ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Rozhovor jsme vedli s Ondřejem Bartoníčkem z Lichnova.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co tým, byl jste z jeho výkonem spokojený? Co vám chybělo ke stoprocentní spokojenosti?
S výkonem týmu jsem maximálně spokojený. Vždy je co zlepšovat, ale máme tři body z těžkého zápasu s kvalitním soupeřem, bez obdržené branky, takže panuje spokojenost.
Porazili jste Vítkov. S jakou taktikou jste na něj vyrukovali?
Určitě jsme nechtěli hrát žádného zanďoura, to nechceme nikdy. Snažíme se hrát kombinačně už od obrany, ne vždy se to daří, ale pokoušíme se o to. Občas je potřeba hrát i jednoduše, ale chceme si fotbal užívat a bavit se jím.
Vítkov jste porazil o dva góly. Jako to byl vlastně zápas?
V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas s nějakými šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase jsme byli lepší tým, byli jsme více na míči a byli jsme nebezpeční. Po první brance jsme se trefili znovu a veřili jsme, že už to udržíme, měli jsme i další příležitosti. Musím ale říct, že kdyby soupeř v závěru snížil, asi by to bylo ještě drama.
Vy jste se nachomýtl k oběma brankám. Popište naši čtenářům obě situace.
U prvního gólu jsem se nestihl vrátit a zůstal viset za obránci a po pěkné kombinaci jsem doklepl míč do prázdné brány. A druhou situaci si už nevybavuji, protože jsem byl v kyslíkové krizi. Ale střela Patrika krásně zapadla do kasy.
Co považujete za klíčové v tomto zápase, že jste Vítkov dokázali nakonec porazit?
Určitě to, že jsme hráli celý zápas v dobrém tempu a bojovali o každý balón. A hlavně, že nám skvěle hrála obrana a podržel nás opět i brankář.
Lichnov je v klidném středu tabulky. Panuje spokojenost s podzimním účinkováním?
Trenér říkal, že chce jít na postup, takže je asi zklamaný, že nejsme do první trojky (smích). Ale teď vážně. Jsme spokojeni, máme nahrané nějaké body a hlavně jsme asi v žádném zápase, kromě Bruntálu, herně nepropadli. Užíváme si první sezónu v kraji.
Zkuste se trošku představit a popsat nám vaši kariéru.
Moje kariéra je jednoduchá. Začal jsem v Lichnově a přes krnovskou mládež jsem se dostal do Města Albrechtic, kde jsem hrál skoro 6 let divizi. Poté jsem přestoupil zpět do FK Krnov a tam hrál 13 let, převážně krajský přebor, ale byli tam i roční divizní epizody.
V létě jste ještě s Krnovem postoupil do divize. Nelákalo vás si ještě tuto soutěž zahrát?
Lákalo mě to samozřejmě, ale po zralé úvaze jsem se rozhodl skončit. Myslím, že to byla správná volba ve vhodnou dobu. Krnov samozřejmě sleduji a fandím mu. Tímto bych chtěl klukům pogratulovat k podzimní části v Divizi, protože se jim dařilo skvěle.
Pak jste přestoupil do Lichnova. Proč jste si vybral tento klub a jak jste spokojen s touto volbou?
V Lichnově jsem s fotbalem začal a vyrůstal jsem tady, proto tahle volba. A hodně to ovlivnil trenér Martin Šlapák, můj dobrý kamarád. Jsem rád, že v Lichnově můžu hrát, je tady skvělá parta a dobří spoluhráči, skvělé vedení, výborní fanoušci a pořád otevřený bufet. Jsem maximálně spokojený.
Jak se těšíte na zimní přestávku a jak se budete udržovat ve formě přes zimu?
Zimní přestávka je dlouhá a samotná příprava vždy náročná. Je potřeba si odpočinout a doléčit šrámy a pustit se opět do přípravy. Já osobně se občas proběhnu, pravidelně jednou týdně chodím na sálovku, zakončenou tiskovkou, takže jsem v pohybu pořád.
Máte přezdívku Mally. Jakým způsobem tato přezdívka vznikla a kdo jí vymyslel?
Tuhle přezdívku vymyslel nějaký kreativní jedinec, protože vůbec nevím podle čeho se řídil. Myslím, že ji vymyslel Mirek Petr a druhé L přidal Zbyněk Blažčík. Už to ke mně prostě patří. Nakonec bych chtěl poděkovat všem, co pro mě hlasovali a hlavně trenérovi, že mě protekčně protlačil jako hráče zápasu, díky trenére.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.