Chráska: Chceme ve Skalici krajský přebor. Góly jsou pro syna

Dvěma góly rozhodl důležitý duel o třetí místo. Útočník České Skalice Ondřej Chráska se stal hrdinou zápasu, ve kterém jeho tým po výsledku 3:0 přivezl tři body z Roudnice. A za svůj výkon se po právu stal Hráčem kola. „Chceme skončit nejhůře třetí,“ potvrzuje ambice novopečený otec, jemuž se nedávno s přítelkyní narodil syn Ondřej.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondřeji, bitva o třetí místo vám vyšla výborně…
Ano. Jeli jsme do Roudnice s cílem vyhrát zápas, i když jsme nejeli úplně v plné sestavě a věděli, že nás nečeká nic lehkého. Zápas jsme však zvládli a vyhráli.
Jak bys zápas v Roudnici zhodnotil? Co rozhodlo?
Jak jsem již zmiňoval. Nejeli jsme v plné sestavě, jelikož máme hodně hráčů zraněných a nemocných. Roudnice je velmi kvalitní tým, ale my jsme týmový výkonem dokázali zápas zvládnout a vstřelit tři branky. Velký respekt patří Gerymu, který nám pomohl na pozici stopera a předvedl skvělý výkon! Za to mu mnohokrát děkujeme! Rozhodla finální hra ve vápně soupeře. Roudnice, ač hrála skvělý kombinační fotbal, tak víceméně naši bránu neohrozila. My jsme se do vápna několikrát dostali a dokázali vstřelit tři branky.
Jak moc důležitá výhra to pro vás byla?
Samozřejmě důležité to je velmi. Dle mého názoru nám to hodně pomohlo i z hlediska sebevědomí, ale nejdůležitější je, abychom v tom pokračovali nadále a potvrdili to hlavně už teď v neděli na domácím hřišti proti Náchodu.
Ty sám jsi vstřelil dvě ze tří branek Skalice. Jeden z tvých nejlepších zápasů v sezoně?
Ano, dal jsem dvě branky a jsem za to nesmírně rád. Za prvé vůči týmu, že jsem pomohl k důležité výhře, ale i z hlediska mého sebevědomí. V jarní části jsem zatím moc branek nedal, tak doufám, že jsem tu smůlu prolomil a budu v tom pokračovat. Kdybych nebyl kopyto, tak jsem v Roudnici dal góly tři, ale aspoň jsem ušetřil (směje se). Asi to můžeme hodnotit jako jeden z lepších zápasů v sezóně.
Česká skalice se netají postupovými ambicemi. Jak vidíte šance směrem k boji s Týništěm?
Ano, chtěli bychom postoupit. Ačkoliv se nám nějaké zápasy nepovedly tak, jak jsme si představovali, tak jsme to stále nevzdali a budeme bojovat do samého konce. Uvidíme, jak se sezóna ještě bude vyvíjet. Šance tam pořád je.
Cíle pro zbytek jara jsou tedy jasné.
Ano. Chceme skončit nejhůře třetí v tabulce, hrát pohledný fotbal, který bude diváky a nás samotné bavit a hlavně dohrát zbytek sezóny bez dalších zranění.
Jak jsi ve Skalici spokojený?
Ve Skalici jsem první sezónu a jsem tu velmi spokojen. Mám tu práci, rodinu, fotbal a ještě k tomu trénuji místní starší přípravku. Mám tu vše, co ke spokojenému životu potřebuji.
Kam směřují tvoje fotbalové plány do budoucna?
Moje budoucnost je ve Skalici. Chceme si všichni společně zahrát krajský přebor a bavit diváky naši hrou. Je tu skvělá parta, zázemí a vedení, takže doufám, že tomu pomůžu nějakými góly a povede se nám to.
Co je zatím největší moment tvé fotbalové kariéry?
Asi gól za Mladou Boleslav proti pražské Slávii, kdy jsem brankáře překonal lobem a tím jsme vyhráli zápas 2:1. V tom zápase jsem vstřelil oba dva góly a byl to můj první zápas za Mladou Boleslav v žákovské nejvyšší lize.
Jak se ti v posledních dech změnil život? Narodil se ti syn.
Nejhezčí okamžik v mém životě. Držet v náruči svého syna je nepopsatelná chvíle. Moc děkuji své milované partnerce, že to tak skvěle zvládla a máme krásného a zdravého chlapečka.
Máš teď ještě větší motivaci do fotbalu nebo už budou tvoje priority směřovat trochu jiným směrem?
Samozřejmě, že prioritou je momentálně rodina, ale hrát chci dál, dokud to zdraví dovolí. Chci, aby se syn chodil koukat na tátu a fandil mu, jako jsem to měl já se svým tátou. Pro dítě to jsou krásný zážitky. Všechny góly, co vstřelím, jsou pro našeho syna!
ONDŘEJ CHRÁSKA
Narozen: 3. července 1997 v Trutnově. Hráčská kariéra: MFK Trutnov, FK Mladá Boleslav, MFK Chrudim, SK Červený Kostelec, SK Sparta Úpice, SK Česká Skalice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.