U pokladníka se mi toho sešlo dost, ví herálecký Otava

Tadeáš Otava z Herálce dumá nad kvalitou 1.A třídy a dozvíte se i to, jak nahlíží na své angažmá ve Žďáře. Hádejte, kdo to měl po zápase se Želetavou nejtěžší?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tadeáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji moc... Ano čeká, pokladník mi to už spočítal. Zrovna se to všechno sešlo (nový hráč, první gól, sestava kola) a vychází to na tři lahve.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Hlasování jsem sledoval hned od začátku, co kluci poslali, že jsem se do sestavy dostal. Udělalo mi radost už to, že v sestavě jsem a ještě větší, že se mi podařilo vyhrát hráče kola. Podporovali mě samozřejmě kamarádi, ale největší zásluhu má asi náš pokladník Marin Miličevič.
O víkendu jste porazili Želetavu. Jak bys zápas popsal?
V zápase jsme byli lepším týmem. Po většinu zápasu jsme dominovali na míči, bohužel jsme se nevyvarovali dvou chyb, které soupeř gólově využil. Celý tým makal na 100 % a díky tomu se nám podařilo otočit vývoj utkání a získat tři body. K našemu dobrému výkonu také přispěli skvělí fanoušci, kteří nás hnali celý zápas kupředu.
Připsal jsi si první branku v dresu Herálce. Můžeš nám ji popsat?
Po soupeřově výkopu získal na půlce míč Martin Kovář, který ho posunul na Jardu Štěrbu, ten mi nahrál někde na hranici velkého vápna, já si míč přebral a vystřelil z pravé strany pod břevno na přední tyč. Velkou radost jsem udělal hlavně taťkovi, který to měl po zápase na baru těžké (smích).
V dalším kole jedete na hřiště FŠ Třebíč. Co od zápasu čekáš?
Jsou jeden z dalších aspirantů na postup, takže to určitě bude těžký a vyrovnaný souboj. Stejně jako my mají dvě výhry, proto doufám, že se nám podaří zápas vyhrát a udržet se v čele tabulky.
V loňské sezóně jsi začal nakukovat do žďárského áčka. Nechtěl jsi se o své místo více porvat?
Párkrát jsem se dostal i do základní sestavy, ale po většinu času jsem nastupoval jako náhradník. Teď jsem hráč Herálce, ale nikde není dáno, že se o své místo ve žďárském áčku ještě neporvu.
Jaká je podle tebe dle dosavadních zápasů úroveň 1.A třídy?
Rozdíl mezi divizí a 1.A třídou je hodně velký. Hra je o něco pomalejší a fyzicky méně náročná. Ale pořád je to poměrně na úrovni.
Co rozhodlo o tvém návratu do Herálce?
Neshoda klubů na mém přestupu.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Real Madrid
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu jsem se dostal asi v sedmi letech, když mě můj taťka zavedl na můj první trénink právě tady v Herálci. Jelikož jsem v tu dobu zde neměl svoji věkovou kategorii, musel jsem hrát s o 2 roky staršíma dětma, což bylo ze začátku dost náročné.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě velkou součástí mého života. Fotbalem a sportem celkově žiju od malička a jen těžko si dokážu představit žádný sport nedělat.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Skvělý portál se spoustou reportáží, výsledků i z nižších soutěží.
VÝBĚR TADEÁŠE OTAVY:
Největší kliďas týmu:
Vojta Uchytil
Největší srdcař týmu:
Josef Peňáz
Největší bavič týmu:
Marin Miličevič, Ondra Černý
Nejrychlejší hráč týmu:
Petr Hamák
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Radim Kadlec
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.