ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 1.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Rozhovor nám poskytl Martin Sklenařík z Krnova.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak vy sám byste hodnotil svůj výkon? A kde byste ještě najít nějaké rezervy?
Děkuji moc. První poločas jsem s výkonem nebyl úplně spokojený, kromě pár nahrávek a gólového zakončení ke konci jsem se do hry moc nedostal. Druhý poločas jsem byl více aktivní a vyplatilo se. (smích)
Tým vyhrál vysoko nad Hošticemi. Takže tady panuje asi stoprocentní spokojenost. Nebo lze něco výkonu vytknout?
Určitě panuje spokojenost i trenér Lhotka nám poděkoval a ocenil přístup k zápasu. Byly to důležité body vzhledem k postavení v tabulce. A v každém zápase je co zlepšovat.
Výhra o devět branek je výmluvná. Jaký průběh měl zápas?
Před zápasem jsme věděli o kvalitách soupeře a nečekali jsme tak jednoznačný průběh. Už první poločas bylo rozhodnuto, když si na poslední zápas za Krnov udělal v Hošticích svou menší exhibici Holčis. Jeho pět branek udělalo z druhého poločasu jen povinnost odehrát ho s klidem a pokud možno neinkasovat. Góly navíc už byly jen třešničky za nasazení až do konce.
Vy jste vsítil čtyři branky. Zkuste je našim čtenářům popsat.
První padla koncem prvního poločasu, kdy jsem dostal balón zprava, sekl jsem ho do středu a obstřeloval přes obránce na zadní tyč. Na druhý gól jsem dostal od Holčise přihrávku v šestnáctce rovnou na střelu na zadní tyč, jak se říká na uklizení. Třetí přišel po centru z levé strany, kdy zatáhl míč po lajně Tonda Lyčka a poslal ho obloukem na penaltu a já jen sklepával do brány. A poslední, tomu jsme se smáli ještě dlouho, to když se dostal s odraženým balónem před gólmana Vacloš, ale nenašel v sobě odvahu na zakončení a raději mi nahrál a já jen doklepával do prázdné.
Vy jste nastoupil až do posledních dvou zápasů béčka. Kdo vás požádal o pomoc? Museli vás dlouho přemlouvat, abyste nastoupil, když sezóna divizního áčka už skončila?
Byl jsem požádán trenérem Lhotkou. Přemlouvat mě nemuseli, A tým už zápas neměl, tak jsem byl rád, že si můžu jít zahrát.
Jste hráčem áčka. Jak jste spokojen s podzimním účinkováním obou týmů v soutěžích?
U A týmu jsem spokojen s umístěním a s nasbíranými body, nikdo nečekal, že jich tolik uděláme. B týmu se začátek sezóny nevydařil, ale nakonec přezimovat na 9. místě není špatný výsledek a doufám, že na jaře se bude tým posouvat v tabulce pouze nahoru.
Jak moc se těšíte na zimní přestávku? Jak se budete udržovat v kondici?
Na zimní přestávku se moc těším, divizní soutěž je tvrdá a náročná a je třeba zregenerovat a dát tělu zasloužený odpočinek. Nejsem úplně typ fotbalisty, co by se udržoval v kondici a většinou to doháním až začátkem zimní přípravy.
Pojďme k vám. V kolika letech jste začínal s fotbalem? Kdo vás k němu přivedl? A jak se dál vaše kariéra vyvíjela, a kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal asi kolem 8 let, vyrůstal jsem ve fotbalové rodině, takže lásku k fotbalu jsem podědil po otci. Kariéra nebyla nijak valná, ale za dobu kdy hraju jsem vystřídal hodně klubů. V žácích to byl Jindřichov, kde jsem začínal, poté Město Albrechtice, FK Krnov a v mužském věku přišlo hostování v TJ Zlaté Hory, FK Kylešovice, SC Pustá Polom, TJ Břidličná a návrat do FK KRNOV.
Prošel jste docela hodně kluby. Kde jste se cítil nejvíce spokojen, a proč?
Nejvíce spokojen je těžké říct, ale rád vzpomínám na hostování ve Zlatých Horách, kde byla super parta kluků i lidí, kteří tam fotbal podporovali. A nemůžu vynechat rodný Jindřichov, kde mám kamarády, se kterými jsem začínal a hlavně největší podporu rodiny a přátel. Stále od nich slyším, že už je čas, abych se vrátil. (smích)
Jaký je váš nejlepší okamžik spjatý s fotbalem?
Silných okamžiků bylo více, ale vždy jsem rád nastupoval v jednom týmu s mým bratrem.
Blíží se Vánoce. Už máte nakoupené dárky, nebo jste ten typ, který to vše nechává na poslední chvíli?
Dárky?? Ne, zatím nemám ani jeden a jsem ten typ, co je vybere poslední týden a nakoupí je všechny najednou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.