Hořický kapitán Dominik Palm: "Potenciál a kvalita tu je, teď to jen správně prodat."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz-Dominik Palm, hořický kapitán, který o víkendu vsítil branku proti Kostelci nad Orlicí a jeho tým nakonec vyhrál 3:1. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V prvním domácím utkání jste naplno bodovali proti Kostelci. Jak bys zápas zhodnotil?
Myslím, že zasloužené vítězství. Po celý zápas jsme měli územní převahu, ale bohužel jsme se dlouho nemohli střelecky prosadit, což nás trápilo i v letní přípravě. Naštěstí jsme to ale pak ve druhé půli zlomili a připsali si první sezonní body. Velmi důležité.
Vyhráli jste a vstřelil jsi branku, tak byl jsi se svým výkonem spokojený? 
Vždycky, když obránce vstřelí branku, je to určitá nadstavba. Za gól jsem samozřejmě moc rád, ale hlavně za to, že pomohl k vítězství. Myslím, že dozadu jsme utkání zvládli dobře, tedy dá se říct, že v tomto ohledu spokojenost. 
Se svou výškou kraluješ vzdušným soubojům. Vnímáš to jako výhodu i pro útočné akce? 
Určitě. Standardní situace hrají v utkáních důležitou roli. Co se týče útočných standardek, soupeři o mě už dobře vědí, takže prosadit se je někdy o to těžší. Nicméně daří se to a mám spoustu zakončení. Pak je to o tom míč dostat do sítě, chuť dávat góly mám velkou (usměje se). 
V dalším kole jedete do Chlumce, tak jaký zápas očekáváš tam? 
Extrémně těžký. Chlumec letos řadím k top týmům. Ukázal to hned v prvním kole na Slavii, kde byl podle mého názoru lepším a nebezpečnějším týmem. Je znát, že béčko je rezervou třetiligového celku, kluci mají správné návyky, trénují v dobrém tempu a chtějí se ukázat. Bude to pro nás náročné, běhavé utkání, ale věřím, že máme kvalitu na to, abychom domácí potrápili a přivezli nějaký bod.   
V letní pauze přišly do hořického celku některé posily. Myslíš, že jste silnější než v minulé sezóně?
Na papíře to tak vypadá. Jak to bude vypadat na hřišti, to asi teprve uvidíme. Nicméně střelec Jirka Pečenka a Honza Havrda jsou kvalitní ofenzivní fotbalisté, kteří nás určitě posunou ještě výš. Jsem rád, že jsou tu s námi. Lidsky do kabiny zapadli také výborně, takže spokojenost.   
Jaké jsou ambice týmu pro tento ročník?
Už bezprostředně po konci minulé sezony jsem říkal, že bych už chtěl v Hořicích zažít sezonu, kdy by se tým jen nezachraňoval. Tedy rádi bychom hráli v tabulce krajského přeboru daleko výše než vloni. Pokud budeme předvádět adekvátní výkony, tak na to určitě máme. Potenciál a kvalita tu je, teď to jen správně prodat.   
Od této sezóny je nově v Hořicích i "B" tým, může tato skutečnost pomoci i "áčku"?
Založení „B“ týmu je správný krok. I když je skok mezi soutěžemi obrovský (okresní soutěž – krajský přebor)  může „B“ tým určitě pomoci v rozehranosti hráčů, kteří v daný moment třeba nedostanou prostor v áčku. A naopak velmi mladým hráčům může působení v „B“ týmu pomoci okusit dospělý fotbal a zvyknout si na něj.   
Jak letos vidíš boj o postup do divize? Očekáváš od někoho podobnou krasojízdu jako  předvedl posledně Nový Bydžov.
Upřímně tolik nečekám. Samozřejmě největším favoritem asi je hradecká Slavia, nicméně vidím tu i další týmy, které mají kvalitu na to poprat se o nejvyšší příčky. Velmi ambiciózní tým je v Polici nad Metují, Solnici, nováčkovský elán nechybí Týništi nad Orlicí a třeba i rezerva Chlumce bude chtít hrát nahoře. V řadě utkání rozhodují maličkosti. Nevidím to vůbec jednoznačně, tak uvidíme, jaká bude nakonec realita.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.