Petr Šmída si v zápase s Otrokovicemi vyčapal ocenění HRÁČE KOLA: "Týden jsem nový pokladník, tak to mám za 300 Kč :)"

V rámci 27. kola MSFL jste hlasovali pro hráče z ideální jedenáctky kola, ze které byl zvolen HRÁČ KOLA = PETR ŠMÍDA, brankář Nového Města na Moravě. Při výhře 1:0 svého týmu nad Otrokovicemi předvedl řadu dobrých zákroků, udržel čisté konto a jeho tým si do tabulky připsal důležité tři body v boji o záchranu v soutěži. Děkujeme za rozhovor a gratulujeme k tomuto ocenění!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratulace k ocenění hráče kola, jak hodnotíš zpětně utkání s Otrokovicemi?
Díky, myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepším týmem, vedli jsme 1:0. Je pravda, že u nás soupeři nehrají moc rádi, a to s ohledem na terén a menší hřiště. Před druhou půlkou jsme si říkali, že nezalezeme, ale i tak nás Otrokovice zatlačily, prostřídaly, hrozily dlouhými auty, ale nakonec jsme vedení uhájili. Hráli jsme dobře do obrany a třeba Jirka Batelka odehrál dobrý zápas.
Co očekáváš od víkendového zápasu v Uherském Brodě?
Podle mě to bude podobné utkání, kde nebude padat moc branek. Bude to spíše bojovné z obou stran a opět chceme vycházet ze zabezpečené obrany a věřím, že se nám nakonec podaří zvítězit.
Zkus nám popsat Tvoji dosavadní kariéru?
Od šesti let jsem hráčem Nového Města, byl jsem i na testech ve Spartě okolo patnácti a asi dva roky poté i v Liberci. Nakonec jsem však pokračoval tady a už v mladším dorostu jsem chodil na lavičku áčka. Poslední tři, čtyři roky chytám už pravidelně za áčko.
Jaký je Tvůj hráčský vzor?
Vzhledem k tomu, že fandím Chelsea, tak je to Petr Čech. Aktuálně, když Petr už nechytá, tak to jsou i například Ter Stegen a Courtois.
Jak si se dostal k řemeslu brankáře?
Ještě v mladší přípravce jsem se kopal za uši v obraně :). Pak se hledal kluk, který by chytal a mě to chytlo.
Jak hodnotíš celkově úroveň MSFL?
Musím říct, že první až šestý tým soutěže jsou zbytku odskočeni, nakukují úrovní do druhé ligy a je těžké s nimi hrát. Od toho osmého místa směrem dolů je to hratelné a většinou zápasy může rozhodnout jedna branka.
Jaká je nálada aktuálně v kabině?
Po výhře nad Otrokovicemi určitě dobrá, věřím, že ještě minimálně další dvě přidáme a zachráníme se. No a asi týden jsem novým pokladníkem, tak můžu zároveň hodit 300 Kč do kasy :).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.