Trenér Solnice Potužník: Krajský přebor? V létě připravíme tým tak, aby hrál v popředí tabulky

Naplnili předsezonní ambice. A to naprosto bezezbytku. Fotbalisté Solnice propluli letošní sezonou AM Gnol 1. A třídy suverénním způsobem a s předstihem si zajistili titul a vytoužený postup do krajského přeboru. Spokojenost pochopitelně neskrývá ani hlavní trenér mužstva Pavel Potužník, který zaznamenal největší úspěch své trenérské kariéry. „Kluci pochopili, co po nich chceme,“ říká třiapadesátiletý kouč.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Z pohledu trenéra asi snová sezona, že?
Ano, dařilo se, vyhrávalo se a hlavně se nám vyhýbala zranění.
Asi těžko hledat negativa.
Když celkově ztratíte jen čtyři body, těžko hodnotit sezonu jinak než kladně.
V čem měl tým nejvíce navrch?
Podařilo se nám mužstvo během covidové pauzy vhodně doplnit. Kluci pochopili, co po nich s kolegou Jirkou Židíkem chceme a na hřišti to pak bylo znát. Ale hlavně absolvovali opravdu těžkou zimní přípravu, a to byl základ pozdějších výsledků.
Vsítili jste 109 branek a jen čtrnáct inkasovali. Svědčí to o vyváženosti mužstva?
Na obranné fázi jsme před sezonou hodně zapracovali. Kluci odehráli celou sezonu v obraně skoro ve stejném složení, zvykli si na sebe a čtrnáct inkasovaných gólů je toho důkazem. Nesmím však zapomenout ani na zbytek týmu, který klukům v obraně hodně pomáhal. A 100 vstřelených gólů? To je výsledek ať už fyzické či individuální převahy našeho týmu při získání míče a hře dopředu.
Jde o nejlepší sezonu ve vaší trenérské kariéře?
Ano, vzhledem k tomu, že jde o postup do přeboru, stavím to výše, než postup do 1. B třídy při mém trenérském působení ve Vamberku.
Jaký máte k Solnici vztah. Plánujete zde setrvat?
V Solnici jsem spokojený. Poznal jsem tu spoustu nových a bezvadných lidí. Šéf klubu (Seidl Milan) je snad s výsledky a předváděnou hrou spokojený, takže pokračujeme s Jirkou Židíkem dál (usměje se).
Pokukujete už po krajském přeboru, kde budete působit v příští sezoně?
Jestli máte na mysli umístění týmu v krajském přeboru, tak asi nikdo nechce hrát o záchranu. Ale vzhledem k hráčské kvalitě, která v Solnici je, připravíme tým v létě tak, abychom se pohybovali v popředí tabulky.
Co čekáte od vyšší soutěže?
Určitě fyzicky náročnější zápasy.
Plánujete tým posílit? Jaké má Solnice obecně ambice do budoucna?
Co se týče posil, tak je vše v jednání, ale rádi bychom mužstvo na třech místech doplnili. Pokud se nám podaří mužstvo vhodně doplnit, můžeme do tří let mít ty ambice nejvyšší.
PAVEL POTUŽNÍK
Narozen: 2. listopadu 1968 v Hradci Králové. Hráčská kariéra: Vamberk, Ústí nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Deštné v OH, Náchod, Dobruška, Vamberk. Hráčské úspěchy: postup s Deštným do divize. Trenérská úspěchy: Vamberk – postup do 1. B třídy. Solnice – postup do KP.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.