Dokopná je vždy pořádná jízda, jsme skvělá parta, která si rozumí i mimo hřiště, říká Petr Kotek

Zápas v Zavidově se Jesenici povedl a zcela zaslouženě odjížděla s vysokým vítězstvím. Gólem ani asistencí se na výhře hráč kola nepodílel, ale svým neúnavným výkonem ano. Petra Kotka bylo plné hřiště, jezdil nahoru dolů a zcela zaslouženě se jeho jméno objevilo v sestavě kola, kterou ovládl. S hráčem kola nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas v Zavidově se Jesenici povedl a i když jste se nezapsal na střeleckou listinu, pod šestigólové vítězství jste se podepsal velmi dobrým výkonem. Co bylo příčinou tak vysoké výhry?
Ze začátku zápasu měl Zavidov dvě loženky na vstřelení branky, naštěstí se tak nestalo. A jak se říká, nedáš - dostaneš. V první půli jsme vyhráli rozdílem branky a druhý poločas byl čistě v naší režii, tedy až na darovanou penaltu. Mimo jiné se o výhru hlavně postaral výborně hrající Petr John a Vít Fiala.
Do konce podzimní části zbývají dva zápasy, ve kterých vás čeká rozjetý Řevničov a Městečko. Co od těchto dvou zápasů očekáváte? Přeci jen Řevničov se zvedá a Městečko je ve svém prostředí velmi těžkým soupeřem...
Řevničov si myslím doma porazíme, bohužel nebudu moct přispět svojí účastí a na Městečko se vždy těším. Hrají pěkný fotbal, navíc to bude zápas před dokopnou.
Aktuálně jste na sedmém místě. Co chybí k tomu, aby byla Jesenice o pár příček výš?
Určitě nás mrzí ztracené body s Čistou, která v poslední minutě vyrovnala. Další zápasy blbec byly proti Olešné a Kněževsi, tam byla další ztráta. Hodně to závisí na tom, jak se sejdeme na zápas. Na jaře mákneme a věřím, že budeme hrát o lepší umístění.
Co říkáte na podzimní jízdu nováčka ze Mšeckých Žehrovic, který vévodí okresnímu přeboru?
Moc nemohu hodnotit, měl jsem šichtu, takže jsem proti nim nehrál. Držím palce, ať se jim takhle daří i nadále.
Blíží se dokopná, na kterou se určitě všichni v kabině těší. Bude to velká divočina? Práskněte, kdo za to vezme nejvíce a kdo raději uteče domů k manželce či přítelkyni...
Dokopná je vždy pořádná jízda, jsme skvělá parta, která si rozumí i mimo hřiště. Kluci vždy vymyslí nějaké to zpestření - soutěž. V hlavní režii je většinou náš vůdce Petr John, Kuba John nebo Michal Pacourek a největší držák je Jaroslav Mutínský.
Kdo je vaším fotbalovým vzorem a jakého fotbalistu aktuálně nejvíce obdivujete v české nejvyšší soutěži a na evropské scéně?
Nemám žádný fotbalový vzor. Na obrazovce fotbal moc nesleduji, takže nikoho.
Komu fandíte v české nejvyšší fotbalové soutěži?
Asi nejvíce z českých týmů fandím Slavii.
Pomalu ale jistě se blíží mistrovství světa v Kataru. Komu budete fandit, kdo vyhraje, jaká reprezentace naopak vyhoří a kdo bude černým koněm turnaje?
MS nabídne skvělý fotbal, určitě si čas najdu na shlédnutí několika zápasů. Za mě velkou šanci mají Španělé, Brazilci nebo Senegal. Kdo vyhoří si netroufám říct, necháme se překvapit.
České kluby v Evropě nezanechaly takovou stopu, jak se očekávalo. Jak byste vystupování Plzně, Slavie a Slovácko zhodnotil?
Plzeň měla šíleně těžkou skupinu na to uhrát nějaký bod. Na druhou stranu měla velmi atraktivní soupeře z pohledu diváků. Kdyby urvali jedno vítězství, bylo by to veselejší. Slavia mě zklamala, ta měla jasně postoupit.
Otázka z kabiny: Udržíš si výkonnost i do dalších zápasů?
Já doufám, že jo. Říkám ale, že jedinec toho moc nezmůže. Důležitá je parta, kolektiv a spoluhráči.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.