Korenčík: Nálada není nejlepší. Chceme zachránit 1. A třídu, což znamená tvrdou zimní přípravu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Filip Korenčík. Kapitán hradecké Lokomotivy, která v podzimní části sezony výsledkově tápe.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, titul Hráč kola jsi vyhrál za vítězné utkání s Třebší. Velmi důležité body...
Určitě důležité a hlavně zasloužené. Každý zápas v této situaci pro nás bude ten nejdůležitější a je potřeba sbírat body doma i venku. Snad zlepšíme hru a organizaci do jarní části, která pro nás bude klíčová.
Co rozhodlo o vaší výhře?
Asi už konečně lepší psychické nastavení. Poslední tři kola se nám začalo herně dařit, i když v Trutnově jsme si body neodvezli. Konečně byla na všech vidět větší chuť, zdravá agresivita a přidala se k tomu fotbalovost. Vše toto nám od začátku podzimní části chybělo.
Lokomotivě se na podzim výsledkově nedaří. Čím to?
Myslím si, že nám právě chyběla ta zdravá agresivita a bojovnost. Hodně zápasů jsme nezvládali díky osobní nedisciplinovanosti a bylo to z naší strany až moc ustrašené a bez soubojů. Toto nás vlastně provázelo i na jaře sezóny předchozí. Poslední tři zápasy se to změnilo, takto bych si představoval, abychom hráli a byli důstojnou součástí 1. A. třídy.
Je v kabině cítit nervozita?
Tak nálada nejlepší určitě není. Asi jsme si všichni tu herní nepohodu drželi v hlavách a v mnoha zápasech se to projevilo, kdy jsme nedosáhli na body i s týmy, kde jsme byli jasně lepší. Za mě nemáme být proč nervózní, fotbal na této úrovni hrajeme zadarmo a stačí jen k zápasům přistupovat jako v posledním kole s Třebší. Zda to bude stačit na konci sezóny, to se uvidí.
Ty jsi vstřelil proti Třebši dvě branky a měl lví podíl na výhře. Těší branky o to více?
Poslední zápasy už jsme chtěli něco změnit a přeskupili jsme řady, nyní jsem nastoupil v útoku a byla to pro mě příjemná změna. Branky to nebyly sice hezké, ale stál jsem tam, kde jsem stát měl. Nicméně v naší situaci si nemůžeme vybírat, je potřeba to tam dotlačit čímkoli.
Jsi spíše sváteční střelec. Proběhly nějaké pozápasové oslavy?
Oslavy moc v naší situaci neprobíhají, ale za každý gól jsem rád. Je pravda, že jsem poslední rok hrál pravidelně na pozici stopera. Změna pro mě nebyla jednoduchá, jelikož jsem dříve hrál v záloze a měl jsem spíše ofenzivní úkoly. Hodně prohraných zápasů beru samozřejmě i na sebe, jelikož nejsem úplně vhodný typ na organizaci obrany.
Jaké jsou cíle Lokomotivy letos?
Celkově samozřejmě zachránit A třídu, což znamená tvrdou zimní přípravu. Myslím si, že náš tým na tuto soutěž určitě má.
Proběhnou přes zimu nějaké posily? Uvítal bys novice?
Určitě bude nutno na pár pozicích posílit, v této době je ovšem těžké někoho sehnat, a o to víc to jde hůře, když hrajeme konec tabulky A třídy.
Co tvůj vztah ke klubu? Plánuješ zde setrvat?
Vztah k Lokádě mám jedině kladný, parta lidí je tu i včetně B týmu super. To, co bude dále, si určitě vyhodnotíme na rozlučce po posledním kole podzimní části. Po podzimu si toho máme určitě hodně co říct.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.