Daniel Tesař: Mým snem je zahrát si vyšší soutěž jako hráč Třebše a udělám proto vše, co bude v mých silách

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole krajského přeboru a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Opora hradecké Třebše Daniel Tesař se stal vítězem ankety a redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste vyhráli nad Červeným Kostelcem, tak jak těžké utkání to bylo? 
Do zápasu jsme šli s tím, že už musíme vyhrát, protože začátek soutěže se nám vůbec nepovedl. Bohužel jsme, jak už je poslední dobou naším zvykem, rychle inkasovali. Soupeř hned po vstřelené brance začal hru zdržovat a nikam se nehrnul. Naštěstí jsme jako tým v hlavách vydrželi a do poločasu stihli vyrovnat. Pak už jsem věděl, že utkání otočíme a zvítězíme.
V dalším kole zajíždíte do Rychnova, který měl velmi povedený vstup do soutěže. Jaké utkání tam očekáváš? 
Ano, Rychnov má výborný vstup do nové sezóny. Poslední dva zápasy jsme s nimi prohráli a máme jim tak co vracet. Mají velikou ofenzivní sílu, kterou když se nám povede eliminovat, tak jsme schopní body odvést. Jinak očekávám velmi bojovné utkání.
V minulém roce váš "B" tým postoupil do do 1. A třídy. Vidíš v tom i pozitivum pro "A" tým? 
Určitě to pozitiva má. Kluci si to zaslouženě vyhráli a mají možnost si zahrát vyšší soutěž. Fotbalově jim to určitě pomůže. Zároveň to ale odráží super práci celého klubu. Přece jenom, který tým má dva mužské týmy ve dvou sousedících soutěžích?
Jsi opora a odchovanec Třebše, ale lákalo tě někdy vyzkoušet si zahrát za jiný klub? 
Spíš je otázka, jestli by někoho vůbec lákalo vyzkoušet mě (směje se). Mým snem ale stále je si vyšší soutěž zahrát jako hráč Třebše. A udělám proto vše, co bude v mých silách. Věřím, že by se to jednou mohlo povést.
Za svou kariéru jsi jistě potkal řadu trenérů. Je některý pod kterým se ti hrálo obzvláště dobře nebo na tebe měl největší vliv? 
Nechci jmenovat jen jednoho, protože jich bylo víc. Jako první mě napadne pan Cach, který mi dal šanci i jako "dřevákovi", který uměl opravdu jen běhat. V dorostu hlavně Pavol Mizerík, který mě neuvěřitelně posunul, za to jsem mu velice vděčný. Pak také Václav Munzar, který mi už od patnácti let dával velice často šanci v našem "B" týmu. To mě neskutečně připravilo na dospělý fotbal a přechod do něj mi to velice usnadnilo. Pak můj první trenér v "A" týmu, pan Mrkvička. Někdo, kdo mě do teď vždycky rád, ale fér, zkritizuje. A občas možná pochválí. A jako poslední náš současný trenér Petr Kincl, který nás všechny stále dokáže někam posunout.
Máš nějaký oblíbený fotbalový klub nebo hráče, co sleduješ? 
Oblíbené kluby mám dva, Real Madrid a Tottenham. Nejoblíbenější hráč bude určitě Gareth Bale, miloval jsem tu jeho neuvěřitelnou rychlost a střelbu z dálky.
V sobotu hraje česká reprezentace s Portugalskem. Jak myslíš, že zápas dopadne?
Bude to těžká prověrka a pokud se nám povede urvat alespoň bod, tak to bude super.
Profil hráče: Daniel Tesař
Kariéra:
Sokol Třebeš
Věk:
26 let
Pozice:
Obránce
Číslo dresu:
2

Autor: David Drozd

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.