Palma: Rád bych pravidelně nastupoval za "A" tým a pomohl mu k postupu do divize

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Michal Palma. Mladý krajní hráč, který nastupuje jak za A tým tak za B tým hradecké Třebše. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, titul Hráč kola jsi vyhrál díky povedenému zápasu v Novém Městě nad Metují, kde jste vyhráli 3:1. Jaký to byl zápas?
Zápas se nevyvíjel podle našich představ, ale skvělým týmovým výkonem v druhé půli se nám podařilo zápas převrátit v náš prospěch. V kabině jsme si řekli, že nedostaneme rychlého gól a necháme na hřišti vše. To se nám bohužel nepodařilo přenést do zápasu a hned na úvod utkání jsme nešťastně inkasovali z volného přímého kopu. Měli jsme pár náznaků, ale nic, co by vážně ohrozilo brankáře protějšího týmu. O poločasové pauze jsme si v kabině opět řekli, jak to budeme chtít hrát, a tentokrát se nám to podařilo převést na hřišti. Zlepšili jsme pohyb, důraznost, přesnost, začali si vypracovávat šance a v 71. minutě se nám podařilo srovnat výsledek. Do konce základní hrací doby se nám podařilo rozvlnit soupeřovu síť ještě dvakrát. A tak jsme si z Nového Města odvezli důležité a zasloužené tři body.
Výsledek jste museli otáčet, je výhra o to cennější?
Řekl bych, že ano. V prvním poločase se nám moc nedařilo v útočné fázi. Akce jsme zbytečně uspěchávali, kazili finální přihrávky. V druhé půli se naše hra zlepšila ve všech aspektech. Byli jsme na balónu, zpřesnili hru a začali se dostávat do šancí. Už tomu chyběl jen gól. Poté, co jsme poprvé dokázali překonat domácího brankáře a srovnat výsledek na 1:1, nás to nakoplo a věděli jsme, že můžeme zápas dotáhnout do vítězného konce. Nepřestali jsme, byli jsme při chuti a na tempu jsme ještě trochu přidali. O konečném výsledku jsme rozhodli až v poslední dvacetiminutovce. Na hřišti jsme nechali všechno a svým nasazením otočili zápas v náš prospěch. Výhra byla o to cennější.
Ty jsi podal výborný výkon.
Jsem velmi rád, že se mi zápas takto vydařil a pomohl jsem tímto týmu k bodovému zisku. Hřiště bylo veliké, i přes to se mi dařilo vyplňovat střed hřiště, sbírat odražené míče, vyvážet balóny na útočící polovinu. Svůj výkon jsem završil asistencí u prvního gólu. Zápas jsem si velmi užil a doufám, že takových zápasů bude víc a víc.
Nastupuješ i za A tým, jak bereš svoji pozici?
Nerozlišuju, jestli se jedná o A-tým nebo B-tým. Rád pomáhám týmu, který mě zrovna potřebuje. Ne pokaždé se mi to povede, ale snažím se na hřišti nechat vše, co je v mých silách, abychom dotáhli zápas do vítězného konce.
Jak dlouho působíš v Třebši a co pro tebe klub znamená?
Momentálně je to pro mě pátá sezóna v klubu. Do Třebše jsem přišel s cílem pravidelně nastupovat do zápasů, nasbírat zápasovou praxi, hrát fotbal především pro radost a trochu fotbalově povyrůst. Poznal jsem tady skvělou partu a těším se na každý trénink, zápas. Kolektiv, který teďka mám, je podle mě ten hlavní důvod, proč mě fotbal tolik baví.
Jak vidíš cíle A i B týmu letos?
B-tým je nováčkem v 1. A třídě a jako cíl vnímám po konci sezóny umístění na prostředních příčkách tabulky, ideálně horní polovina tabulky, ale do konce je ještě daleko. S A-týmem bych rád zakončil sezónu na předních pozicích, v ideálním případě postoupit do divize a vyzkoušet si sezónu v divizi.
Co tvoje fotbalové ambice?
Rád bych v budoucích letech pravidelně nastupoval v základní sestavě A-týmu. Rád bych pomohl týmu a postoupil do divize. Moc rád bych si vyzkoušel sezónu v divizi. Hlavní pro mě ovšem bude, když mi můj zdravotní stav dovolí nastupovat do utkání. V posledním roce jsem byl dlouhou dobu zraněný a mohl jsem tým podporovat pouze z hlediště, což nebylo úplně to, co bych si přál. Snad to v Třebši dotáhnu až do staré gardy.
Jak ses k fotbalu dostal a jaké s ním máš plány?
Fotbal hraju už od svého dětství, poprvé jsem na tréninky začal chodit v pěti letech. Fotbal mě velmi nadchnul a věnoval jsem mu celé dětství. Moje plány do budoucna jsou velmi jednoduché. Rád bych ve fotbale pokračoval, do té doby, dokud to jen bude možné. Mám ještě mnohé co vylepšovat a doufám, že mi to moje zdraví dovolí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.