Krupka: Chtěl bych na svatbě s klukama oslavit postup

Byť stoper, v posledním utkání pomohl i na hrotu útoku. Obránce a kapitán Týniště nad Orlicí Dominik Krupka byl důležitým článkem sestavy v utkání na hřišti Trutnova, kde jeho tým v závěru slepenými góly otočil výsledek na konečných 2:1 ve svůj prospěch. Více v zajímavém rozhovoru s Hráčem 25. kola 1. A třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dominiku, co říkáš na vítězství v anketě?
Určitě mě to potěšilo, snad díky tomuto vítězství půjdu do útoku (směje se).
Zápas v Trutnově jste museli otáčet. Jak těžký pro vás byl?
Věděli jsme, kam jedeme. Trutnov už o nic nehrál, a tak jsme věděli, že nás tam nečeká nic lehkého. Nepomohl tomu ani stav hrací plochy, z kterého jsme byli patřičně rozčarovaní. Ale asi jsme moc rozmazlení z Olšiny.
Jak jste výhru oslavili? Takový obrat vás musel hodně potěšit.
Ta radost tam byla veliká, já jsem už skoro ani nevěřil, protože těch šancí jsme v zápase moc neměli, a když dostanete patnáct minut před koncem gól, tak už jsem čekal, že si zkušená obrana domácích tento zápas pohlídá. Nicméně jsme měli i potřebnou dávku štěstí a otočili jsme.
Ukazuje to charakter mužstva?
Ano, máme i skvěle poskládaný tým. A to jak fotbalově, tak chováním kluků. Někteří spolu hrají šest let a už víme, co od koho čekat.
Na vítězství jsi měl velký podíl. Jak došlo k tvému posunu z obrany na hrot útoku?
Popravdě jsem hrával na začátcích dospělého fotbalu v útoku a celkem se mi dařilo. Pak přišla stahovačka na zálohu a nakonec jsem skončil v jednadvaceti letech na stoperu. Nedá se nic dělat, asi mi libero bylo souzeno (směje se). V tomto zápase to byl nápad našeho asistenta Davida Holmana a tah mu vyšel na výbornou.
Čím jsi podle tebe mužstvu nejvíce pomohl?
Já jsem nikdy moc velký technik nebyl, popravdě jsem vždycky spíš burcoval a vyhrál nějakou hlavu. Nejspíš právě tímto faktorem. Když jsme srovnali na 1:1, tak jsem cítil ještě šanci a dál zůstal na hrotu.
Máte blízko k postupu. Vidíte se už v krajském přeboru?
Jdeme postupně zápas od zápasu a soustředíme se na každý zápas stejně. Ale víme, že už to je velmi blízko.
Co je největší devíza současného týmu?
Určitě přechod do útočné fáze. Když máte v týmu motorky, jako je Cvejn, Kollár, Kos, tak opravdu nechápete, jak může být někdo takhle rychlý s míčem (směje se).
Jak jsi spokojený v Týništi?
Pro mě je Týniště velká srdcovka a jsem nadmíru spokojený. Našel jsem si tady ženu, čekáme potomka a za čtrnáct dní budeme mít svatbu. Tak bych už chtěl, aby byl postup v kapse a my to tam s klukama řádně oslavili (směje se).
Jaké máš s týmem plány?
Už to jsou čtyři roky, co jsem do Týniště přestoupil a jsem rád, že jsem se takhle rozhodl. Plány jsou postoupit do krajského přeboru a když všechno půjde, jak má, tak kdo ví (směje se).
Co tvoje fotbalové ambice do budoucna?
Jelikož dělám ve Škodovce, tak mé ambice se uzavřely. Nicméně chci setrvat v Týništi a hrát pohledný fotbal a hlavně, aby se líbil našim fanouškům.
Tvůj otec je trenér. Jak moc spolu fotbal probíráte a jak moc je na tebe přísný?
Už spolu chvilku fotbal děláme. Začátky byly malinko ostřejší a přísný byl, ale teď už je to v pohodě. Voláme si kvůli fotbalu třeba třikrát denně, ale to je už trošku nemoc. Teď mě v tomhle směru trošku zastoupil David Holman.
DOMINIK KRUPKA
Narozen: 6. ledna 1997 v Opočně. Hráčská kariéra: FK Pardubice , Deštné v Orlických horách , FK Kostelec nad Orlicí , SK Týniště nad Orlicí. Úspěchy: Postup do krajského přeboru s Kostelcem nad Orlicí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.