Opravdovým a nejenom fotbalovým vzorem je můj otec Petr Distel a můj zesnulý strýc František Distel, říká hráč kola Matěj Distel

Přinášíme vám rozhovor s Matějem Distelem z FK Dačice.

 

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Překvapila Vás nominace a následné vítězství?
Děkuji. Nominace mě velmi překvapila, jelikož místo mě tam mohl být celý náš tým, každý by si to bezpochyby zasloužil. Za vítězství jsem velmi rád a vážím si toho.
Na domácí půdě jste porazili nováčky z Mladé Vožice 3:0, jak hodnotíte tento zápas z Vašeho pohledu?
Jednalo se o náš první domácí zápas v nové sezóně, šlo znát, že jsme byli malinko nervózní, ale podařilo se nám velmi brzo vstřelit branku a to nám pomohlo. Poté se hrál docela vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách, ale více ze hry jsme měli my. V druhém poločase se mi po krásné přihrávce od Rosti podařilo vstřelit branku na 2:0 a po chvilce se trefil i náš střelecký kanonýr Robin Štolba z přímého kopu. Dokázali jsme uspět společným nasazením a vytrvalostí.
Naopak v minulém kole jste utržili první prohru s Meteorem. Toto utkání hodnotíte jak?
Věděli jsme, jak kvalitní a mladý tým má Meteor, tudíž jsme očekávali, že to bude velmi těžké utkání a to se nám naplnilo. První poločas jsme začali aktivněji my, podařilo se nám vybudovat pár šancí, které bohužel neskončily gólem a naopak hostům se skórovat podařilo. Naštěstí jsme dali do ,,kabin'' krásnou branku v podání Vacka. Druhý poločas začali aktivněji domácí a po našich individuálních chybách jsme si bohužel neodvezli ani bod. Chtěl bych vyzdvihnout nasazení obou týmu, všichni na hřišti do toho dali 100 %. A za zmínku stojí, že v zápase skóroval dvěma góly náš mladý talent Jenda Vacek.
Nastaly u vás v klubu v nové sezóně nějaké změny?
Ano a bohužel ty nešťastné. Začátkem srpna zemřel náš trenér a můj strýc František Distel, který byl největším pilířem celkové hry a všech týmových úspěchů. On byl jedním z hlavních důvodů mého návratu z Jindřichova Hradce, ačkoliv jsme spolu stihli pouze letní přípravu, i tak jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit pod takovou ikonou jako byl a je právě on. Za to jsem mu velmi vděčný. Jde vidět, že každý z našeho týmu ho nosí v srdci a to se promítá i do zápasů, naše nasazení, bojovnost a píle jde na každém z nás vidět a jenom takto můžeme dosáhnout úspěchů. Takto nás to Franta učil a věřím, že z nás na konci soutěže bude mít radost.
Jaké ambice má v této sezóně dačický tým?
Chtěli bychom bojovat o ty nejvyšší příčky. Máme skvělou partu a motivaci, pokud se nám bude vyhýbat zranění, tak věřím, že to společně dokážeme.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Vzhledem k fotbalové rodině bylo moje předurčení k sportu jasné. Ve svých pěti letech jsem začal hrát fotbal v Dačicích, jako malý kluk jsem v podobě střídavých startů okusil roční sezónu v Jindřichově Hradci, kde jsme hráli 1.ligu. Poté jsem pokračoval celé své mládí v rodných Dačicích. Abych se přiučil dospělý fotbal, tak jsem opět v podobě střídavého startu hrál 2 roky souběžně za dačický dorost a za muže ve Starém Hobzí, kde jsem hrál po boku svého otce. Ačkoliv to byl okresní přebor, tak mi to velmi přineslo. Poté jsem pokračoval za muže v Dačicích a minulý rok jsem odehrál divizní sezónu v Jindřichově Hradci. To mi přineslo nejvíc, jsem jim velmi vděčný a rád na to vzpomínám, tímto bych chtěl celému Hradci poděkovat, že mi dali tuto možnost.
Vyhovuje Vám pozice záložníka nebo jste někdy uvažoval o změně?
Abych pravdu řekl, nepamatuji si, že bych hrál stabilně jinou pozici, takže ano, vyhovuje. Rotuji mezi krajním a středním záložníkem, kde hraji je mi vcelku jedno, mám rád oba posty a tam, kde jsem víc týmu přínosem, tam hraji.
Máte nějaký mimořádný fotbalový zážitek?
Fotbalových zážitků je mnoho, ale ty ,,nejčerstvější'' jsou právě z Jindřichova Hradce. Za zmínku stojí výhra v dalekém Chebu 0:1, kde jsme odmakali velmi těžký zápas na umělé trávě a dále stojí za zmínku výhra ve hvězdně poskládaném Lomu 1:2. Krásných fotbalových zážitků je mnoho, stačí mít skvělou partu a je jedno, jestli hrajete 1. ligu nebo okresní soutěž.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub, popř. hráč?
Oblíbených týmu je více, ale od malička fandím Spartě a Barceloně. Oblíbeným hráčem co se týče světové extratřídy je Lionel Messi. Opravdovým a nejenom fotbalovým vzorem je můj otec Petr Distel a můj zesnulý strýc František Distel.
Stala se Vám někdy ve fotbale trapná nebo vtipná příhoda, o kterou se s námi můžete podělit?
Pošetřil bych oči čtenáře, tudíž trapné příhody si nechám pro sebe :D. Vtipných je také velmi, ale furt myslím na tu nejlepší cestu autobusem právě z Chebu. Sice si ji už od první benzínky nepamatuji, ale byla opravdu skvělá. :D
Čeká Vás tučný příspěvek do klubové pokladny? Většina pokladníků je nekompromisní. :D
Příspěvek do kasy mě nemine a bude nekompromisní, ale po začátku soutěže tam mám víc, než za jiné sezóny v Dačicích, takže si myslím, že značná část výplaty poputuje na fotbalové pokuty.
Máte kromě fotbalu i jiné záliby nebo koníčky?
Žiju sportem, takže ve volném čase si rád zahraji jakýkoliv sport. A není nic lepšího, než si po fotbale sednout s klukama u pivka.
Chtěl byste něco vzkázat těm, kteří pro Vás hlasovali?
Ano, chtěl bych všem moc poděkovat, jste skvělý. Největší poděkování patří mé sestřenici Andy, která se o největší část hlasů sama postarala, děkuji!
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Také moc děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.