Pavel Fridrich: Nedokážu si představit, že bych nastupoval v jiném dresu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Pavel Fridrich. Útočník hradecké Třebše, jenž podal výborný výkon a vstřelil branku do sítě Kosiček, vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého dějství. Vyzpovídali jsme ho v krátkém rozhovoru.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý zápas s Kosičkami vám skvěle vyšel. Je to úleva po předchozí překvapivé ztrátě?
Ani bych neřekl úleva, spíš jsme si spravili chuť. Na předchozím utkání v Meziříčí jsem nebyl, a tak nevím, v čem přesně byl problém, že jsme nedokázali navázat na jinak stabilní výkony v sezoně. Jsem si však plně vědom našich kvalit, a tak ani po tomto zaváhání nebyl důvod k obavám, že by se oslavy titulu měly odkládat.
Předvedl jsi výborný výkon a vstřelil branku. Panovala spokojenost?
S výkonem týmu jsem rozhodně spokojený. Zda panuje spokojenost s mým výkonem, to je spíš otázka na mého mentora, zdravotníka a nehrajícího kapitána Vlčáka (Filip Vlkanova). Určitě jsem mohl nějaký gól ještě přidat, šancí bylo dost.
Byl jsi vyhlášen Hráčem kola. Co na to říct?
Je to pro mě samozřejmě čest, vnímám to spíš ale jako kolektivní úspěch. Výsledek 7:0 a sedm různých střelců mluví samo za sebe. Jen doufám, že mě kluci vybrali kvůli fotbalovému umění a ne kvůli dalšímu příspěvku do týmové kasy (směje se).
Jaký predikuješ výsledek v Předměřicích?
Utkání s Předměřicemi bývají vždycky náročná. Třebešský fanklub jistě pamatuje vypjaté utkání z podzimu, kdy jsme otáčeli nepříznivý stav 0:1 a nakonec se nám podařilo vyhrát rozdílem jediné branky. Věřím však, že v boji o titul už nepřipustíme žádné drama, odvezeme si tři body a započnou oslavy po vzoru Martina Fenina.
Cítíte trochu nervozitu před zápasem?
Není důvod, na zápas se těším. S některými špílmachry Předměřic se dobře známe ze sezóny 18/19, kdy jsme společně kopali českou divizi dorostu, a díky tomu pro mě bude mít zápas speciální náboj.
Co je hlavní devízou současného mužstva? Proč je na čele tabulky?
Asi budu opakovat, co říkali spoluhráči přede mnou, ale myslím si, že skvělá parta je základ. Velkou výhodou je taky každoroční příliv dorostenců z naší vyhlášené akademie. Na závěr bych zmínil fyzickou kondici, která se projevila jako klíčová v zápase se Stěžerami.
Co ty a A tým Třebše?
S mými starty za áčko je to tuto sezonu trochu komplikovanější. Zápasy v krajském přeboru se hrají v o něco vyšším tempu a trénink jednou za dva týdny je prostě málo, aby člověk dokázal odehrát 90 minut naplno. Uvidíme, třeba až dostuduji vysokou školu, tak s bráchou vytvoříme útočné duo i v A týmu.
Jaké máš fotbalové ambice? Jsou spojené s Třebší?
Momentálně nejvyšší ambicí je postup s áčkem do divize. Pokud nebudou skauti Manchesteru United hledat náhradu za CR7 ve vodách I. A třídy, tak ano, nedokážu si představit, že bych nastupoval v jiném dresu než v tom černobílém.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.