Hořický Jiří Šedivý: Strůjcem obratu byl celý mančaft, který ve druhé půli zahrál skvěle a ocenění by si zasloužili všichni zúčastnění!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 13. kole krajského přeboru a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejvíce hlasů obdržel Jiří Šedivý z Hořic, který se o víkendu dvakrát gólově prosadil a jeho tým v domácím utkání otočil výsledek proti Jaroměři z poločasových 0:2 na 3:2. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu se vám podařilo otočit zápas proti Jaroměři. Můžeš nám ho zhodnotit?
V nekompletní sestavě navíc proti silné Jaroměři jsme šli do zápasu s vědomím, že nás čeká před domácím obecenstvem těžká šichta. To se samozřejmě od prvních minut potvrdilo. Soupeř byl agresivnější a rychle nás dostupoval, to nám dělalo velké problémy v rozehrávce. Až cca po 30 minutách se nám povedlo hru se soupeřem srovnat a vytvořit si i pár zajímavých situací. I tak jsme do poločasu inkasovali z mého pohledu dvě laciné branky. Ze začátku druhé půle mám pocit, že soupeř polevil v aktivitě a náš brzký kontaktní gól nás posadil na koně. Nakonec se nám i přes územní převahu soupeře povedlo zápas otočit.
Co proběhlo v kabině o poločase? Byla bouřka?
Co se týče poločasového rozhovoru v kabině, tak žádná bouřka neproběhla, ta totiž probíhala většinu času první půle přímo na hřišti (směje se). V kabině jsme si řekli pouze, že za stavu 0:2 už nemáme co ztratit a zkusíme se v druhé půli poprat o lepší výsledek.
Ty sám jsi byl hlavním strůjcem obratu, když jsi vstřelil dvě branky. Kdy se ti něco podobného povedlo?
Nejprve bych chtěl podotknout, že já sám jsem strůjcem nebyl. Strůjcem obratu byl celý mančaft, který ve druhé půli zahrál skvěle a ocenění by si zasloužili všichni zúčastnění! To, že se mi povedlo dvakrát vsítit, je pro mě osobně jen třešnička na dortu. Co se týká toho, kdy se mi něco podobného naposledy povedlo, to bych těžko vzpomínal. Jelikož jsem vždy paběrkoval mezi A a B mužstvem, tak samozřejmě za B tým se mi občas pár gólů v zápase povedlo vstřelit. Za A tým pokud si dobře pamatuji, tak v zápase proti Bělohradu, ale to už je pár let a troufám si tvrdit, že někteří dnešní spoluhráči v té době hráli ještě za přípravku (směje se)
Hořice jsou zatím na sedmém místě s dvaceti body. Panuje v tomto směru spokojenost?
Myslím, že zatím ano. Pokud se podíváme na první šestku, je tam samozřejmě velká kvalita kádru všech týmů. Naším cílem na začátku sezóny bylo se pohybovat v klidných vodách a neřešit v posledních kolech záchranu. Uvidíme však, jaký bude kádr po zimní přestávce. Pokud vydrží, zkusíme pohlížet ještě výše a třeba i potrápit první pětku (dodává s úsměvem).
Z šesti domácích zápasů jste vyhráli pět za tři body. Stává se z Gothardu nedobytná tvrz?
Určitě ano. Velké hřiště s krásným trávníkem, který na Gothardě máme, nám pro naši hru vyhovuje. Navíc nás na domácích zápasech vždy ženou fanoušci, kteří chodí v poměrně velkých počtech, což jako tým oceňujeme. Takže je doma vždy vysoká motivace uhrát dobrý výsledek a pro každého soupeře jsme a budeme v Hořicích těžkým protivníkem.
Na venkovních hřištích se vám moc nedaří (5 bodů z venku). Čím to může být?
Úplně nedokážu říct, do venkovních zápasů jdeme občas až s moc velkým respektem a také mi přijde, že nám ve venkovních zápasech chybí nasazení, které nás v domácím zápasech zdobí. Když k tomu připojíme některé smolně nedotažené zápasy. Vychází z toho tento počet bodů a je to určitě téma, na které se potřebujeme zaměřit a řešit.
V dalším kole zajíždíte do Dobrušky. Jaký zápas očekáváš?
Samozřejmě velmi obtížný. Dobruška je, obzvláště v domácím prostředí, těžkým soupeřem. My však věříme, že potvrdíme dobrý výkon z druhé půle s Jaroměří a body z Dobrušky odvezeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.