Müller: Jednou bych chtěl ve Vamberku oslavit postup do 1. A třídy

Nejlepším hráčem 20. kola 1. B třídy byla zvolena velká opora Vamberku Radek Müller, kterého jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, jak hodnotíš výkony a výsledky Vamberku na jaře?
Asi všichni jsme doufali, že se nám na jaře urodí trochu více bodů. Bohužel nás trápí stabilita kádru a vlastně každý zápas hrajeme v trochu jiné sestavě. Prohráli jsme spoustu zápasů, ve kterých jsme měli zvítězit, a to samozřejmě člověka mrzí. Pořád ale věřím, že se nám druhá polovina jara podaří lépe a dokážeme si napravit reputaci.
Je současné umístění v tabulce odpovídající?
Naše aktuální pozice v tabulce odpovídá našim výsledkům, které nejsou teď úplně ideální. Ovšem ještě není ani zdaleka o ničem rozhodnuto, a i když už nemáme šanci na špici tabulky, tak se určitě pokusíme poprat o co nejvyšší bodový zisk, abychom na dobré výsledky mohli navázat na podzim.
Co chybí k lepšímu postavení v tabulce?
Určitě již zmíněná stabilita kádru. Kdybychom každý zápas odehráli v naší nejsilnější sestavě a hráči by mohli hrát na svých obvyklých postech, dostali bychom do hry z naší strany trochu více klidu.
Ty sám jsi byl po 20. kole zvolen Hráčem kola. Panovala s výkonem v Javornici z tvé strany spokojenost?
Vzhledem k průběhu zápasu asi můžeme být spokojení s vybojovaným bodem. Hráli jsme v dost poupravené sestavě, protože jsme moc dobře věděli, že se hra nebude odehrávat uprostřed hřiště. Já sám jsem zápas odehrál na pozici stopera, kde běžně nenastupuji. Nakonec si myslím, že nám tato taktika zafungovala a můžeme být spokojení i s jedním bodem.
Z Javornice se body moc nevozí. Proč? Co je výhoda domácích na jejich hřišti?
Javornice hraje velmi bojovný fotbal a často hrozí z autového vhazování. V tom jim samozřejmě nahrává jejich krátké a úzké hřiště. Další výhoda je určitě výborná fanouškovská základna. Rozhodně to nedělají hostujícím týmům jednoduché.
Jsi oporou týmu. Jak jsi spokojený ve Vamberku?
V A týmu nastupuji od 16 let a už jsem si tu vypracoval dobrou pozici. Myslím si, že naše zázemí s velkou rekonstruovanou kantýnou a dvěma skvělými hřišti by nám mohl kdejaký tým i z vyšší soutěže závidět. Já jsem na vambereckém stadionu vyrostl a hraji tu už 16 let. Takže jsem měl dost času na to získat si ke zdejšímu fotbalu silný vztah.
Jaké jsou cíle týmu do zbytku soutěže?
Po prvních příčkách už nemůžeme pokukovat, ale každý bod se počítá. Každý bod dokáže zvednout sebevědomí týmu a všem zlepšit víkend. Takže určitě chceme vyhrát každý zápas, který bude v našich silách a být důstojným soupeřem i pro týmy z vyšší části tabulky.
Nepošilháváš po vyšší soutěži? Byly by nabídky?
Nabídky jsou a určitě bych si chtěl zkusit i vyšší soutěž, abych zjistil, na co vlastně mám. Nabrat zkušenosti a třeba i jiný pohled na fotbal.
Co tvoje ambice do budoucna?
Už jsem byl u postupu Baníku do 1. B třídy. Rozhodně by jednou bylo úžasné oslavit i postup do 1. A třídy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.