Do Janova jedeme vyhrát a udělat si dobrou náladu na dokopnou, říká Robert Grill

Robertu Grillovi se zápas proti Městečku povedl. Předvedl dost možná svůj nejlepší podzimní výkon a odměnou mu byla nejen nominace do sestavy kola, kterou díky diváckému hlasování ovládl, ale také jeden gól, kterým pomohl k další luženské výhře. Sparta na podzim válí a druhé místo je toho důkazem. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti Městečku se ti povedl, vyhrálo se a ještě jsi dal gól. Co bylo hlavním klíčem k úspěchu?
Bylo toho víc. V prvním poločase jsme proměnili šance a ikdyz jsme mohli dát gólů mnohem víc, poločasový výsledek 3:0 byl už hodně nadějný. Při několika velkých šancích Městečka nás naopak podržel gólman Patrik Kopřiva a pak byl také hodně důležitý rychlý gól na 4:0 na začátku druhého poločasu. Pak už jsme si mohli zápas v klidu užít. Škoda jen dalších neproměněných šancí. Výsledek mohl být i vyšší.
Poslední podzimní kolo odehrajete v Janově. S jakým cílem do zápasu ve specifickém prostředí půjdete?
Janov má dobrý tým a na specifickém domácím hřišti bude silným soupeřem, toho jsme si vědomi. Jedeme tam ale s cílem vyhrát, potvrdit výborné umístění v tabulce a udělat si dobrou náladu na dokopnou.
Janov zatím doma neprohrál, bude motivace k vítězství o to větší?
Nemyslím si, že by to pro nás něco měnilo. My chceme především úspěšný podzim vítězně zakončit a užit si dokopnou, to je naše motivace.
Lužná je na krásném druhém místě. Napadlo vás vůbec po minulé sezóně takové umístění?
Kdyby mi to někdo řekl v květnu, kdy jsme hráli o záchranu, tak bych mu to fakt nevěřil (smích). Když se ale ohlédnu zpětně za celým podzimem, tak druhé místo není náhoda. Máme kvalitní tým, daří se a hodně pomohlo letní posílení obrany. Díky začlenění dorostenců máme i širší kádr, což je hodně znát.
Co říkáš na podzimní jízdu nováčka ze Mšeckých Žehrovic, který vévodí okresnímu přeboru?
Nečekal jsem, že budou takto nahoře po postupu ze III. třídy až ze třetího místa. Před sezónou nejspíš posílily a je třeba uznat, že jejich vedení je prozatím zasloužené.
Blíží se dokopná, na kterou se určitě všichni v kabině těší. Bude to velká divočina? Práskni, kdo za to vezme nejvíce a kdo raději uteče domů k manželce či přítelkyni...
Divočina to určitě bude, ale to je u nás poměrně často, dokopná, nedokopná (smích). O dokopnou za to většinou vezmou všichni poctivě bez výjimky.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem a jakého fotbalistu aktuálně nejvíce obdivuješ v české nejvyšší soutěži a na evropské scéně?
Vzor kromě našeho Pokyho asi nemám (smích). Vždy jsem měl rád Marca Reuse z BVB.
Komu fandíš v české nejvyšší fotbalové soutěži a komu mezi evropskými týmy?
Jedině Slavia. V Evropě mám rád víc týmu, nejvíce asi Borussii Dortmund.
Pomalu ale jistě se blíží mistrovství světa v Kataru. Komu budeš fandit, kdo vyhraje, jaká reprezentace naopak vyhoří a kdo bude černým koněm turnaje?
Myslím, že vyhoří Anglie a vyhraje Brazílie. Nejvíce to asi přeju Argentině s Messim. Černý kůň bude Portugalsko.
České kluby v Evropě nezanechaly takovou stopu, jak se očekávalo. Jak bys vystupování Plzně, Slavie a Slovácko zhodnotil?
Od Plzně vzhledem k těžkému losu nešlo čekat víc, než jen účast. Zklamáním je pro mě letos v Evropě Slavia, každý den ale není posvícení.
Nedavno proběhl los Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Kdo myslíš, že bude z dvojic PSG vs Bayern a Real vs Liverpool úspěšnější? A jak dopadne dvojzápas v Evropské lize mezi Barcelonou a Manchesterem United?
Letos si myslím, že PSG postoupí přes Bayern a Real přes Liverpool, který letos nemá vůbec dobrou sezónu. Barcelona s Lewou na hrotu Manchester United s přehledem vyřadí.
Odbočíme od fotbalu. Blíží se prezidentské volby. Kdo má podle tebe největší šance na vítězství a koho by sis ty sám přál za nového prezidenta?
Bude to nejspíš vyrovnané do posledního hlasu ve druhém kole. Já sám mám tři adepty, mezi kterými jsem se ještě finálně nerozhodl. Nicméně vím na 110 %, koho tam určitě nechci…
Otázka z kabiny: Dokázal by sis do budoucna představit, že bys hrál za jiný tým než za Spartu Lužná, kde je v kabině tak skvělá parta?
Upřímně mě to nikdy ani nenapadlo. Není k tomu vůbec žádný důvod, od mala jsem Lužeňák, máme super partu, s několika klukama spolu hrajeme už od přípravky a klape nám to i mimo hřiště.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.