Duspi bude mít určitě velkou radost mi udělat čárku za vítězství v sestavě kola, říká Alexandr Zikmund

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal smíchovský Alexandr Zikmund. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste hráli v Dlouhém Újezdu. Zápas nakonec skončil remízou. Jak jsi utkání viděl?
Ano jak píšeš, nakonec bohužel 1:1. Šancí bylo dost na to zápas předběžně naklonit na naší stranu, ale bohužel jsme nedokázali vsítit více gólů (viz já, kdy jsem ocinkal celou brankovou konstrukci) a poté co jsme nedokázali zareagovat hned na začátku 2. poločasu na časný protiútok soupeře a nechali si dát hloupý gól. Zápas měl pořádný náboj, ale mrzí mě že jsme si z Dlouhého Újezdu neodvezli 3 body.
Filipa Krejčího ani Václava Duspivy jsem se neptal, tak se zeptám tebe. Jak máte ohodnoceno v pokutníku vítězství v sestavě kola?
Přesnou částku nedokážu říct z hlavy (směje se), ale Duspi bude mít určitě velkou radost mi udělat čárku za vítězství v sestavě kola. (Přece jenom jsem pozadu oproti ostatním v pokutníku co se týče částek, tak to aspoň dorovnám)
V sobotu odšpuntujete 8. kolo zápasem na Bolevci, který hraje na umělce. Vy jste předposlední, Bolevec poslední. O důležitosti zápasu asi nemá cenu vůbec hovořit. Jaké jsou klíče k vašemu úspěchu?
V prvé řadě bojovnost, zodpovědnost při bránění, přímočarost a efektivita v zakončení... Nic jiného než výhru nebereme. Bez ohledu na to, jak si soupeř vede tabulkově. Vždy se snažíme hrát, jak nejlépe umíme, i když se né vždy daří.
Vy jste sice až předposlední, ale máte stejný nebo lepší rozdíl skóre než například šesté Luby, osmý Mochtín nebo devátý Horšovský Týn. Čtyři prohry a všechny o gól. Čím si to vysvětluješ?
Tým a kvalitu na to máme se rvát o pozice v první polovině tabulky. O tom jsme se přesvědčili například v Kralovicích, kdy jsme bohužel prohráli, ale soupeře jsme mačkali 3/4 zápasu a vůbec to nevypadalo, jako by jsme hráli tabulkově s 2.týmem. Zápas měl úplně jiný vývoj a takto bych tu mohl vyjmenovat další zápasy. Bohužel dostáváme mnoho zbytečných a laciných gólů z vlastních chyb a za další, vždy se nadřeme na vstřelený gól.
Ty jsi strávil pár let ve Viktorii Plzeň. Jak na toto angažmá vzpomínáš?
Mám z toho smíšené pocity. Jak ty dobré, tak i ty špatné. Byla to dobrá průprava do reálného života. Poznal jsem zde pár mega skvělých lidí/ trenérů/ kamarádů, od kterých jsem se mohl něco přiučit a vzít si něco do života. Co se týče fotbalovo-progresivní stránky, určitě jsem si zde odnesl mega hodně užitečných věcí a rozšířil si obzory v tom, jak se dále zlepšovat ve fotbale. Jinak ohledně ostatních věcí bych se nerad vyjadřoval.
Prý jsi jezdil s Markem Ztraceným po turné a dělal jsi fotografa. Jak jsi se k takové práci dostal?
Ano, nejenom fotografa, ale prvotně hlavně grafického designéra, kdy mám na starost vytváření veškerého propagačního materiálu co komunikuje s veřejností... K práci jsem se dostal, jak slepý k houslím. Prvotně mi pomohla a navedla na tuto práci bývala přítelkyně a poté to chtělo mít v zásobě pořádnou dávku štěstí, odvahy, kvality.
Jedou od té doby v kabině písničky Marka Ztraceného?
Zatím ne (smích)... nepostřehl jsem, že by to měl ve svém playlistu náš hlavní DJ Příbič.
Gól nebo asistence?
Obojí (směje se).

Autor: Michal Kořenek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 TJ Měcholupy 8 29:11 19
2 FC Rokycany B 7 25:10 19
3 TJ Dobřany 8 19:15 17
4 SK Smíchov Plzeň 8 16:12 16
5 TJ Košutka Plzeň 7 26:11 14

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Pavel Javorský 8
2 Jiří Matějka 8
3 Patrik Matula 7
4 Jan Boček 7
5 Dominik Donate 7

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jan Voráč st. 33 68,8% 1
2 Ondřej Pondělík 31 64,6% 1
3 Jaroslav Rajt 31 67,4% 1
4 Radek Hruška 30 62,5% 1
5 Petr Čech 30 62,5% 0

Zobrazit celou tabulku