říká, gólman tam je od toho, aby něco chytil.
Roudnice je čtvrtá v tabulce. Chtěli jste víc?
Určitě jsme chtěli více, ale vzhledem k okolnostem (spousty zranění atd.) to zatím musíme brát. Naštěstí je letos ta soutěž tak vyrovnaná, že ztrácí body kdokoliv s kýmkoliv, tak není nic ztracené.
Máš dobrou formu. Nelituješ, že už podzim skončil?
Forma je silné slovo, jsem rád, že se mi po dlouhé době povedlo kluky podržet ve chvíli, kdy to úplně nejde. Byly zápasy, třeba se Železnicí a s Novým HK, kdy padlo strašně moc gólů, a to jsem měl v ruce míč jen, když jsem ho tahal ze sítě. Prohra v Třebechovicích šla vyloženě na můj vrub, takže jsem rád, že se v posledních zápasech dařilo.
Na čem budete chtít přes zimu zapracovat?
To je spíše otázka na trenéra, ale myslím si, že hlavně asi na nějakém stálém herním projevu a individuálních povinnostech na hřišti. Hlavně vyjít z přípravy už v plném počtu bez zranění, s čímž jsme měli za poslední dvě přípravy problém.
Přebor je v tuto chvíli poměrně daleko. Je motivace o to větší smazat bodovou ztrátu?
Přebor je sice daleko, ale ještě není nic ztracené, jak jsem již řekl. Určitě se budeme chtít rvát o každej bod do konce a vrátit se na jaře silnější.
Co čekáš od jarní části?
S tím, jak je to letos vyrovnané, bude jaro hodně zajímavé. Uvidíme, ve hře tam je v podstatě více týmů než kdykoliv jindy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.