V zápase se vždy snažím udělat maximum, říká hráč kola Petr Lachout

Přinášíme vám rozhovor s hráčem 23. kola Petrem Lachoutem z FK Meteor Tábor.

 

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Překvapila Vás nominace?
Děkuji. Nominace mě velmi překvapila, protože zápas s Hlubokou jsme všichni odmakali na 100% a všichni jsme hráli kvalitně, proto jsem čekal spíše nominaci kapitána a střelce gólu, Jakuba Pípala.
Podlehli jste Hluboké těsným skóre 2:1. Jak hodnotíte tento zápas z Vašeho pohledu?
Zápas jsem očekával s velkým nasazením a tvrdými souboji z obou stran. Tak to také bylo. Nicméně nechyběly ani pohledné akce a góly. Na středu hřiště jsem se snažil zastihnout protiútoky a vyplňovat prostory, to bych řekl, že se mi vcelku dařilo. Bohužel jsem už neměl do závěru utkání moc prostoru a sil pro výlety do útoku, které mám také rád. Řekl bych, že bychom si remízu zasloužili, ale Hluboká hrála s klidem a kvalitou.
Bylo pro vás náročnější hrát v pátek večer?
V týdnu jsme měli o trénink méně než normálně, ale to náš výkon podle mě nijak nepoznamenalo. V zápase však přišla chvilka, kdy naskočilo umělé osvětlení a já se musel chvíli vzpamatovávat.
Čeká vás ještě zápas s Kovářovem a Čtyrákem, jak myslíte že tato utkání dopadnou?
S oběma týmy jsme na podzim prohráli, tak věřím že obě utkání zvládneme a vyhoupneme se v tabulce na 3. místo.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal na Větrovech. V mládežnických kategoriích jsme se s Meteorem spojili a já už společně s několika kamarády zůstal v Metíku, kde se mi moc líbí.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub, popř. hráč?
Oblíbený fotbalový klub nemám, ale z hráčů mám rád styl norského zabijáka Haalanda a velmi oceňuji práci Gaviho na středu hřiště, který je důležitým článkem v Barceloně i v národním týmu Španělska.
Zbývá Vám čas na nějaké koníčky nebo záliby?
Fotbal je pro mě velmi časově náročný hlavně o víkendu, tedy pokud v sobotu hraju za muže a v neděli za dorost. Rád si ve volném čase zahraju tenis nebo šachy.
Zažil jste někdy nějaký výjimečný fotbalový zážitek?
Výjimečný zážitek jsem zažil při zápase s Vimperkem za starší žáky. Souboje s Vimperkem pro nás, jak v žácích, tak dorostu byli vždycky velmi těžké. V tomto zápase jsme do 54. minuty prohrávali 4:2 a mně se podařilo vstřelit prvních 5 branek a nakonec jsme zvítězili 6:4.
Stal se Vám někdy ve fotbale trapas nebo vtipná příhoda?
Jedna příhoda se mi stala v přípravce. V zápase jsem potřeboval na záchod, ale radši jsem pokračoval a počkal na přestávku. "Proč si nevystřídal a nedošel si normálně na záchod?", ptala se mě mamka. "Nemůžu přece oslabit tým a prohrát zápas!", hrdě jsem odpověděl. Tato mentalita mi pravděpodobně zůstala až dodnes a v zápase se vždy snažím udělat maximum.
Ani Vás neminula povinnost přinést do kabiny chlebíčky za hráče kola?
Ani mně se tato tradice nevyhnula. V kabině máme hráče, kteří mají snad budík na každou hodinu, aby nezapomněli hlasovat. Za to odměna rozhodně musí být!
Chtěl byste něco vzkázat těm, kteří pro Vás hlasovali?
Děkuji moc za pomoc při hlasování a budu se snažit každý zápas podávat lepší výkony.
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.