ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 11.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor jsme vedli s Markem Havlíčkem z Krnova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste byl spokojen se svým výkonem a kde ještě hledat rezervy?
Díky. S výkonem jsem docela spokojen, jelikož jsem dal branku a zvítězili jsme. Kdo byl na zápase, musel vidět, že rezervy byly téměř všude (smích).
Vyhráli jste o jednu branku nad poslední Hlavnici. Panuje tedy spokojenost spíše s výsledkem nebo i s výkonem?
Spokojenost nepanuje jak s výkonem, tak ani s výsledkem. Takové zápasy musíme zvládat s jednoznačnějším rozdílem, a ne se strachovat o vítězství až do poslední minuty
Jaký to byl zápas? Popište jeho průběh.
Šlo o důležitý zápas, jelikož hrál poslední s předposledním a my jsme potřebovali zvítězit a odlepit se ode dna tabulky. Zpočátku utkání jsme měli tlak, bohužel jsme nedokázali vstřelit branku díky špatné finální fázi. Hosté z Hlavnice udeřili z ojedinělého brejku, naštěstí se nám podařilo vstřelit „šatňáka“ a v druhém poločase vývoj utkání otočit na naši stranu, a to jsme ještě neproměnili pokutový kop, který Venca Tomášek kopl prachbídně.
Vy sám jste vstřelil výstavní gól. Věděl jste hned, kam míč kopnete? Byl jste určen na exekuci přímého kopu?
Ano věděl, protože jak by řekl Kuba Řeháček (Bača), na druhou stranu to ani kopat neumím (smích). Na exekuci přímého kopu jsem určen nebyl, ale když jsem viděl, jak Holčis kopl první tři trestné kopy někam do zahrad (smích), tak už jsem se na to nemohl dívat. Vzal jsem si míč a trefil to do vinklu.
Povedl se vám v kariéře takový pěkný gól, popřípadě kdy?
Pár takových gólů jsem vstřelil v dorostu a žácích. Teď máme v kabině jiné exekutory k tomu určené, takže si toho moc nekopnu, ale to by se teď mělo změnit (smích).
Krnov v sezóně nasbíral zatím sedm bodů. S tím asi spokojenost nepanuje. Kde hledat příčiny takového nelichotivého stavu? Kolik byste chtěli nastřádat do konce podzimu bodů?
Bodů jsme čekali rozhodně více, bohužel jsme prospali začátek soutěže. Teď už jsme na vlně a držíme šňůru tří zápasů bez prohry. Příčiny bych viděl v tom, že někteří moc netrénují, nepřipravují se ani individuálně a měli by si sáhnout do svědomí. Dokonce podzimu bychom chtěli uhrát 13 bodů, díval jsem se na los a je to reálné.
Vy jste hráč áčka. Jak dlouho před zápasem jste se dozvěděl, že nastoupíte proti Hlavnici a budete hrát v neděli i proti Slavkovu?
V pátek na tréninku se mě trenér ptal, jestli bych nemohl jít pomoct „béčku“, že nemají stopera, neváhal jsem ani vteřinku (přítelkyně měla obrovskou radost). Proti Slavkovu nejspíš hrát nebudu, protože v tu dobu hraje doma i „áčko“, ale záleží na trenérovi, jaká bude nominačka a jestli se do ní vlezu.
Jak jste naopak spokojený s působením vašeho áčka v divizi? A jaké tam máte ambice?
S působením áčka v divizi jsem poměrně spokojený, máme zatím 16 bodů a hrajeme klidný střed tabulky. Kdybychom lépe zvládli zápas s Bruntálem, který se momentálně krčí na chvostu, a kdybych nezazdil tutovku v Polance, mohli jsme být na dostřel první Karviné. Ambice vedení jsou hrát klidný střed tabulky a vyhnout se boji o sestup, ovšem ambice Nika Truplera a mé jsou postoupit do MSFL a pak už můžeme klidně ukončit kariéru (smích).
Popište čtenářům vaší kariéru. V jakém klubu jste se cítil nejlépe?
Jsem odchovancem krnovského fotbalu, kde hraji skoro celý život. Na hostování jsem byl pouze půl roku v Bruntále, kde jsme tenkrát vykopali postup do přeboru a druhé mé hostování bylo také půlroční, a to v Moravské Třebové, kde jsme také bojovali o postup. Nejlépe se cítím doma v Krnově, kde máme nejvyšší divácké návštěvy široko daleko.
Čeho byste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout? Jaký byl váš nejlepší okamžik ve fotbale?
Kopnout si ještě s Ondrou Bartoníčkem, ale ten už je jednou nohou ve fotbalovém důchodu (smích). Nejlepší okamžiky byly první dva v dorostu, kdy jsme málem vyhráli moravskoslezskou divizi, tenkrát se sešla výborná parta, která táhla za jeden provaz. V kabině tomu velel Martin Šimeček, kapitán Úvalna a super kluk. A druhý nejlepší okamžik jednoznačně postup do divize, kdy jsme vyhráli s obrovským náskokem a neprohráli snad tři roky v řadě, to bylo něco neskutečného.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.