Rychtár: Jsem v Třebši spokojený a doufám, že to tu dotáhnu až do staré gardy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jiří Rychtár. Záložník Třebše, jenž dobrým výkonem a brankou pomohl k výhře nad Novým Hradcem Králové. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, jak zatím hodnotíš výsledky a výkony Třebše v 1. A třídě?
No, moc pozitivně bohužel nemohu. Myslím si, že jsme si všichni představovali, že se budeme pohybovat trochu výš v tabulce. A třída je poměrně vyrovnaná soutěž. Je to vidět i na bodových odstupech týmů, které jsou minimální. Odskočily trochu akorát týmy na předních pozicích. Nás nejvíce sráží základní dovednosti, které se nám nedaří zpřesnit jako např.: přihrávky, pohyb na hřišti, komunikace a pozdní dostupování hráčů. Všichni o tom víme, snažíme se na tom pracovat, ale do zápasu se nám to nedaří přenést. Občas lehký záchvěv, že by to mohlo být a pak přijde zbytečná ztráta a inkasovaný gól. Tým máme kvalitní, kluci z dorostu mezi nás dobře zapadli. Je určitě škoda, že nemáme na zápasy stejné sestavy, pokaždé hrajeme v jiné a ta sehranost je pak o to složitější, ale chyba není v týmovosti jako spíš v individuálních kvalitách/přístupu/koncentraci. Věřím tomu, že se to zlepší a zakončíme podzimní část v klidných vodách středu tabulky.
Kolik získaných bodů by bylo ke spokojenosti?
Přesně to nedokážu asi říct. Momentálně je ke spokojenosti daleko. Představoval bych si, že se budeme pohybovat v té horní polovině tabulky a věřím tomu, že na konci sezony to i tak bude.
Za domácí zápas s Novým Hradcem jsi vyhrál Hráče kola. Potěší to?
Většinou, když se někdo z Třebše objeví v jedenáctce kola, tak se spoluhráči a kamarádi postarají o to, aby to vyhrál (směje se). Ale potěší to.
V utkání jsi vstřelil jednu ze dvou branek. Jak moc cenná výhra to byla a jak bys utkání popsal?
Derby s Novým Hradcem je vždycky zajímavý a vypjatý zápas. Někteří hráči se vzájemně znají a bývá to tak hodně vyhecované. Jsme rádi, že jsme to zvládli a brali tři body. Pro nás velice důležité vítězství. Řekl bych, že jsme ten zápas všichni dobře odmakali. První půle byla z naší strany dobrá, od té bychom se mohli odpíchnout. Druhé půli už chyběla větší aktivita, ale zároveň jsme soupeře snad k žádné velké příležitosti nepustili, a jestli, tak nás podržel v bráně Koláč. Čekal jsem, že nás tenhle zápas nakopne, ale bohužel v následujícím zápase v Třebechovicích jsme předvedli další mizérii a lacino tak přišli o tři body.
Jak padla tvoje branka?
Dostal jsem od Farkyho balon za obranu, gólman proti mně vyběhl a já jsem balon píchnul jen vedle něho. Důležitá branka hned v úvodu utkání.
Třebeš je typická pro skvělé rodinné prostředí a partu. Jak tomu je v B týmu? Je to hlavní zbraň klubu?
V B týmu je to určitě taky tak. A tým i B tým trénujeme společně, někteří hráči chodí hrát za obě mužstva, takže ta parta kluků ve chlapech drží skvěle při sobě a vzájemně se chodíme na zápasy druhého týmu dívat a podporujeme se. I když se třeba tolik nedaří, tak po zápase společně posedíme. Neřekl bych ani zbraň jako spíš velká přednost klubu a věřím tomu, že i týmový duch nám pomůže do kvalitních týmových výkonů na hřišti.
Jak vnímáš svoji úlohu v týmu a jak vidíš svoji pozici směrem k A týmu?
Jsem tu jeden z těch starších a snažím se vždy na tréninku i na zápase odevzdat maximum a podpořit nebo poradit mladším klukům. Nejsem úplně ten typ, co v kabině zvýší hlas, od toho tam jsou zkušenější borci, soustředím se hlavně na svůj výkon. Bohužel kvůli práci nestíhám všechny tréninky ani zápasy, což mě štve/mrzí, ale s tím se nedá nic dělat. Mně samotnému ty tréninky chybí a na hřišti je to pak znát. Dokážu hrát určitě lépe a doufám, že se do té formy i tak dostanu a budu podávat lepší výkony než do teď. Trenér z A týmu už mě na pár zápasů chtěl vzít, ale vždy jsem nemohl buď kvůli práci, nebo kvůli zranění. Když to půjde, tak budu rád chodit hrát i s áčkem, ale momentálně nejdřív potřebuji podávat dobré výkony v béčku a pak se uvidí.
Co čekáš od letošní A třídy?
V A třídě se hraje dobrý fotbal se všemi týmy. Očekávám tedy hodně kvalitních zápasů i s naším přispěním. Porazit může kdokoliv kohokoliv, o tom jsme se už přesvědčili. Pevně věřím, že my se zvedneme a začneme šlapat dle našich představ.
Co pro tebe fotbal znamená? Popiš svoje začátky.
Já jsem v Třebši už od svých začátků, jinde jsem nehrál. S některými hráči jsme společně prošli všemi kategoriemi a teď hrajeme spolu v chlapech, což je skvělé. Je v tom vidět, jak to v Třebši parádně funguje. Když už někdo odchází, tak většinou do vyšší soutěže, jinak naopak spíš hráči přichází. Jsem v Třebši spokojený a doufám, že to tu dotáhnu až do staré gardy. Díky tomuto klubu mě fotbal tolik baví.
Co tvoje fotbalové ambice a plány?
To je vcelku jednoduché. Snažit se na sobě pracovat i nadále, co to půjde, dávat góly a bavit se fotbalem. K tomu všemu je potřeba být hlavně zdráv, a aby mně dobře vycházely služby v práci, což je ale vyšší moc…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.