Mikuláš Heřman: "Většina kluků je zvyklá hrát po bujaré noci, takže jsem se nebál, že by to nějak ovlivnilo jejich výkon"

Hlasovali jste pro nejlepší hráče v 27. kola krajského přeboru a z vašeho hlasování vzešel vítěz...Mikuláš Heřman, brankář Sokola Třebeš si den po své svatbě stoupl do branky a vychytal vítězství nad Červeným Kostelcem. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sobotu jsi měl velký den, tak jak sis užil svatbu? 
Svatbu jsme si se ženou užili náramně. Vyšlo snad úplně vše, jak jsme si představovali. Krásné místo, výborné jídlo, pití, parta,...Takže o zábavu bylo postaráno.
 V sobotu svatba a v neděli zápas, tak jak náročný to byl víkend? 
No víkend jsme odstartovali už v pátek odpoledne, kdy jsme počkali na odjezd nevěsty a vyrazili na Správčák na pivo. Sobota byla náročná. Jako ženich jsem měl spoustu povinností a občas nebylo lehké je plnit. Což se v nočních hodinách projevilo. Někteří si to protáhli a pokračovali ještě v Hradci Králové v Matysu. Já osobně byl rád za to, že jsem si druhý den po příjezdu domů ze svatby na chvíli lehl, a tak se přestal motat a mohl jít na zápas.
Nenapadlo tě si vzít na neděli volno? 
Už dopředu jsem říkal Zálinhovi, aby si radši udělal volno, kdybych byl společensky unaven a nebyl schopen nastoupit, což se naštěstí nestalo (smích). A když žena svolila, že mě pustí, musel jsem slíbit, že vyhrajeme a ona dostane večeři (klobása z Třebešského grilu).
Na své svatbě jsi měl i řadu spoluhráčů z týmů, což svědčí o dobré partě. Je fotbal v Třebši hodně o té partě? 
Určitě ano. S většinou kluků se známe už přes 10 let. Třebeš je taková jedna velká rodina. Je jedno, co se slaví, vždy se sejdeme a slavíme společně.
V domácím utkání jste porazili Červený Kostelec. Musím říct, že na výkonech hráčů nebyla znát společenská únava, jak bys utkání zhodnotil? 
Většina kluků v týmu je zvyklá hrát po bujaré noci, takže tam jsem se nebál, že by to nějak ovlivnilo jejich výkon. Třeba Sobi (Honza Sobotka) podal po svatbě svůj nejlepší výkon v sezóně. Kostelec přijel hrát fotbal, ne jen bránit a byl nám zdatným soupeřem a zápas byl vyrovnaný. Na začátku zápasu trvalo, než jsme se dostali do tempa. Pomohla nám první branka, kdy jsme se trošku uklidnili a začali hrát tak, jak umíme. Na začátku druhé půle jsme přidali rychlý gól. Nechápu jak mohl Ryšavka (Michal Ryšavý) po tom, co vše na svatbě snědl, utéct obraně soupeře (smích). Kostelec se po druhé brance začal více tlačit do útoku, to se jim vyplatilo a podařilo se jim snížit. Po zbytek zápasu měli šance oba týmy na změnu skóre, naštěstí jsme se trefili už jen my, kdy jsme těsně před koncem po dalším rohu zvýšili na 3:1 a mohli tak uzavřít tento podařený víkend.
Stal ses hráčem kola, co na to říkáš? 
Jsem samozřejmě rád, jen nevím, zda to bylo za můj výkon nebo jako dárek ke svatbě a možnost jak přidat další peníze do klubové kasy. Kluci jistě netrpělivě čekají, až mi budou moci vrátit moje "bonzování" a jednou zkasírovat oni mě. 
Do konce sezóny zbývají tři kola. Jsi spokojený s vaším dosavadním počínáním? 
Já spokojený s našim počínáním jsem. V týmu se za celou sezónu protočila spousta hráčů, ať kvůli zranění nebo z rozmaru trenéra, ale na výsledcích nebo hře to nebylo vůbec znát. Postupně se začali zapojovat i kluci z dorostu, což je dobře a někteří na začátku jara patřili i do základní sestavy.
Budeme tě vídat v dresu Třebše i další sezóny? 
Těžko říct, kluci mi na rozlučce se svobodou sami ukončili kariéru. Prý svatbou a dítětem fotbal končí. A prý budou rádi, když se na ně občas přijdu podívat s kočárkem (smích). Ne teď vážně, divize by člověka samozřejmě lákala, ale žádné nabídky nechodí. Třeba jednou klapne ta divize s Třebší.
Profil hráče: Mikuláš Heřman
Kariéra:
TJ Sokol Stěžery, FK Kolín, TJ Sokol Třebeš
Věk:
26 let
Pozice:
Brankář
Číslo dresu:
23

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.